Образователен Говорилник_тема 11_празнична_:)

• 23 806
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ъъъъъ, при нас пантофите също се перат всяка седмица, но те са 100 грама. Тетрадките да се проверяват и обсъждат е работа на учителите, аз ги проверявам на личните родителски срещи. На ДО видях, че всичко е проверено и подчертани грешки. Аз НЕ съм учител, помагам на детето, давам насоки, но дотам. Ако исках аз да уча, щях да го запиша в ДО. До сега си мислех, че аз съм адски амбициозна майка, ама Татко Мецан- цепиш мрака Simple Smile

# 286
  • София
Вие имате пантофи? При нас пантофите са само в ПУК Simple Smile

Аз пък Мецан не си го представям по друг начин като родител - освен по начина, свързан с това да проверява, да помага, да обгрижва, да напомня и т.н. Моят баща беше такъв. Като седнеше вечерно време да ме изпитва .... Smile Ама при мен нямаше шест, пет (имаше само шест) Relaxed

Помня един смешен сулчай - бях заявила доброволно, че искам да помагам на един съученик с по-слаб успех в началното училище. Идва един ден към нас, а вкъщи е само баща ми. Съученикът питал за мен и рекъл да си ходи, но Папа го разпитал защо ме търси (така де - трябва да се увери, че всичко е наред). Съученикът обяснил и ... прибирам се аз и ги заварвам на масата в хола седят двамата и пишат усилено в една тетрадка Joy Как ли въобще не бях изненадана Joy

# 287
  • софия
Хубаво прави Мецан. Стига да не се впряга и да мърмори на детето, (което определено мисля, че не прави) тази "разходка" по какво е правило детето в училище е хубаво нещо, възприемам го като споделено време, грижа, любопитство. Сегааааааааа ако се изземват функциите на учителите и презастрахователно се минава всичко наново с детето не е добре. Не за друго ами се подбива авторитета на учителите и (ако няма основание за това) си вкарваме (няма да използвам ичраза Simple Smile ) автогол, да не говорим че обезмисляме все едно труда на малчугана за цяла седмица и това предполагам може да има доста демотивиращ ефект занапред. Но пък е много хубаво когато мама или тати видят и ти похвалят работата Simple Smile
Мотивацията Санчо, тя да е жива Simple Smile

# 288
Не принципно си стоят там. От време на време искам някой учебник,а и той по принцип си казва какво иска да дискутираме (че не му е станало ясно). Особенно за тестове, дискутираме нещата, че за него тази образователна степен е нещо ново и различно. Обсъждаме и идеите му за проекти, че е с развинтено въображение и си измисля недостижими за неговите умения неща (предпочитам да ги канализирам в началото за да няма рев след това)
Сега с ДО, т.к. го слушам нон-стоп, съм навлязла дълбоко в материала (научих доста неща по биология).

# 289
  • софия
Пет пъри публикувах, пет пъти не излезе коментара ми..... докато зацепя че нямаме ток...... Simple Smile
Упорствам за да си кажа- Аш, с глас ме размся, даже прочетох на любимия, и той се разсмя.
Мила картинка родна е било положението Simple Smile

# 290
Мецане, важно е не ти до кога ще издържиш, а до кога синът ти ще издържи тате, който му "набива канчето" Joy
Значи няма майтап, наистина всеки петък се прибират и перат обувките, с които е в училището вътре, и в понеделник са чисти и изпрани, честно, такова изискване има... И всички подове на училището се мият два пъти на ден с препарати, с очите си съм го виждал. А тетрадките и помагалата всеки петък ги чета подробно, включително с референциите на учителите и с оценките им, засега ми отнема два часа, защото за мен материалът все още е елементарен, нагоре не знам колко ще ми отнеме...но чета подробно и с разбиране. Много тетрадки са, не е само една. Доста нещо е
..два часа чета сериозно братче. После за пропуските, които съм видял, набивам канчето на детето,😃😄 не знам докога ще издържа, ама засега го правя.

# 291
  • София
Пет пъри публикувах, пет пъти не излезе коментара ми..... докато зацепя че нямаме ток...... Simple Smile
Упорствам за да си кажа- Аш, с глас ме размся, даже прочетох на любимия, и той се разсмя.
Да позная ли - нямаш UPS за рутера? (извинявам се, преди да ме наковат Frowning1)

# 292
Е аз само в петък де. Освен това и от набиването на канчето напоследък полза няма никаква, така че лека-полека преставам. И това не е буквално, а в преносен смисъл.

Доп. То само докато мина всички задачи, които е решавал през седмицата и ме заболява главата, защото аз смятам всяко примерче -  той е писал задачите в помагалото, ама мога ли ей тъй от раз да кажа примерно колко е 74-28, и понеже седя на терасата без калкулатор с чаша винце, смятам, че пушек се вдига. А от състезателната математика задачите са и трудни, там някои от тях бая време ги мисля. После английския всичко проверявам, то докато го изчетеш, и там на някои упражнения се замислям правилно ли е. После БЕЛ...и отиде два часа. Набиването на канчето е примерно го питам после - как се пише сняг, и той ми казва правилно, Еми викам не те ли е срам тука че си го писал с к накрая. За математиката съм хващал технически грешки от бързане и невнимание. Ама всичко си иска време. Най ми е трудно по Околен свят, защото аз съм много зле с растенията и животните, а и по история някои дати не помня, например деня на будителите не знаех кога е. А то в околния свят и история има - за празниците, за Шипка, за Съединението и т.н.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 15:25 от Татко Мецан

# 293
  • софия
Да позная ли - нямаш UPS за рутера? (извинявам се, преди да ме наковат Frowning1)
Хаххахахахахаха
Как позна?!

