Време е всеки ЮЛСКИ сладур да направи своя есенен шопинг тур!

• 10 676
  • 276
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Здравейте момичета!
Свива ми се сърцето като чета за неволите с тези ясли... Това с болестите е неизбежно, за съжаление.... Нашето педи беше препоръчало започване на ясла/градина не септември, а поне след 1,5-2 месеца. Така другите дечица в групата ще са си разменили вече кой каквото носи от вън и ще са преболедували масовата вълна. И хоп - нашето съкровище отива в по-незаразна обстановка.
Аз също купих вече 2 чифт обувки на Капчица и съм доволна. Само махам бубунката за свода - и са на крачетата Laughing
Нашите баби Ида за нищо ги няма. Не иска да седи с тях и това е. Вчера 20 мин ме чакаха да подам заявление за детските - ревала е през цялото време. #Crazy

Ние миналата седмица ходихме към Кърджали и разгледахме Перперикон. Направо съм очарована! Мястото е невероятно! Една мацка взеххме нагоре за гид и ни разказа историята много увлекателно.
Е, беше зор за тати с Ида на ръце по баира и камънаците, още по-голям зор за мен с гаденето и задъхването заради растящото коремче.... Но си струваше!

Хайде сега отиваме да избираме подарък за РД на 5г ни братовчед. Поръча си .... орел....  newsm78 Thinking newsm78  можело и да не е жив, каза.... Да му мисля къде ще го намеря Mr. Green

# 16
Ето нашите морски снимки, по-добре късно, от колкото никога:
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=8580&AlbumId=67387

Много се развали това време, ужасно е без слънце! Даже едно пране прибрах леко влажно - 3 дни вися на балкона. Започвам да експлоатирам сушилнята, тъкмо ще ми се стопли и в къщи.
Мнооого ме мързи да прибера летните дрехи и да извадя зимните, ама чак ме боли! От всички домакински работи ненавиждам да сгъвам дрехи и да ги подреждам по гардеробите.
Още не съм купила есенни дрехи на Дидо, но вече се налага. Май няма да взимам цял космонавт, а 2 части - гащеризон и яке. И аз като ара отлепвам бабунките в ортопедичните обувки, за да ги правя безвредни за свода.  Grinning
Тая нощ сън не видях. На Дидо единия грип му мина, но от вчера така се разповръща, че всички дрехи и чаршафи са мокри, през нощта прах и го преобличах. Добре, че е хомеопатичката, заведох го най-накрая и му даде лекарство за цялата истерия. Дано го отреже като миналия път.
Даде ми и една надежда - вече смята, че трябва да се коригира проблема му с яденето, т.е. неяденето и като се оправи напълно от сегашната си болест и мине време след ваксината, която отложихме доста, ще му лекуваме неяденето. Много се радвам от този факт (само ще трябва да почакам месец - месец и нещо).

# 17
Момичета защо им махате "бабунките", както ги казвате на ортопедичните обувки. Нали затова са ортопедични и си имат специално предназначение. Аз търся само такива обувки, а вие сега ме хвърлихте в недоумение newsm78

# 18
Защото от както съществуват ортопедичнитеобувки с висок свод, придобитото плоскостъпие при децата се е увеличило с над 30%. Като има свод обувката се омързеливят някакви мускули, които иначе го повдигат. Повечето ортопеди вече препоръчват да се носят обувки без свод. Освен това е препоръчително да са с възможно най-меки и огъващи се подметки (аз такива до сега не съм срещала). Хубаво е също докато се вдигне свода на детето - към 3-4г, то да ходи колкото се може повече босо. Аз за това няма да взимам пантофи за в къщи, ще наблегна на чорапите.
Само се чудя - защо има чорапки за новородени супер мини размер с гумени точици отдолу, които биха предотвратили или поне намалили пързалянето на ходещото дете, а за по-големи бебета няма!? Thinking

Доколкото чух известния д-р Драганов е препоръчвал обувките без свод, докато е станал консултант на Колев - от тогава препоръчва със свод, нали всичките обувки на Колев са такива. Confused

# 19
  • София
Но Драганов  всъщност прави демонстрация при по-големите дечица, как този свод НЕ помага крачето да е в правилната ос за стъпване. Това го прави твърдия форт, на който той много държи.
И като допълнение към Ая - ортопедична обувка се прави само при проблем със стъпалото и по индивидуална мярка. Тези бабунки не правят обувките ортопедични  и няма как да са на точното място за крачето на всяко отделно дете. Обикновено се разминават...

