Време е всеки ЮЛСКИ сладур да направи своя есенен шопинг тур!

• 10 724
  • 276
  •   2
Отговори
# 105
Ами ние засега като чели вървиме на оправяне (да чукна на дърво). На обяд за последно имаше разстройство и от тогава не е акал, нито повръщал. Онзи ден започна от сутринта с повръщане до 3ч. след обяд, от тогава започна разстройството цяла вечер - и пак спря, вечерта вдигна и Т, и му потече и носа. Вчера имаше само хреме и малко Т и тъкмо си мислех, че всичко е спряло, към 10ч. се събуди с рев и пак се започна разстройство, от там щото го наливах с много течности през деня да не се обезводни, повърна  2 пъти на огромни фонтани, и се освежи и към 12ч. заспа. Сутринта пак имаше разстройство 3 пъти ака почти на вода. И от обяд насам няма нищо. Сега заспа - дано всичко вече да е свършило, че полудях 2 ноще почти не съм спала и вече съм като самнмомбул.
А за тези 3 дни толкова дрехи съм изпрала и изгладила, колкото не съм прала откакто съм се оженила. Най-накрая снощи вече нямах какво да му облеча за спане след последното наводнение и му облякох анцунг - едни в коша за пране, другите на простора, третите за гладене - ужас. На нашата спалня бяха 90% от изпълненията и нашите чаршафи се свъшиха и просто бях полудяла. На всеки 30 мин сменях чаршафи и го преобличах основно.
Ебаси и екшъна беше. Това не ни се беше случвало до сега. Дано само утре да е свежарка и да няма повече подобни изпълнения.
А иначе и през деня си спи добре, и се храни добре, днес особено е много весел - все едно нищо му няма.
Та така с нашите преживявания тези дни ....................
Хайде всички да са здравички и лека нощ.

# 106
Да кажа - нашите тревоги и перипетии продължиха една седмица и от днес сутринта Сияната прави по-оформени акита. И повръщането спря, но тя и не е повръщала много - общо 3 пъти в три поредни дни. А на четвъртия една лига кърма. Водих я на доктор, но само, за да я чуят, че покашлюва и след като докторицата ми изписа Проспан и Зиртек, при положение, че на детето нищо му няма... аз си излязох от кабинета с ясната мисъл, че нищо такова няма да й дам. Сега вече кашля само сутрин и то суха кашлица - аз кашлям по същия начин. Чувството е сякаш нямаш слюнка, за да ти се овлажни гърлото и след 3 изкашляния всичко минава.
Та ние преживяхме поредната болест без лекарства и се надявам и занапред да преминават така (и по-леко ако може) нещата.

# 107
Асе,тая ненормална ли е,как Зиртек ще и предписва  #Crazy Crazy.Има чувството ,че докторите съвсем са истрещели вече.

# 108
Мисля такава е последната модна тенденция - да се преписва кашлюкането на алергия и тогава я Зиртекче, я Ейриусче, я Кларитинче - ама не знаят на кого са попаднали  Joy

# 109
Каква мода е това да тровиш децата.Като чета във Здравния форум ,за какво го предписват Зиртека,а и в какви количества и за какъв периот  Crazy Crazy Crazy.

# 110
Значи по този повод - моята свекърва е луда фенка на антибиотиците. Сигурно и комар да я ухапе - пак антибиотик ще пие. Онзи ден когато Емчо вдигна Т, и му течеше носа (тогава временно бяха спрели повръщането и разстройството), и тя вика " аааааааааа май ще трябва антибиотик да му дадеш". И аз  Shocked - е викам за един нос и една Т няма да дам антибиотик, та .................. , и тя - ами да му мине по-бързо ......... то така дали ще му мине, щом има и Т ..........

Нощес по едно време беше легнал на пряко на леглото и аз да го преместя, и той повърна малко, смених чаршафите, легна отново и заспа, след малко пак се чу едно бълбукане - хайде пак отново. Ужас. Незнам дали като го преместих не го стиснах, или просто шоуто продължава. Сега от сутринта нищо му няма, но сега гледам че носа пак му потече и има хрема, но това е по-малкото зло.

# 111
Ама моля ти се бе, Изабела - какво ще кажеш, че изписват противоалергичния Перитол на здрави деца, които са злояди, защото има страничен ефект повишаване на апетита?! smile3527 И това е не един случай, а масово!  #2gunfire
И да кажеш, че са се тръшнали да мрат тия деца оклльощавели от неядене, с ацетонов дъх, примрно - няма такова нещо, на майката и се сторило че трябва малко повечко да хапва и айде - да го натровят с този болкук! Да не говорим, че се натрупва в черния дроб, товари бъбреците и потиска имунната система и я прави по-слаба!