Вчера щерката държа дуолинго изпита и сега очакваме да и го анулират, защото в инстрикциите им обяснили, че освен че трябва да си подсигирят стабилна имтернет връзка трябвало и да са постоянно на светло. Нашата се сетилс и от началото преминала на хотдпот от телефона, но нищо не може да се нашрави срещу 4 те резки тъмнини в стаята заради спиранияра на тока
Stuck Out Tongue Winking Eye

# 294
За първи път чувам за ежеседмично пране на пантофи... винаги досега по един срок са откарвали, после умаляват или се късат Simple Smile) Номинирам училището на Мецан за най-хигиеничното Simple Smile
И на мен ще ми е супер интересно да чета тетрадки, нямам търпение материалът да стане повече. И сега покрай ДО открих какво изобщо правят, изрешили бяха една тетрадка все пак, да не пиша само лошо.

Тук само като куриоз да вметна, че в Дойче шуле пък перяхме чаршафи и завивки. Хич не ми е любимо училище, детето беше там на 4 и 5 годишна възраст - малкия ПУК, и спяха следобед. Трябваше всеки петък да вземаме целия спален комплект чаршафи и завивки и да ги перем в къщи. В понеделник трябваше собственоръчно да чаршафосваме одеялата и възглавниците, аз затова в понеделник винаги пращах сутринта жена ми да го води. Хич не го казвам това като плюс, при 5000 евро такса тогава, мисля, за сравнение, че примерно в СС тогава беше 4300.
Та сега в сравнение с тази галимация...едни пантофки да переш е просто нищо. А ходят чисти в училището, всяко дете си има пантофи само за там. А по родителски срещи и други случаи на посещение винаги, задължително всички родители трябва да слагат калцуни.

Това обаче не попречи да има сума ти случаи на ковид през ноември, така че кво помага, кво не помага, и аз не знам вече какво да мисля.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 16:42 от Татко Мецан

# 295
  • в страната на чудесата
Е не! Това сериозно ли е с чаршафите?
Малко ми идва тууу мъч. 2-3 лв на кг е пералнята, толкова ли не могат да поръчат. Пристигат изпрани, изгладени... или възпитаваме родители.
Добре че сте се махнали, че кой знае какво ще се пере в основния курс Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 296
Абсолютно сериозно. Перяхме ги всеки уикенд в къщи, и в понеделник носехме изпраните чаршафи и калъфки и лично родителите чаршафосваме, одеялата и възглавниците на децата. Изобщо не е майтап. Дойче шуле братче.
В петък ги водеха на пикник и събраха в началото на годината по 50лв, че да можели да купуват на децата лакомства по време на пикниците. Не ми е за 50 лв....но при 5000 евро такса...
А на празниците, примерно на Свети Мартин, в двора на училището раздаваха греяно вино. На родителите, разбира се, ама това е училище все пак... лично съм пил от това вино, от нещо като самовари го наливаха. Абсолютен киселяк, два дена ме боля стомаха после. Ама алкохол, в училищния двор! Поне не даваха да се пуши. Излизахме вън на улицата да пушим, с греяното вино братче.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 18:21 от Татко Мецан

# 297
  • София
Е, черпили са ни вино и нас, 2 пъти при събития с почерпка. На мен ми хареса, сближава родителите Joy

# 298
Аз като интересни факти го споделям, различни култури... обикаляхме с фенерите три пъти посолството. Децата изработваха фенерите, наистина красиви бяха. След това се събирахме в двора, имаше специално огнище, не знам точно как да го нарека, място за палене на огън, ама оборудвано, палеха огън там и раздаваха греяно вино. Само дето много кисело беше,😄
А февруари задължително една седмица ски, цялото училище. Задължителна програма, сутрин тръгват с автобуси, задръстваха целия район на посолството, следобед в 16,30 ги връщаха, цял ден ски. Научиха детето да кара. Няма шест-пет, не може да отсъстваш, водят се учебни занятия. И не се плащаха, таксата ги покриваше. Та да кажа и за хубавите неща де. Не е било само лошо.

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 18:42 от Татко Мецан

# 299
  • София
Хаххахахахахаха
Как позна?!

Вчера щерката държа дуолинго изпита и сега очакваме да и го анулират, защото в инстрикциите им обяснили, че освен че трябва да си подсигирят стабилна имтернет връзка трябвало и да са постоянно на светло. Нашата се сетилс и от началото преминала на хотдпот от телефона, но нищо не може да се нашрави срещу 4 те резки тъмнини в стаята заради спиранияра на тока
Stuck Out Tongue Winking Eye
Е то извинявай - ама какво да направи детето! Факли ли да запали, за да се види, че е покрило риска  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт