От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 252
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
И аз имам една пратка от ebay  с Габко. Имам мейл, че била доставена.  Но от Габко не приемат пратки. На стойност 60 лв. и не знам дали да се занимавам. Явно някой си я е прибрал.

# 406
  • МАРС
А при мен нищо, нито мейл за доставена пратка, нито писмо от изпращачите, че са им ги върнали, нито в Ибей имат проследяващи номера, мога единствено да си поискам парите, но аз си искам нещата. Тъпо.

# 407
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
Имам и една поръчка от esteelauder. Смених адреса с Gabrielli, но те са я прати ли на адреса на Габко. Ще видя сега какво ще стане. Дали някой ще я получи там, или ще я върнат като неполучена.

# 408
  • София
А при мен нищо, нито мейл за доставена пратка, нито писмо от изпращачите, че са им ги върнали, нито в Ибей имат проследяващи номера, мога единствено да си поискам парите, но аз си искам нещата. Тъпо.
Точно, и аз си искам нещата, не парите.

# 409
То и аз изгарям с поръчка от ТК махх .От Габко ще я върнат ,добре ама аз имам проследяване и всъщност пратката още не им е доставена.Куриерът е Хермес и е пусната на 29 декември.Нали уж 5 работни дни.......никакви имейли.Нито от куриера ,нито от сайта...от Габко и не очаквам.

# 410
Според мен няма да се получи това с контакта и обясненията, а и не вярвам да ощетите някого, защото доколкото ми е известно пратките са със застраховки и за тези, които са изчезнали се изплащат такива.  Сроковете за доставка са, за да се спазват.
Аз така опитах миналата година да бъда коректна и се свързах  с един продавач, чиято пратка се забави много, но след доста време я получих в крайна сметка. Писах им, че съм получила пратката, парите за нея са ми възстановени, но са налични по сметката и ако искат може отново да си ги изтеглят. Казаха, че не можели вече и ми пратиха банкова сметка, за да им ги превеждам и се вкарах в приключение, защото за банков превод знаете какви са таксите, а и една кака започна да ми досажда и напомня всеки ден с e-mail-и. В крайна сметка им казах, че след като не става през картата да не ме занимават, защото ще пиша на Амазон, че ме принуждават да им превеждам пари извън платформата и те се спряха.  Беше за около 7-8 паунда цялата разправия.

Има само един правилен начин да се реши проблема, всичко други са дребни тарикатлъци или оправдания за пред собствената съвест. Всеки сам си решава.
Така ли ... и какъв е той??
Вие не четете ли до края? Писах им по собствена инициатива, без да се скатавам, че могат да си изтеглят парите от картата,  а  те поискаха да им ги преведа по банков път... имате ли идея колко повече от 7 паунда /стойността на продукта/  би ми струвало? Сега разбирам, че вие знаете  начин за разрешаване на такива казуси без да има ощетени финансово страни и съм в трепетно очакване да споделите какъв е този начин?

# 411
Banshee, ако имате revolut, пробвайте от там да преведете.

# 412
Така ли ... и какъв е той??
Вие не четете ли до края? Писах им по собствена инициатива, без да се скатавам, че могат да си изтеглят парите от картата,  а  те поискаха да им ги преведа по банков път... имате ли идея колко повече от 7 паунда /стойността на продукта/  би ми струвало? Сега разбирам, че вие знаете  начин за разрешаване на такива казуси без да има ощетени финансово страни и съм в трепетно очакване да споделите какъв е този начин?

Въобще не ми е било идея да давам оценки за минали събития, особено след като нямам представа как е протекла комуникацията. Отговорих само защото вкарвате в заблуда друг потребител с пример за неправилно решен спор, като така го подтиквате и той да вземе също неправилно решение.
Да вметна, че търговеца нищо не може да тегли самоволно, т.е.  "казах на търговеца да си изтегли парите" няма никаква стойност. Това е все едно някой да намери портфейл с пари и да информира собственика, че портфейла е оставен в банков сейф но той сам да си го вземе. И когато собственика на портфейла започне настоятелно да търси контакт, той да бъде заплашен с полиция заради тормоз.
Един пример за разплащане между две страни в Амазон е gift code за същата сума - по email или директно изпращане на кода. Става за 1мин и не струва нищо. Това ако не се направи директно оторизиране на Амазон.

