От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 274
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • софия
Само че с превозвач, превозът ти започва след. Не се дала адрес за доставка България, пратката не е изпратена за България и някъде по пътя да се е забавила. Ти си дала краен адрес за доставка в ОК и пратката е получена там.

# 376
  • Sofia
Точно така.

# 377
Съгласна съм, но документите които ще предоставите за освобождаването ще са с дата преди 31.12. Т.е. от гледна точка на ЗДДС ще излиза така, че ще платите 2 пъти ДДС в съюза, което не е допустимо.

# 378
  • София
Да, и аз така мисля. На скрийншота от поръчката ми например пише 25.12, тогава все още Великобритания е в ЕС.

# 379
А какво става, ако стоката се купува с 0% ДДС в Англия и искам да я доставя с превозвач до България?

# 380
  • София
Англия си има ДДС също като нашето, 20%, за повечето стоки. С превозвач до България най-много да ви накарат да го платите още веднъж, в каквото положение сме някои в момента.

# 381
  • София
Преди малко получих мейл от GGBG, че пратките ми са на път. Сега остава да чакаме актуално инфо какво що.
За съжаление една от поръчките ми ще пристигне утре, не можа да хване днешния курс. Ще имам опит с два поредни курса явно.

# 382
Явно доста са се бавили британските пощи. Пратка, изпратена на 16 декември, не е успяла да хване последния курс. Голям купон падна, докато я позная коя е, добре, че ми пратиха снимка.

# 383
Аз нещо друго да Ви питам, което повече ме притеснява - декларациите изискват попълване на лични данни, Вие знаете ли дали транспортните фирми са администратор на лични данни? Освен това се изисква да се пращат като снимки в интернет пространството по имейл!

# 384
Мина ми и на мен през главата, че всичките данни от личната карта ей така трябва да ги попълним и пратим.
Но явно просто няма как. Ако ги искат задължително на митницата в БГ.

# 385
На мен ми поискаха само снимки на поръчката и плащането. Засега.

В имейла пишеше, че за стоки над 30лв се дължи ДДС. Мито няма да има.

# 386
Англия си има ДДС също като нашето, 20%, за повечето стоки. С превозвач до България най-много да ви накарат да го платите още веднъж, в каквото положение сме някои в момента.

Някои стоки са 0 % ДДС. За тях питам.

# 387
Някои стоки са 0 % ДДС. За тях питам.
Кои стоки в България са с 0% ДДС?

# 388
  • София
Да, сега видях, детски облекла, книги, списания, храни са без ДДС в ОК, но тук няма такива облекчения за такива стоки, така че ако стойността им е над 30 лв, може да поискат ДДС. Хич няма да се учудя.

# 389
Аз също чакам пратка от новия курс. Вероятно ще процедират като с пратките им от САЩ - снимка на банковото извлечение от PayPal примерно. Там има достатъчно информация за пратката.
 Гудбай Юкей, вече само дребни покупки от порядъка на книга. Щом ги е обзела мания да стават отново голямата работа - да си ходят. Надявам се да получат един звучен обратен плесник от реалността с такава сила, че да ги върне обратно в 60те когато цивреха като бездомно куче.

Общи условия

Активация на акаунт