От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 327
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
zati65, имахте ли имейл за пристигнала пратка от курс 791?

# 256
Обяснете ни какво точно се крие
Не знам, затова питам. Интересно ми е дали превозвача е упълномощен от АМ като български пощи, и след като не е според мен, как една хвърчаща декларация ще мине пред митниците в България. Иначе DHL например, освобождават техните пратки, но упълномощаването става през системата на митниците.
ДДС плащате двойно защото от днес ОК не е част от икономическата зона на ЕС и Вие като купувач сте краен клиент и в ОК и в България

# 257
zati65, имахте ли имейл за пристигнала пратка от курс 791?
Не, в профила пишеше, че е на път, но ми я дадоха. Както вече нямат и съпорт, възможно е и с информацията за движението да изостават много.

# 258
Днес ОК може и да не е част от ЕС, но е било по време на покупките. Има си и фактури.  Не е редно двойно облагане.

# 259
От Габиели ми изпратиха мейл с нужните документи за плащането на ддс някой знае ли за точка 1 примерно пратката е от алиекспресс ( 1. В описание на имейл (Email Subject) - Тракинг ID - Order ID;) какво се иска тракинг номера от Китай до Габиели или тракинг номера в Габиели ? И за order ID номера на поръчката в сайта на акиекспрес ли е ?

# 260
  • София
Днес ОК може и да не е част от ЕС, но е било по време на покупките. Има си и фактури.  Не е редно двойно облагане.

Точно така. Всичко съм поръчала преди тази дата, не сме виновни, че нещата се бавят покрай празници и почивни дни и тепърва идват в склада. По снимките ясно личи, че са изпратени още на 21.12 например.

# 261
  • София
Имаше предупреждение от УК пощите да не се поръчва в последните дни на годината поради забавяния в доставките и влизане в сила на новите условия и изисквания от 01.01.  Това беше споменато и в разни БГ статии.За съжаление, някои от вас попаднахте в тази ситуация. Няма как да се заобикалят новите условия, според мен. Очакваше се, че ще има промени след 01.01. и те са факт, като е факт, че имате поръчка, която трябва да напусне пределите на УК.
По въпросите с GGBG, ползвам ги от самото начало на пазаруването ми с превозвач. Доставяли са ми и скъпи и не скъпи поръчки. Всичко е било винаги ок. За мен са безкрайно коректни и не бих ги заменила с други. Нямам загубени пратки, нямам счупено, доставят ми нещата на адрес .. Да, сега са много претоварени, но аз подаръците ги поръчах по-рано и всичко беше навреме при мен. Сега очаквам една доставка от УК, вече е в склада в София, но тя въобще не ми е важна и  очаквам като мине цялата лудница да ми я доставят вкъщи.

# 262
  • София
Под каква стойност пратките не се облагат с ДДС?

# 263
Вече всичко се облага с ДДС, не съм сигурна дали не удължиха срока до юни месец, но последното беше, че от 01.01.2021 всичко, което идва от трети страни ще се облага с ДДС независимо от стойността. А дали така ще третират и Англия още не съм видяла конкретно инфо.

# 264
  • София
Все още под 30 лв. В Амазон UK една стока под 30 лв в момента излиза по-евтина до България отколкото до адрес в UK. Цената е надолу с тяхното ДДС. Крайната сума зависи от транспорта

# 265
  • София
Ясно. Повечето от пратките ми с книги и списания са под 30 лв. За дънките е над, защото са 20 паунда плюс 5 доставка, но те още дори не са в склада в Лондон.

# 266
  • София
Все още под 30 лв. В Амазон UK една стока под 30 лв в момента излиза по-евтина до България отколкото до адрес в UK. Цената е надолу с тяхното ДДС. Крайната сума зависи от транспорта

Така е редно, ако ще поръчваме от тях, да изключат тяхното ДДС, защото е износ и тук да платим нашето ДДС при вноса. Очаквам повечето английски магазини да реагират така и да престанат с високомерното "не доставяме извън Англия" или пък транспорт по-скъп от стоката.

# 267
Добре де. Ако поръчаме от Амазон директно за БГ и то си дойде по пощата, направо отиваме и си я взимаме, нали така?
Поне така беше преди като поръчвах от американския Амазон.

# 268
  • София
Добре де. Ако поръчаме от Амазон директно за БГ и то си дойде по пощата, направо отиваме и си я взимаме, нали така?
Поне така беше преди като поръчвах от американския Амазон.

Ако е под 30 лв да, че и по-евтино може да е. Пробвай до адрес в UK и до BG

# 269
  • София
Когато една стока се продава и изнася за трета страна върху нея не се дължи ДДС в страната на износ. Такова се дължи в държавата на внос.За потвърждение пробвах в Amazon UK с два адреса на доставка - до превозвач и до български адрес.
До български адрес цената на стоката е по-ниска от обявената, защото е намалена с тяхното ДДС, но има допълнително начислено българското ДДС за стоки над 30 лв. + транспортни разходи.
В условията на амазона пише, че работят с упълномощен превозвач и той ще плати ДДС, което прибират от купувача при цена на стоката над 30 лв. Т.е би трябвало да се получи с платено вече ДДС. Само не ми е ясно митничарите на пощата във Враждебна как ще го разберат това Confused, за да не я спрат

Общи условия

Активация на акаунт