От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 333
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Те все пак се разшириха, като взеха ъгловата част на сградата, не е като да седят в едно и също помещение от началото. Последното местене на английския адрес също беше свързано с разширяване на склада там. Персонал също имат повече. На всички е ясно, че този път не смогнаха. Но и ако започнем да плащаме ДДС, вероятно няма и да се наложи да се разширяват повече, а по-скоро да се свият.

# 226
Съобщението от Габиели:

Уважаеми клиенти,

Поради излизането на Обединеното Кралство от ЕС, което ще се случи на 31.12.2020 г., всички поръчани пратки, които ще бъдат транспортирани от „ГАБИЕЛИ-БГ“ ООД от територията на Великобритания след тази дата, независимо, че са поръчани преди това, ще подлежат на митническо освобождаване. Споразумението между ЕС и Великобритания е безмитно но с дължимо ДДС.

Поради тази причина, ви умоляваме да се свържете с нас на customs@uktobg.com ако имате пратка която не е отпътувала с курс до 992 (30.12.2020 год.).

В момента екипът на фирмата подготвя за вас процедурите по митническо освобождаване, които планираме да бъдат по възможност автоматизирани в средата на месец Януари.

# 227
Винаги се случва да има по нещо счупено, но на 10 пратки една е да речем приемливо, с Габко беше всяка втора или трета, та няма грешка къде е проблема. Рязък спад с проблемите след като приключих с тях.

От няколко години ги ползвам като съм поръчвала от тенджери и тави Le creuset до сервизи Villeroy Bosch, нямам нищо счупено. Какъв късмет!

Няма значение и от големина - мебели или бижута (с диаманти да уточня), нямам загубена или с нарушена цялост на пакета.

Влязох, за да потърся информация за доставките след 01. Януари, но не мога да се сдържа и да не коментирам Гъбко, чиито услуги ползвам от края на 2012-а - само от Amazon.co.uk имах по над 50 поръчки годишно... вероятно за 8 години общата бройка от UK минава 1000, ако включим всичко останало... а броят на самите пратки/пакети сигурно е поне 2-3 пъти повече. Не е имало проблем нито веднъж по никакъв параграф... получавах в Иван Вазов, после за кратко в Овча Купел, а след това само в Полигона. Но професията ми е свободна и не ми е проблем да ходя през деня (обикновено отивам в края на втория ден, когато опашки почти липсват). Нямам впечатления от другите фирми, обаче, затова и не мога да направя сравнение - но не са ми и давали поводи да търся алтернативи, макар че сега имам 2-3 забавени пратки (Deciem, например), които вероятно няма да стигнат до мен, защото предполагам, че ще бъдат върнати от адреса на Гъбко докато не измислят какво да правят с декларациите.
За съжаление имам подозрение, че в идните 2-3 години рязко ще спаднат поръчките ми от Острова, освен ако не се направи някаква "врътка" през Северна Ирландия - така или иначе тази години цените във Великобритания се вдигнаха сериозно и почти всичко намирах по-евтино в немския Amazon (не само заради намаленото ДДС), който сега ми става предпочитаната платформа. Надявам се самите Amazon да се задейсват и малко по-сериозно в Република Ирландия.

# 228
Не разбирам защо е нужно плащането на ДДС 2пъти.  Всички стоки поръчани преди 1.1.2021 са подлежали на ДДС в рамките на ЕС.

# 229
Получих меищйл за пратка на мое име до офис в Пловдив а аз такова нещо не съм правила!! Писах им, че не е моя но съм притеснена! Какво се случва и да не ме гонят, че дължа ДДС за нещо, което никога не съм поръчвала!!!

# 230
  • Sofia
Съвсем параноясахте. Grinning

# 231
Аз пък се надявам някой от познатите ни превозвачи да започне да предлага превоз на стоки от Франция, когато поръчките от Англия значително намалеят.

# 232
  • софия
Не мога да разбера какъв, но има някакъв генерален проблем с Франция. За толкова години нито един превозвач не се установи там, а отдавна липсва дори и един. Жалко, защото има от къде там да се пазарува.

# 233
Получих меищйл за пратка на мое име до офис в Пловдив а аз такова нещо не съм правила!! Писах им, че не е моя но съм притеснена! Какво се случва и да не ме гонят, че дължа ДДС за нещо, което никога не съм поръчвала!!!
Не разбирам от кой сте получила мейл, но ако е от някой от превозвачите най-вероятно е сгрешено ID.

Като казахте Франция,  от Италия защо няма такава услуга ?

Връщали ли сте някаква стока на търговец с някой от превозвачите ?

# 234
И аз забелязах, че освен Англия, Германия, Испания и САЩ генерално от никъде другаде почти не се предлагат доставки.
Бях май забелязал една фирма, която само от Италия доставя, но само това.

Но да, като цяло сме ограничени до тези 3-4 държави.

# 235
Като казахте Франция,  от Италия защо няма такава услуга ?
Има https://bg-mamma.com/?topic=801046

# 236
Връщала съм обувки до Амазон с ггбг. Излезе по-евтино, отколкото през БГ пощи и след пристигането в УК от склада се занимаваха да викнат куриер.

# 237
Мами, Габиели ми пратиха документите по имейл. Автоматично пращат на всички, които имат в момента пратки в склада им, ако нямате пратени - пишете им.
Като изискват два скрийншоти: един на артикула и един на платената сума.
Отделно ми пратиха два документа: един за съгласие да ме представляват и втори за сумата на пратката.

Това се прави за всяка отделна пратка.

# 238
Супер. Свършиха дните с английско пазаруване и сделки от Amazon UK.
Сега пак трябва чепато хвърчащи листа, за доказвания и представяния. Майната и на българската администрация, ще се търсят алтернативни евро адреси.

Мале като се сетя преди как беше разкарвациите с флашка, дискета и архаичните им DOS програми които са по стари от мен...

Относно GGBG имам две пратки, но поне са в БГ склада. Досетих се че едва ли само аз ще пазарувам, така че се примирих още миналия месец, че след НГ ще става играта.

# 239
Супер. Свършиха дните с английско пазаруване

Общо взето е замиращ бизнес с УК ако остане така.

Общи условия

Активация на акаунт