Образователен Говорилник_тема 11_празнична_:)

• 23 816
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Е, да, ако приемем горните 10 процента за относително хомогенна група, ще се съглася, че е обикновен млад момък. И другите деца от тукашната тема, и те са все обикновени в тази групичка.

# 226
  • София
Е, да, ако приемем горните 10 процента за относително хомогенна група, ще се съглася, че е обикновен млад момък. И другите деца от тукашната тема, и те са все обикновени в тази групичка.
Ей, ще ме накараш утре да им пусна Чарли Чаплин да тествам Simple Smile

# 227
Мецанееее, това ми е любима песен. Любима, любима....
Хубавото е, че нашето дете слуша и нашата музика.
А относно обещанията - там съм мноооого силна. Но като стигна до изпълненията и нещо мотивацията рязко пада. И все пак:
1. За да си вляза в любимите дрехи, които са вечни между другото, трябва да сваля има-няма 40 кг. Обещавам поне да започна!
2. Дай Боже да направим донякъде ремонта на къщата, в която живеем. Тази година си бях поставила за цел детето да има стая. Преизпълних я - има си стая за спане и игри, и кабинет за учене.
Мисля с това да приключа.

Хора, да сме здрави! Това е. Всичко друго е преходно
✨🎄🎇🎀✨🎄🎇🎀

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 21:22 от Pulitash

# 228
  • София
За много години на всички. Желая здраве, щастие и много любов.
Не обичам да правя новогодишни обещания, на мен като ми дойде музата и решавам на момента. Преди 4 години Март месец реших, че ще започна да тренирам, не знаех какво- взех си Мултиспорт и не спрях. Имам много да се желае, защото само с тренировки не става, а съм ужасно лакома Simple Smile Но поне физически съм добре. Работя по цял ден на бюро и страдах от ужасни болки в плешките- е вече са история. Пожелавам ви да намерите мотивация. Тренирам 5 от 7 дни, само позитиви и не, имате време! Има тренировки за 30 мин в домашни условия, няма извинение Wink

# 229
  • в страната на чудесата
Хахаха
Аз време за домашна тренировка може и да намеря, примерно докато яденето е във фурната...
ама как ме помръзваааа

# 230
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не по темата, ама се сетих за още един готин филм Soul Kitchen - https://m.imdb.com/title/tt1244668/

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 21:38 от gadamer

# 231
  • София
Чаплин е като всички други класики - на някои се харесва, на други не.
На мен за по-малките ни е леко като шок, когато разбера, че не са гледали истиннските Междузвездни войни или гледат само анимационната версия.  Някак в процеса на общуване става ясно какво е мисленето и това, на което му казват fluid intelligenceб

# 232
  • в страната на чудесата
Е Междузвездни войни кой пък няма да е гледал. В класическия ред, с баща си Simple Smile с незаснетите сцени... Simple Smile
А всички сезони стар трек?!

# 233
  • София
Да, ама не! Аз като ти приказвам за горните 10 процента, ти викаш кой ли не го е гледал.  Simple Smile

# 234
  • София
Анди, сигурно има нещо вярно в думите ти. Но пък аз моите преди време ги пробвах с детски от едно време (че много от тези новите според мен изобщо не са детски, а анимация с хумор за възрастни). За моя изненада коментарът на баткото беше следния "Графиката не я бива, но са по-интересни от новите".  И действително си дадох сметка, че има някак повече случки, истории. Новите масовки са с много ефекти, експресивни, но накрая дори не можеш да разкажеш за какво е ставало въпрос. Оттогава са изгледали доста стари анимации. Веднъж попаднаха на Луи Дьо Финес ( а неговите филми си бяха стари и по мое време Joy ) - забавляваха се. После даже им теглих още. За Чаплин мислех, че са малки, но може и аз да пробвам, щом вече има положителен опит в темата. Simple Smile

# 235
  • София
Всичко можеш да пробваш. Навремето гледахме много филми вкъщи, децата израснаха с класиките, включително с българските класики, не само детските, а и нормалните. Къде разбрали - къде не разбрали, но явно семената като са посяти, в един момент покълват. Сега, вече като големи хора, имат моменти на проблясъци  от типа "сега разбирам защо е станало така във филма, тогава си мислех...., а сега....". И за музиката е същото.
Но и доста глупости гледаха, де, дори заедно гледахме доста, трябва да има и малко простотийки за бунтарско все пак, не може само другото.

# 236
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Боже, аз най-редовно пробутвам филми на дребните от моето детство Simple Smile Изгледаха сериите, който намерих на "Бенджи, Закс и звездният принц", "Арабела" Simple Smile Сега ... чакам да пораснат и да четат бързо субтитри и съм намерила ... "Седморката на Блейк" Simple Smile Ами, забавляват се, да ви кажа ... Е, гледат си и техни глупотевини, но и се връзват на моите ... Последно гледаха всички сезони на "Флинстоун". Като по-малки ... доста филмчета: Грижовните мечета, Мечето Ръкспин ... дам ... Не, че са им първи любими филми, странни са им, но ги гледат с интерес ... Не знам, може и да сме ние като семейство в грешка, но телевизор нямаме, пускам това, което преценя на лаптопа или киноекрана ... За музика - същото. Музиканти не сме - имаме Ямаха синтезатор, барабани, кл. китара, ел. китара, бас, укулеле ... грамофони, плочи ... всеки избира и пуска ..., но и там е ограничено до 100-тина плочи класика и рок Simple Smile Наистина може да сме в грешка с възпитанието .., но това са им даденостите като родители Simple Smile Като пораснат - да се оправят с други филми и музика, ако искат Simple Smile

# 237
  • в страната на чудесата
Помня една нова година, когато осъзнах, че големият, тогава на 13-14 има крайно неоформени музикални предпочитания. И беше свидетел на рок маратон Simple Smile
Историята на рока и новата вълна на британския хеви метъл от Ози насам, през всякакви течения Simple Smile
Следващата година си спомнихме, стана ни смешно и върнахме назад - франк Запа, дж Джоплин, Доорс, Хендрикс, гледахме записи от ууудсток (имала съм пациенти от онова време, ходили на удсток, свирили в разни банди, никога няма да разкажа на децата инфо от първа ръка Simple Smile Simple Smile Simple Smile ).
С малкия нещата някак естествено си се получиха. Но той има супер обща култура за музика и филми и разказва на мен.

ПС. Пускайте филмите оригинал, децата са невероятни, учат езика за месеци...

# 238
При нас учителите съветват да гледат филми с английски субтитри и аудио. Гледа Нетфликс в момента така и си се справя много добре.

# 239
  • София
Честита Нова година! Да си пожелаем тя да бъде по-добра от предходната.

Новогодишни обещания няма да правя, защото никак не обичам да си нарушавам обещанията.

Общи условия

Активация на акаунт