От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 42 186
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ама като не ви изнася, не поръчвайте. Чакайте яснота! Не мога да разбера защо очаквате фирмите да са по запознати от правителствата и органи като митниците! Само се плюе по превозвачите, които реално работят за да сте и вие доволни! Аз като активно ползваща не обвинявам хората, които се стремят да продължат всичко най-улеснено и най-евтино. А за празниците замисляли ли сте се те откъде да знаят кой колко пратки си е напоръчал за домочадието за да предвидят обема, който им се изсипа на главата. С кристална топка явно!

# 571
  • София
На мен ми е по-интересно как ще декларират какво возят, след като и самите те не знаят. Изобщо цялата тази история ми е интересна, но си чакам тихо и кротко да видя какво ще стане и как. Имам пратки в курса, който е отбелязан от 29. 12., имам пратки и в курса, отбелязан от 05.01., така че ще видя от първо лице какво се случва и как. Място на първия ред на цирка имам Simple Smile

# 572
  • софия
Бих казала, че имаш роля дори Simple Smile
Аз нямам нищо, но съм си купила пуканки и спокойно гледам.

# 573
  • София
Ето какво ми се очертава да платя на Габиели за бъдещите курсове, ако използвам информацията от новия им сайт. Някои от цените са странни и нелогични (за двете списания), но какво да се прави, дано ги коригират. Може би трябва да им пиша.

Курс 993:
Дънки 1 брой - 1.70 лв
Списание 1 - 6.00 лв
Списание 2 - 7.00 лв
Списание 3 - 0.20 лв

Курс 994:
Книга - 0.60 лв

Курс 995:
Книга - 0.80 лв

# 574
Как ги изчисляваш така?
Аз нещо не мога да го разбера новия им калкулатор.

# 575
  • София
Те така са ми ги изчислили. Най-евтините и леки неща с най-висока такса.

# 576
Когато пакетите са в един курс, тежлото им не се ли изчислява сумарно и на база на това и цената за превоза? При ГГБГ е така, мислех, че и при другите куриери също. С Габиели съм поръчвала преде доста време, но все по едно нещо, и нямам впечатления.

# 577
# 578
  • София
Преди беше така навсякъде. Сега в новия сайт на Габиели всяка пратка е с отделна сума за транспорт. Но не знам дали е реална тази информация. Ще видим като дойдат тук.

# 579
Не можах да им разбира новия ценоразпис на Габиели.

# 580
Преди беше така навсякъде. Сега в новия сайт на Габиели всяка пратка е с отделна сума за транспорт. Но не знам дали е реална тази информация. Ще видим като дойдат тук.

Дори и от Германия ли?

Не можах да им разбира новия ценоразпис на Габиели.
И аз!

# 581
  • София
Имам една в Германия, много лека, за нея пише транспорт 1.10 лв.

# 582
Значи вече се мери до грам? Щото нали, ако е под килограм пак си плащаш 3 лв.

# 583
На мен ми се появиха пратките от Англия, цената е до грам на 2 лв/кг..

# 584
Ако е под 1 кг, пак си е 2 лв. Така ги пишат, но ако е само една пратка на стойност 1,10 лв ще си е сумата за един килограм.
Идеята е ако са няколко тогава става до грамове за един курс
Демек една за 1,10 и една за 1,50 .. общо плащаме 2,60 АКО СА СИ В ЕДИН КУРС.
Но ако е само една от тези двете в един курс си се плащаме минимума от един килограм.

Общи условия

Активация на акаунт