Зиртек и на нас са изписвали, когато имаше бронхиолит, също и антибиотици.  Shocked Излишно е да повтарям, че подобни неща не е пил никога, не му се е влошавало състоянието, напротив, излекувал се е бързо. Безброй пъти съм доказала, че може и без тези неща.  Grinning

Последна редакция: пн, 02 окт 2006, 10:36 от AQ

# 112
  • В средата на времето
Криско също има някаква лека кашлица и хрема. Разстройството май се оправи, само повръщането остава..рано сутринта след кърмене пак беше повърнал малко.. Tired Снощи доакто чакахме пред дежурния кабинет беше като фурия..близо 2 часа не се спря..Тази сутрин като се събуди и беше супер отпаднал..само гледаше да полегне или да поседне..Сега малко живна..Охх искам да се оправя вече, че като го гледам и ми се къса сърцето направо..С храненето е много зле - почти не хапва..или изяжда ммного малки количества..около 100 гр. на ядене..Трябваше да започвам работа тази седмица..

# 113
Ми аз все това чувам от ляво и дясно  Crazy - кашля детето или възрастния по-продължително и за всеки случай му се изписва някое антихистаминче щото можело и имало такива алергий  Crazy Тоест - не сме сигурни в диагнозата, защо тогава да не го отдадем на алергийка - наистина модно и удобно  Close

Ая, отдавна искам да ви питам с Асето къде ходите на хомеопат, сериозно съм се замислила да преминем и ние от другата страна на барикадата  Mr. Green Ако може на лични да ми пратите малко инфо  Praynig мчного ще ви обичам.............иначе хич  Mr. Green  Heart Eyes

# 114
Да взема и аз да се включа, че отдавна не съм се включвала Simple Smile

Ами мамчета, ние правим апартамента, хазяйна дава зор да си ходим и бързаме. Ние хубаво бързаме обаче още не са пуснали тока и водата, уж последно казаха за 15-20 октомври  Rolling Eyes

Иначе остана да се правят само первазите на пода и чакаме кухнята да дойде и да я сглобят към 20 октомври  Hug Первазите ще почакат че пари няма, но едва ли ще е толкоз трудно да я караме засега без тях Simple Smile

Иначе Мая е добре, обаче тези кътници ми извадиха душата. Всъщност не знам дали проблема е от кътници, но 2 седмици след като й биха ваксината за шарките се започнаха странни изпълнения, 2 седмици с леки сополи, минаха, после през ден беше с разстройство и това мина (веднъж дадох ентерол), сега пък от 1 седмица хърка повече от баща си, днес пак ще вземем някакви капки защото това не се трае. Да не говорим че една нощ спи, една не спи  Sick
Моята мома започна много да говори, вече знае поне десетина думички и освен това повтаря като папагал всичко, така че много внимаваме какво се говори пред нея Wink Започна обаче да проявява едно странно поведение, да се тръшка, да реве. Вчера няколко пъти се захласна, единият път когато й взеха една лопатка от ръцете и след това вечерта след банята като се започна при чистенето на носа Sad Вие имате ли си захласващи се бебоци, това започна мен да ме притеснява  ooooh! Проявява и страшен инат, запира се като магаре на мост като си науми нещо, абе да ни е жива и здрава Мя и нервната система на мама и тати Crazy
Вчера си удари жестоко главата в леглото й и е с една огромна цицина на челото. Прави ми впечатление обаче, че като се удари не реве много, даже понякога въобще, явно има висок праг на болка това дете  Thinking
Вчера за пръв път се храни сама с лъжицата  Crazy С лявата ръка добре, почти всичко отиваше в устата, с дясната обаче пълен провал, повече от половината храна ходеше по пода, стола, лигавника и т.н. Simple Smile Важното е че има желание и не се отказва лесно, но май след обяда си остана леко гладна Wink

В събота и неделя бяхме на пазар и Майчето се сдоби с нови есенно зимни обувки на К&К за 25 лева, нови буйки за вкъщи (вместо пантофи) и грейка за зимата (яке и долнище), много яка за 40 лева Simple Smile Остава и един панталон ватиран да взема и приключвам с покупките, ботуши ще взимам по-нататък, че не знам колко ще й расте крака. Сега носим 21 номер обувки Simple Smile

Хайде стига от мен мамчета, че дълго стана Wink

Много целувки на цялата юлска дружина  Heart Eyes, а болните да оздравяват бързо   bouquet

Последна редакция: пн, 02 окт 2006, 15:08 от ritka

# 115
  • В средата на времето
Превкючвам без да искам на ТВ7 и кого да видя?  Grinning Наша Ася със Сияна сладурана:)) Асе, защо не си казала, че си ТВ звезда. Това може и да е повторение на излъчено преди време предаване де. Гледам , че до теб е заела място постоянната ТВ звезда - доц. Маринова. Абе друга жена няма ли която да е компетентна по детско хранене? Само тази Маринова е навсякъде..Пък на мен ми е леко неприятна..ни нам защо Confused