Ей момичета, някоя да познава лично доц Томова, ама не от прегледи, ами наистина да я познава Rolling Eyes

Зайо, не мога да помогна за Томова, но се притесних - Наред ли е всичко с вас?

# 20
  • Варна.
мисля, че космонафта (панталон и яке, де) ще го купуваме по-нататък, все пак е за най-големия студ и сняг (да не се намокри), иначе ще караме с дънки или  в по-холодното джинси или някакви ватирани панталони. вчера купих обувки на чипо, не бях виждала такива симпатични до сега, бежови и високи до над кокалчето, казвам си - таман за кално време, само да не вали ние сме навън,.... а пък днес цял ден не е спрял дъжда. имаме шушляково яке с качулка от миналата зима.
АЯ, за чорапите с гумени пъпчици и аз търсих из магазините доста време - няма, имало преди години някакъв внос, но били доста скъпи и ги спрели. размислям се дали някой не може да ми донесе от чужДбина. макар че ние без пантофи няма да минем, защото сме с теракот навсякъде освен в детската. аз ще купувам от онези пантофи дето са от естествена кожа от занаятите, те нямат подметки май, но мога да ги дам на някой обущар да им залепи тънка подметка, колкото да не се пързаля.

Последна редакция: пт, 22 сеп 2006, 23:53 от Diki

# 21
Ая, Ара, мерси за бързия отговор. Егати и шматката съм, аз до сега само такива обувки купувах, защото смятах че така помагам на детето си, а сега съм объркана тотално. ooooh!

А пантофки носи в момента в къщи, че много се пързаля и пада с търлъчките. Но й запарват крачето, така че и аз трябва да помисля за друг вариант newsm78

# 22
За меките подметки - точно такива са на Чипо!!!! Страшносъм доволна и сега търся точно на Чипо, но по - високи.
за ортопедичните обувки, аз, честно да си кажа, съм в голяма чуденка, защото на мен крака  още като дете ми се е деформирал точно от плоските обувки. Аз съм с много висок свод и плоските обувки направо ми разказват играта. В следствие на това си имам "чудни" кокалчета на палците  и по едно отгоре на стъпалото. като дете бая се мотах по ортопедии, но така и не се оправих, просто трябваше повече постоянство, но....Освен това тез кокалчета бая си наболяват, ако обувката е плоска и твърда. Може би наистина решението е в много меките подметки! Твърдите подметки направо гипсират стъпалото и явно така стават проблемите. А и наистина тез бабунки трябва да се слагат за конкретното краче, защото сводът на всеки е различен. Така че...май аз ще ще наблегна главно на меките подметки! А намиранео на тез обувки вече направо е спешно, че мартин кара само с едни гуменки, макар и от Франция Laughing ,но все пак гуменки. Аз вече му слагам пантофи на Мартин. Купих едни с наистина много мека подметка. това от мне по повод обувките  Hug

# 23
А да знаете Grinning купувам аз лятото едни обущета на Чипо (които между другото загубих някъде) и в магазина едно майче ми казва "Да знаете, изобщо да не купувате друг път обувки на Чипо. Най-добрият ортопед тук ми е казал, че по-скапани от тези обувки няма"  и аз веднага питам "Кой, Драганов ли!", а въпросното майче опулва ей такива Shocked очи и казва  - ДА... Все едно аз никога, ама никога не мога да се добера на преглед при него Mr. Green Както и да е, обясних защо подлагам думите му на съмнение и й казах да прочете малко чуждоезична литература Mr. Green Малко злобничко от моя страна, ама ме накацаха нещо от тая мацка, защото приличаше на тези, които вярват САМО на доктори, а всяко друго мнение подминават с насмешка.
иначе и аз съм за меките подметки, но не мога да държа Сияна без пантофи вкъщи Naughty Пък и си харесахме едни много сладки боти, които мамите ми подариха за прощапулника - Минимен. Доста твърдички са, но аз до сега боти или ботушки с мека подметка не съм видяла. А не знам как ще я караме зимата с излизането ако не са й на топло крачетата Confused

# 24
Момичета, аз малко не по темата, ама бихте ли ме посъветвали каква книга за възпитанието на мъниците да си купя, че понякога имам чувството, че нещата излизат извън контрол... Спомням си, че преди време се обсъждаше темата, но тогава не си записах заглавия Embarassed Все пак предпочитам нещо, написано по-достъпно.

