От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 250
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
Освен Габиели кой приема пратки сега?

# 421
  • гр. София
GGBG

# 422
  • Варна
Те и Габиели като гледам съвсем скоро ще прекратят дейност в Лондон.

# 423
Защо така мислиш?  Аз тези дни им пратих имейл с питане, дали мислят да доставят и от някоя друга държава в ЕС, след като ще има голям отлив от Англия, но ми отговориха, че засега не планират. Дано се ориентират към Франция или Испания.

# 424
  • Точно където трябва
GGBG доставят от Испания. Аз поръчвам от испанския Амазон чрез тях.

# 425
Днеска ходих да си взема пратки от Габиели (в Бургас) и жената ми каза, че най-вероятно до средата на годината ще може да поръчваме онлайн до техен адрес в Испания.

# 426
Днеска ходих да си взема пратки от Габиели (в Бургас) и жената ми каза, че най-вероятно до средата на годината ще може да поръчваме онлайн до техен адрес в Испания.
Тази същата дето ти беше казала, че след Нова година няма да има никакви промени в Англия и всичко ще си е по старому ли?

Ти и твоите източници сте хората, на които имам пълно доверие в това отношение! И въобще не спамиш, това е най-хубавото!

# 427
Тази същата дето ти беше казала, че след Нова година няма да има никакви промени в Англия и всичко ще си е по старому ли?

Не, не е същата. Онова беше от хората в UK склада им.

Tи и твоите източници сте хората, на които имам пълно доверие в това отношение!

Радвам се, че съм могъл да Ви помогна, мила мамо! Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 00:04 от Miroslav Petkov 602727

# 428
  • софия
Мирослав, нямам никакъв интерес към разговорите, които водиш с персонала на габиели. Нищо полезно няма в тях. Може ли да спреш да ни информираш за тях?
Благодаря.

# 429
  • Бургас
Мъж в женски форум 🤦‍♀️
Мирославе, не е нужно да пишеш по 5 поста на страница. Две теми си окупирал и освен да мрънкаш и да си разказваш конушмака с Габиели, друго не видях.

# 430
Мирослав, нямам никакъв интерес към разговорите, които водиш с персонала на габиели. Нищо полезно няма в тях. Може ли да спреш да ни информираш за тях?
Благодаря.
А ти може ли на всеки подобен пост да спреш да репликираш какво да се/не се пише Simple Smile Мен пък не ме интересува дали в 13:20 има 6 човека на опашката на ГГБГ в София например... ама си прескачам, което не ме вълнува Simple Smile
Човекът си има драма, споделя си...

Така или иначе темата последните страници стана яко спам и никакво инфо...
Спокойно ще се изясни ситуацията - по-големите фирми ще продължат да работят и от Англия, просто ще е по-бавно и с повече декларации/документации.
Малките пратки ще изченат, ще останат само нормални покупки и клиенти...

Драма беше като спряха доставките и от Ларедута преди години, ама на - прехвърлиха се в УК... Сега ще има малко хаос известно време и пак ще се запълни нишата.

# 431
Скептична съм за доставките от Англия, почне ли всичко да минава през митница плюс таксите представителство пазара ще се пренареди.  Остане ли доставчик там пратките ще се движат, но оскъпяването ще откаже много хора да ползват услугите им.
За Испания е скъп пътя дотук и почва да се изгуби изгодата.
Германия не ми е опция.
Както им хлопна Европа кепенците в миг достъпа преди Нова година преди сделката, не смятам, че ще остане да не дерат и яко всичко, което идва оттам на митница щом са решили да се цепят от колектива.
Английските митница ставаше лесно и онлайн, което го няма по европейските и затова беше предпочитана дестинация за доставчиците. Спират ли всичко ще изгрее тази европейска страна за местоположение на доставчиците, в която също се прави лесно, но не я виждам коя ще  е все още. Работа на доставчиците си е да я намерят.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 10:08 от zari65

# 432
Много се радвам че зарязах гъбите преди време. След две доставки не ми харесаха много, много но това което направиха с клиентите си е пълен непрофесионализъм и балканска дебилщина.
Аз ако съм на ваше място (хората ползващи гъбите) им тегля майната след подобна изцепка. Съмнявам се че всички чакате чорапи и гащи в тези пакети.

Колкото до останалото, супер странно е... Спорих одеве с един приятел и той ми каза че междинни куриери  като тези които ползваме не би трябвало да бъдат задръствани на митницата, тъй като дефакто те не са краините клиенти (първо) и покупката е доставена на "домшаният ти адрес" в UK а не директно в България.

Според мене независимо от начина и параметрите, пратките ще бъдат взети под око и е доста иронично че всички тук - вколючително и аз не се плашим толкова от идеята да платим каквото се дължи, а по скоро от идеята че ще се занимаваме с АМ.

И аз това обяснявам от края на декември тука ама всички "внос, та внос". Какъв внос, какво обмитяване?!?

# 433
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
От Брекзит насам и аз се чудя за какъв внос става въпрос, но като се замисля, фирмите за доставка от САЩ слагат 20% комисионна и тн. Пък услугата е същата както сега за UK. Явно има нещо през митниците, не знам. Но още се чудя и следя да видя какво ще направят фирмите превозвачи. Иначе за Габко и аз съм супер ядосана. Спряха да приемат за няколко дни, после казаха няма проблем. Разбира се аз поръчах и сега съм с една загубена пратка и две отказани.

# 434
И аз имах пратка до адреса на Габко, опитали се да доставят на 19 декември, склада бил затворен (а уж щяха да го затварят след 19-ти) и доставка неуспешна. Амазон ми върнаха парите ама ме е яд, защото си исках продукта.

Общи условия

Активация на акаунт