# 116
Тъкмо щях да пиша че гледам Асинка и Сияна по ТВ 7 и Изида ме е изпреварила;)
Асе, малката е просто невероятен сладур Heart Eyes

# 117
Нашият прощъпулник мина в събота. Като катурнахме питката Вики тръгна по нея и естествено я хвана. Върнах я пак да мине по пътеката и да си избере нещо, но успех никакъв - подмина всички наредени неща...Последва трети опит и след като стигна до нещата се чуди около 5 мин и накрая реши да хване.....топката. Така че ще става спортистка Simple Smile То като гледам каква енергия извира от нея и как не се заседява никъде за повече от половин минута нищо чудно да се ориентира към спорта.....ама какъв не знам Simple Smile

Като сравнявам с другите юлчета Вики е назад със зъбчетата. След пауза от 2 месеца най-накрая й изби и 7-мото - долния втори десен резец....а за кътниците май има още време. Те и тия не ни излизат много лесно, та не ми се мисли като стигнем до кътниците....сигурно бая рев ще има. Shocked

# 118
  • welcome to the Jungle
До всички болни - пожелаваме ви бързо оздравяване!  Praynig Blush Heart Eyes

Мами, я да отворя една интересна темичка. Ще споделите ли какво правят малчуганите, докато са си у дома  newsm78.
Оги примерно прави следните неща:
 - играе си с щипките за простора. Разнася кофичката, в която стоят, прибира щипки в гардеробите, шкафовете, в пералнята, по леглата и под леглата, из цялата кухня. И най-старателно затваря там, където е отварял;
 - рита пластмасови празни шишета из цялата къща. Щом му омръзнат си ги прибира в пералнята;
 - рита топки, каквито имаме;
 - "кара" колички, даже знае как бръмчат и чат-пат бръмчи и той като тях;
 - разглобява всичко възможно за разглобяване - от разни капачета и запушалки (примерно на кремове), до играчките си. Умира си да човърка нещо;
 - ако хване нечий ключове, то непременно ги скрива на всевъзможни места, където човек никога няма да се сети... в гардероба между дрехите, в кухнята при зеленчуците или под някоя табуретка;
 - любимо му е все още да джаска 2 играчки една в друга - това най-умело го прави с кубчета;
 - като е на гости на баба и дядо - най-обича да бръкне в купичката с тиквените семки (нашите са големи любители, да не кажа професионалсити на тая тема) и да "сее" семки навсякъде. Ако му се карам - гледа ме виновно и само малката ръчичка в този момент гребе в шепичката и изсипва по масата;
 - при къпане- любимото занимание от 2 месеца е да хване с ръчички струята на водата  Mr. Green. И не само, че нищо не хваща ами се и пръска, което носи още повече веселба;
 - когато е в кошарката - играе, каквото играе с играчките и в един момент 4зхвърля всичко "зад борда". Ако го оставя малко повече - събира си чаршафите  и тях хвърля също  Joy, след което нагъва матрачето на 4 (щото нали ни е преносима кошарката) и сяда на плата, който е дъно на кошарата;
 - навън като е - напоследък иска да ходи и сам да си бута количката, а от днес и сам да се качва на пързалка и сам да се пързаля....

хайде, споделайтие вие, та барем обменим малко опит с какво да ги забавляваме децата?

# 119
  • В средата на времето
Криско:
- когато го оставям да си лази в спалнята, отваря всички рафтчета на скрина (до където стигне) и вади всичко навън. "По-ценните" неща и тези, които му харесват си ги носи до коша, в който му събирам мръсните дрешки и пъха всичко там. В последно време със засилка хвърля играчки под леглото, ляга по корем и си ги гледа hahaha. Сваля покривалото на спалнята и се опитва да махне и долния чаршав.
- в кошарата вече да стои не му е интересно, защото както и Оги изхвърля веднагически всички играчки. Хвърля си завивката, пижамата, чувала..и накрая и долния чаршав (писнало ми е по 100 пъти да оправям леглото му.. Tired )
-понеже не ходи още сам, водя го за ръчичка и обича да отива при пералнята и да отваря и затваря вратата и.
-опитва се да гони котарака с лазене, обаче гадинката за сега е по-бърза от него   Joy
- стои в столчето за хранене и гледа ТВ, докато аз шетам нещо в другата стая.
-навън обича да играе с чуждите детски играчки. Може да имаме същите, но въобще не им обръща внимание. Ако от някъде се появи от тези триколкоте се лепваме и няма мърдане:) Обича да си носи в едната ръка някакава пръчка или малък камък. Ако го оставя много любимо е и да рови с ръце във всякакви боклуци и пясъци..Топките не ги ритаме..носим ги в ръце:) Все още има навика да опитва всичко на вкус (леко поотшумя този период, но все още го има).
Оооо и много си проси храна. Да не види че някой гризе нещо навън. Веднага се лепва и започва да гледа с хищен поглед:)))
..ами това е май при нас...

Общи условия

Активация на акаунт