# 413
Един пример за разплащане между две страни в Амазон е gift code за същата сума - по email или директно изпращане на кода. Става за 1мин и не струва нищо. Това ако не се направи директно оторизиране на Амазон.

Е, вероятно вие сте много по-наясно с вариантите за разплащане от самите продаващи,  защото на мен такъв не ми беше предложен. Затова и не съм се разплатила с тях, а и не е моя работа да търся начини и варианти как да се осъществи това. Писала съм съвсем честно и съм ги уведомила, че артикулът е получен - след като не става с картата - да ми бяха предложили адекватен начин, като посочения от вас и щяха да си получат парите. 
Приключвам темата - съжалявам, ако съм подвела някого - за подобни казуси е видно, че потребителите трябва да се обръщат към вас за арбитраж. Спокоен ден.

# 414
Здравейте Simple Smile

За всички, които са предадени от фирма Габко (включвам и себе си) - имат много нови пратки без ID номера. Препоръчвам ви да ги погледнете, може някоя ваша пратка да е там. Стискам ви палци, аз нямах късмет. Sad

# 415
  • МАРС
Те някои снимки са много зле, но не открих нищо мое. Само Габко спряха да носят от Англия, така ли? Няма логика.

# 416
Хмм, въпрос. Имам покупка за 149 паунда от амазон с курса от 4 януари на ГГБГ, платена с 140 паунда гифт ваучери (35 от тях подарък, 100 заредени от мен, и 5 подарък от амазон, т.к. съм заредила голяма сума гифт ваучер). Платежното ми съответно е за 8.95 паунда пари, имам и още едно платежно за 100 паунда гифт ваучер, ама ако ми искат документи от митници, какво по дяволите да им пращам за останалите 40? GrinningVery Happy:D

# 417
Те някои снимки са много зле, но не открих нищо мое. Само Габко спряха да носят от Англия, така ли? Няма логика.

Да, само те. Останалите продължават работа, доколкото разбрах, а някои дори са писали, че ще задържат пратките, докато се уточнят нещата, но няма да спрат приемането на такива.

Това, което направиха Габко беше адски безотговорно. Още повече, че отвориха склада за няколко дни след затварянето му, клиентите им се обнадеждиха, направиха поръчки и след няколко дни пак обявиха, че прекратяват приемането на пратки. Просто пълен абсурд!

# 418
Много се радвам че зарязах гъбите преди време. След две доставки не ми харесаха много, много но това което направиха с клиентите си е пълен непрофесионализъм и балканска дебилщина.
Аз ако съм на ваше място (хората ползващи гъбите) им тегля майната след подобна изцепка. Съмнявам се че всички чакате чорапи и гащи в тези пакети.

Колкото до останалото, супер странно е... Спорих одеве с един приятел и той ми каза че междинни куриери  като тези които ползваме не би трябвало да бъдат задръствани на митницата, тъй като дефакто те не са краините клиенти (първо) и покупката е доставена на "домшаният ти адрес" в UK а не директно в България.

Според мене независимо от начина и параметрите, пратките ще бъдат взети под око и е доста иронично че всички тук - вколючително и аз не се плашим толкова от идеята да платим каквото се дължи, а по скоро от идеята че ще се занимаваме с АМ.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 18:37 от Cursed2BaBG

# 419
  • София
Именно. Плащането мога да преглътна, ако става лесно и бързо и без излишни простотии, но не и бюрокрациите, попълване и разпечатване на документи и т.н. За неща, които до вчера съм получавала без да се замисля дори. Не ползвам такава услуга от много дълго, може би от около 2 години и нещо, и дори нямах време да я използвам пълноценно и максимално. Спомням си как мечтаех за красиво кожено яке, което бях видяла в немски сайт, който не доставяше до България, как, търсейки начин да го имам, се свързах с посредник, който го поръча за мен и то пристигна с Габко и бях на седмото небе. После видях как става и започнах сама да си поръчвам, минах на Габиели и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт