От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 20

• 43 210
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
При пратка до испанския адрес GGBG пращат ли мейл, че има такава получена? Защото имам пратка от 05.01, получена от Christ., но нямам мейл от тях.

# 436
Ggbg изостават много с кореспонденцията. Завчера получих мейл за пратка, която си взех преди Нова година, че е в склада им. А в профила ми веднага статуса след взимането се промени на приключена.

# 437
Много се радвам че зарязах гъбите преди време. След две доставки не ми харесаха много, много но това което направиха с клиентите си е пълен непрофесионализъм и балканска дебилщина.
Аз ако съм на ваше място (хората ползващи гъбите) им тегля майната след подобна изцепка. Съмнявам се че всички чакате чорапи и гащи в тези пакети.

Колкото до останалото, супер странно е... Спорих одеве с един приятел и той ми каза че междинни куриери  като тези които ползваме не би трябвало да бъдат задръствани на митницата, тъй като дефакто те не са краините клиенти (първо) и покупката е доставена на "домшаният ти адрес" в UK а не директно в България.

Според мене независимо от начина и параметрите, пратките ще бъдат взети под око и е доста иронично че всички тук - вколючително и аз не се плашим толкова от идеята да платим каквото се дължи, а по скоро от идеята че ще се занимаваме с АМ.
И аз това обяснявам от края на декември тука ама всички "внос, та внос". Какъв внос, какво обмитяване?!?

Няма какво да обясняваш неща, които не разбираш

Ще се опитам да го обясня простичко.
1. пратка доставена до адрес в Англия
- пратката е изпратена от трета страна. Англия се явява страна на внос и се дължи мито и ДДС. Оформя се с Британска митница
-пратка доставена от склад в Англия до домашен адрес - няма внос, при закупуване сте платили ДДС
2. Пратката се мести от Англия до България
- в Англия се оформя износ и се декларира пред Англ митнически власти. Износител е лицето на чието име е пратката, т.е. вие. Внимание, някой неща са на разрешителен режим за износ от ГБ.
- пратката преминава транзитно през входящата в ЕС държава до БГ. нарича се транзит и всяка от страните през които преминава пратката изисква обезпечаване на митните сборове, независимо дължими или не в крайната дестинация (митни сборове= мито +ДДС). Обикновенно се поема от превозвача, така че очаквайте увеличаване на таксите за превоз.
- пратката достига до крайната точка, например България. Тази крайна точка се явява страна на внос. Лицето, на чието име е пратката се явява вносител и трябва митнически да освободи пратката си.Т.е. отива в митническа агенция, правят му декларацията и отива или той, или упълномощеното от него лице да освободи пратката в АМ.

# 438
Въпрос към клиентите на Габиели Simple Smile
Има голямо забавяне на курс 990 от UK. По първоначален график трябваше да е в БГ на 6 януари, после го промениха на 8.01, а сега вече е планиран за 12.01.
Ясно, че има опашки и забавяне на границите, но камиона тръгна от Англия още преди Коледа на 23.12. Нормално ли е 15дни да не може да стигне до БГ? Би трябвало да е излязъл от ОК още преди НГ и да няма усложнения с митниците.
За първи път ги ползвам, след като Габко извъртяха номера с отказването на поръчки, и не съм запозната практика ли им е да се бавят или сега е заради цялата бъркотия?

# 439
Aз чакам пратки с курс 991. Писах им , казаха , че няма да дължа нищо, нито трябва да попълвам документи. Първоначално беше с пристигане 09.01, сега е 12.01. Ще почакаме малко, но важното е, че се разминахме с ддс и документация.

# 440
  • София
Aз чакам пратки с курс 991. Писах им , казаха , че няма да дължа нищо, нито трябва да попълвам документи. Първоначално беше с пристигане 09.01, сега е 12.01. Ще почакаме малко, но важното е, че се разминахме с ддс и документация.

И аз получих пратка, която Роял мейл забавиха ужасно много и почти я бях отписала, затова се зарадвах, че тръгва на 30.12. (992), пък дали на 11.01 или 12.01 - важното е да дойдат без други ангажименти за нас и за Габиели.

# 441
Да, 992 е последния курс без разправии.

# 442
Въпрос към клиентите на Габиели  - практика ли им е да се бавят или сега е заради цялата бъркотия?
Заради бъркотията е , случвало ми се е даже ден по рано от обявения да ми пристигнат нещата ( и то до Варна ) 

Titina Flowers Bouquet

# 443
Току що Габиели са обявили на сайта си, че преустановяват поръчките от Англия. Дано и те не се изложат като Габко, а си получите последните неща, които сте поръчали, но го имайте предвид! Simple Smile

Голямо мазало. Аз след ситуацията с Габко пуснах едни поръчки към Лерон и на 4-ти трябваше да тръгнат, но все още са в склада им в Англия. Да видим какво ще измислят те. Има ли някой тук, който ги е ползвал? Коректни ли са?

# 444
  • Стара Загора
Току що ми направи впечатление, че доставката от Германия до България с Габиели е 3лв/кг и 3лв над кг. А доставката от Англия беше 2лв/кг. Винаги ли е било така, защото не намирам логика, при положение, че Германия е по-близо до България? ;д

# 445
  • софия
При всички фирми цената на доставката от Германия е по-висока в сравнение с от Англия. Винаги е било така. И от Испания е по-висока.

# 446
Ужас, Габиели счупиха тъпомера!
За да не изпуснат някой лев си траеха по темата, даже преди дни пуснаха съобщение че продължават да приемат пратки и клиентите да им пращат данните за поръчките си на някакъв специален мейл! И сега това:

Цитат
Уважаеми клиенти.

Поради ситуацията около Брексит, ви препоръчваме да не правите онлайн поръчки от Англия, докато не се изяснят условията за превоз на пратки.
До тогава, може да поръчвате от Германия, за там няма промени.

При нова налична информация, ще побликуваме всичко на нашия уебсайт.
По съобщението съдя колко са грамотни, не се учудвам че и търговската част отговаря на нивото на грамотност!

# 447
  • София
Да, винаги е било така. По-евтино от Англия, повече курсове, заради по-голямото търсене, по-бързо се пълни камионът и т.н. Уж знам някакъв немски, но немските сайтове съм ползвала изключително рядко.

# 448
Да ви разкажа какво се случи в последствие:
След като без никакво усилие получих обратно сумата си от Амазон (около 60 лв), вчера видях, че към мен пътува незаявена пратка, тръгнала с курс в деня, в който е доставена. И сега? Не че ощетихме Джеф Безос, но явно Габиели са луднали покрай празниците. Да видим все пак какво ще ми доставят.

Моят съвет е да се осъществи контакт в чат или по e-mail, да се обясни, че пратката е получена и искате да си я оставите а не да я връщате, защото това ще е първото, което ще предложат.
Моят съвет е да не се злоупотребява с политиките на Амазон туй като всичко това се трупа като негатив не само на адреса на доставка (който е общ), но и персонално на всеки акаунт. Има затворени акаунти дори заради прекалено много върнати покупки.
Пазете си опциите за случаите, когато наистина ще имате нужда от тях.
По горното питане за политиката на Амазон, да така правят. Ако кажеш, че не си получил нещото, ти връщат парите.

Исках да попитам, какво значи затворени акаунти за прекалено много върнати покупки?

# 449
  • София
на габиели курса от вчера е със обяснение пътува за Англия.
мислех че е грешка, ама явно има проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт