Образователен Говорилник_тема 11_празнична_:)

• 23 814
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Да, позицията "не искам присъствено, защото ме е страх, но и ваксина не искам" и на мен ми идва в повече. Smirk

# 256
  • в страната на чудесата
Аз също смятам, че учителите трябва да се върнат в клас. И повечето от онези, пред които се прекланям наистина искат да се върнат в училище.
Ще видим какво ще стане, предпочитам да имам надежда.

# 257
  • София
Да се върнат, ама да се спазват мерки. Без мерки нищо не правим. Имам сериозни подозрения, че на някои места учители точно ще започнат да пеят "ние го изкарахме, няма нужда да сме с маски, само ни пречат". Като са написани някакви правила, трябва да се спазват, независимо кой изкарал и кой не изкарал.

# 258
Ох,Аш като те чета и лошо ми става. Дъщеря ми днес само с една раница отиде,тъй като за физическото екипите ги искат в деня на часа,което слава Богу,не съвпада с първия присъствен ден.
Колкото до мерките-нашата класна изкара вируса,но отново всички са с маски вътре и по време на час. Засега само плуването е спряно,но очакваме следващата седмица това да се промени.
Аааа,допълнителни занимания също няма.

# 259
Абе кой да им помага с раниците, на никого не му пука... детето само си носи две тежки раници, че в една не му се събраха нещата.
Рейни, ако при вас е различно, ще номинирам Изи за най-човечното училище в София, нямам информация някъде другаде на някой да му е запукало как децата си носят раниците...

# 260
  • в страната на чудесата
Айде стига се жалихте Simple Smile
Раниците та раниците Simple Smile Simple Smile
Нашите са пред компютрите... до Великден сигурно.

# 261
С раниците процедирах като Санака. Пращах първата седмица само най-важното, като понякога оставях някои от учебниците. Преди на първия учебен ден ги носех до стаята, но сега с короната едва ли пускат родители, а и никой не ме иска в училище последните години.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 17:05 от Дъждец

# 262
Е, Лейка, то в пети клас вече не са такъв проблем раниците 😄 в пети клас и аз бях много як,😃
Ама за 7-8 годишни деца....ми то тежат почти колкото тях егати..

# 263
  • в страната на чудесата
Може и да си бил Simple Smile ама ние нямахме толкова учебници. А и моят не е як. Но мисълта ми беше друга...

# 264
  • София
Не пишеше ли някъде (Министърът се е изказал), че от 18.01 поетапно започват да се връщат в училище? Линк към новината: https://www.mediapool.bg/golemite-uchenitsi-mozhe-da-se-varnat-v … i-news316388.html

Въпросът не е да сравняваме малките с големите (или кой е по-прецакан) - въобще ДО и раниците са несравними, различни сечения на проблемите и т.н.

Просто днес ме възмути липсата на съчувствие към малките и нежеланието за организиране на работата извън учебния процес.

Днес е имало родители, които самоинициативно са занесли багажа на децата им до класните стаи. Не ги виня...

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 18:12 от Аш

# 265

Въпросът не е да сравняваме малките с големите (или кой е по-прецакан) - въобще ДО и раниците са несравними, различни сечения на проблемите и т.н.

Просто днес ме възмути липсата на съчувствие към малките и нежеланието за организиране на работата извън учебния процес.

Ама точно това, абсолютно същото имах предвид и аз. Абсолютно точно това исках да кажа, и със същите думи.

# 266
  • София
Аз пък си мисля, че вече и в самите училища са ошашкани от всичко, което се случва. Просто не са се сетили и за това най-вероятно. Не знам, де, то понякога си личи от отношението дали е от безхаберие или друго. Защото това с тежките раници не е глезотия, а наистина яко си тежат. Моето малкото ако си я сложи на гърба пълна и директно пада назад.

# 267
  • София
Татко Мецан, сега се прибраха и разпитах- родителите са носили до врата и оттам учител е вземал и внасял всички папки. Раницата на детето ми тежи точно 1 кг и 600 грама, вътре има екип по физическо и кимоно, самата раница е ултра лека, та с нея няма нужда от помощ. Ще приемем номинацията Simple Smile

# 268
Нашата раница сега в понеделник, когато носи всичко, тежи над 10 кила. Всъщност сигурно повече. Отдавна ми е направило страшно (отрицателно) впечатление как на никого не му пука и ако помните, детето ми беше септември и октомври със счупена ръка и въпреки това никой не му е помагал за раницата.
Както Аш писа, нейното дете е 20 кила. И да носи над 10 кила раница...аз съм голям мъж бате и трудно бих носил половината от теглото си, а пък по стълби нагоре не ми се мисли.

# 269
  • София
Добре де, какво толкова има в тия раници? При нас за домашно дават няколко листа и макс. някой сборник. Дори на големите папките за домашно, едва ли са над килограм. Раничката с дрехите е ясна, но тя е лека. За електронното при нас бяха всички папки и всички учебници- това е ужасно тежко, но не виждам причина да носят всеки петък всичко вкъщи и после да го връщат...

Общи условия

Активация на акаунт