Нашата госпожица проявява "характер" - инати се, иска все по нейната да става, плаче, рита, драска, да не говорим, че е палава като за трима Crazy Сега като се застуди и аз не знам как ще я озаптявам вкъщи, че за секунди смъква всичко що види на земята и къщата заприличва на Хирошима след бомбардировките ooooh! Нямаме си и някакъв закрит детски център наоколо, идеите ми за забавления вкъщи са на изчерпване...

# 25
Що ли ми е познато  Crazy Crazy Crazy

# 26
  • София
Ето нашите морски снимки, по-добре късно, от колкото никога:
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=8580&AlbumId=67387

Много са хубави! Я кажи сламената ти шапка с мека периферия ли е? Ако да, откъде е?

# 27
Тони, и Виктор се опитва да се тръшка, но аз хич не му обръщам внимание. Ако сме вкъщи особено е много лесно - оставям го да рита и да се мята, а аз го наблюдавам отстрани. Много бързо се отказва  Mr. Green А ако сме навън, просто го нарамвам и тръгваме, но като му мине ината и започне да плаче тъжно, го успокоявам и му отвличам вниманието. И аз се чудя какво ще го правя зимата, не знам дали ще играе с други дечица, ако си каним вкъщи.

# 28
Ами за обувките, първите които му взех бяха на Чипо, тогава още не ходеше и много ми харесаха. След това когато взимах сандалките му, пак имаше и на Чипо и продавачката тогава каза твърдо НЕ - щом са за прохождане да му взема от ортопедичните, с висока петичка, и т.н. И понеже до този момент не се бях заинтересовала много, и масовото мнение на всички - "оооооооо задължително ортопедични" и аз такива взех. Честно казано и аз сега а пръв път чувам, че не трябва да имат тази бобунка и да са меки, но както и да е. Сега маратонките като му ги взех - е твърди са, но точно това ми направи впечатление като ги купихме, че отвъртре на стъпалото я нямат тази бобунка и са абсолютно равни, и си помислих че пак не съм оцелила с правилните обувки, но то пък сега излиза че без да искам съм купила по-добрите. А за ботушки, или зимни обувки просто няма начин да бъдат с мека подметка, за да са изолирани, трябва да са с по-дебела подметка и съответно и по-твърди, но ................. А пантофките са му много мекички и удобни.

За наближаващата зима и на мен не ми се мисли. И Емчо става все по-палав, и по същия начин се опитва да се налага, когато не играя по неговата свирка, и положението незнам дали няма да излезне от контрол. И аз ще съм доволна на някакво заглавие на подходяща книга през зимните месеци да се занимавам, а и да се опитам да възпитавам по полезен начин. Вече се качва на всякъде, спирка няма. Качва се от външната страна на креватчето си, и се набира като маймуна по решетките. По леглата от давна се катери и слиза, но сега се е научил когато е на леглото да се изправи и да върви по него, а нали се сещате, че като е меко и ходи доста нестабилно, и като набере една скорост незнам къде ще се спре, ако не го хвана.
Ние тук имаме едно комшийче  което е колкото Емчо и сме през 2 къщи, та зимата освен с тях да се събираме в тях и в нас, и с това малко да разнообразяваме, друг вариант няма. То ясно че и навън ще излизаме, но да излезнем за 1 час, а през останалото време  newsm78. И то когато е хубаво времето, а като вали и е гадно - абе незнам, миналата зима определено беше много по-добре. Тази ще е кошмарна, но от догодина вече ще е друго - като започне да ходи на детска, аз на работа .............

# 29
Много са хубави! Я кажи сламената ти шапка с мека периферия ли е? Ако да, откъде е?

Благодаря! newsm56 4470 Цялата е мека, застава все по различен начин. От пиротска, като свърши обувната част и се стигне до релсите на трамвая, към колоните от лявата страна преди голямата кинкалерия има магазин с много сламени шапки.  Grinning

Аз засега съм поръчала на баба ми да плете селски вълнени тарлъци с вградени гумени нишки отдолу за грайфери против пързаляне.  Laughing Съмнявам се да се справи със задачата, най - вероятно ще ги опрете прости - без екстри.  Joy
А бе, виждала съм някъде нещо като тарлъци, от рунтава естествена кожа, като рунтавото е отвътре, а лицето на кожата - отвън, много селски изглеждат - ей такова търся за Дидо за из къщи.  Thinking
И някакви ботуши ще купувам, ясно че ще са менгемета, то други няма, но зимата и без това много - много не ходят навън децата, повече си стоят по количките.

Общи условия

Активация на акаунт