Време е всеки ЮЛСКИ сладур да направи своя есенен шопинг тур!

• 10 703
  • 276
  •   1
Отговори
# 210
Ние пък вече си ядем всич-ко, с изключение на 2 неща - ядки и мед. Party

# 211
Шоколад под никаква форма не давам и не смятам да давам скоро. Дори крема какао от кухнята (нишесте) го изяжда таткото. Поне за това съм категорична, че е рано. Мед давам след годинката, основно на чай го слагам. Но се случва рядко, което не е заради меда, определено. Ядки също не давам. Зрънчо - само веднъж, избягваме го умишлено. Солети, бисквитки хапва редовно. Прясно мляко - само под формата на десерт за сега.

Честити ходежи крачета на Ванката!

# 212
Честити ходещи крачета на Ванката - пожелавам му безаварийно опознаване на света!

И Вики в деня, в който се отпусна сама да ходи обикаляше като луда от стая в стая и от много емоции с триста зора вечерта заспа в 12 и 30  Simple Smile
Относно бибката аз не съм се амбицирала да я отказвам все още. Според мен щом през деня не държи да е с нея, а само като заспива няма страшно.
На гърнето по съвет на педито я пробвах преди около 2-3 месеца, но тя така не обича да се заседява на едно място, че претърпях неуспех и реших да не я насилвам. Засега съм решила да го оставя за напролет, защото ако почна сега и зимата като е на разходка навън не знам как ще я разсабличам да си върши работата, а не смятам, че е хубаво у дома на гърне, а навън с памперс - ще я объркам още повече.
Шоколад и аз не съм й давала. И за сладоледа смятам, че й е рано, но с таткото сме големи любители и когато си бяхме взели за вкъщи, тя не ни остави на мира докато не опита - и така като гледам май ще ни е достоен наследник в това отношение - доста й се услади  Heart Eyes Иначе похапва солетки, бисквитки, вафлички, но у дома любимото й е да носи и да гризка една пръчка салам  Grinning

# 213
Аз като една лоша майка и давам от всичко квото и душа сака  Mr. Green
мед нехаресва
прясно мляко също
ядки умира си за тях фъстъци особенно
зрънчовците са ни мания
а за течен шоколад войни водим кога да остави кофичката
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Аре с риск да ме линчувате ама с изключение на обрееменените с алергии другите да спазват чак такива режимим ми се вижда тъпичко и то доста
То това като жабата дето вдигнала крак и другитне след нея Wink

# 214
Аз на Емчо мед не съм му давала още. Шоколад на скоро аз ядях течен шоколад и той ме гледаше право в устата и му дадох да си близне и му се ослади, защото искаше пак, но аз му дадох още веднъж и го прибрах.След това веднъж му давах парченце щоколад, но той не го искаше и го изплюва. Ядки - също веднъж пробвах с орех, защото пак аз ядях и той гледаше, но като му подадох си извърна главата - и това е. А прясно мляко след като направи годинка му давам редовно - на кремчета, мляко с ориз, с грис, и всякаквимлечни десерти. А от гадните боклуци зрънчото много го харесва. Ва началото не му купувах и не му давах, но като излизаме на кафе и всички деца ядат и той ги гледа и майките му дават и на Емчо, и той съответна яде, и на мен ми писна да казвам, че не искам да му ги давам. Но все така се получава, че той така или иначе яде от тяхното а аз никога не купувам и ядеме на аванта и започнах да му взимам и аз зрънчо - и това ни е любимото ядене (става въпрос от солети и т.н.), а и на майка му също.

Сега да ви кажа относно яденето - свекърва ми работи в един институт за растителна защита и изседват различни храни и работи тук. И вчера са правили лабораторни проби на кашите "Слънчо", и е установено, че съдържат 20 пъти над допустимата и над европейските норми токсини и там други хубави вещества. Та тя ме питаше аз какво му давам, а аз му взимам такава каша и когато нищо не съм му правила за следобедна закуска за по-набързо му правя такава каша и той много ги обича. Но като се замисля то коя ли храна е чиста и наистина хубава и полезна за нашите деца. Като изключавремето през което го кърмех и тогава единствено от мен зависи колко ще е хубаво млякото, какво ще консумирам аз, от там нататък все с боклуци ще се тъпче. Но все пак имайте предвид за тези каши, че не са от най-добрите. Аз лично ще взимам друга вече, въпреки че гаранция за качеството на другата няма да имам, освен това, ченяма да знам със сигурност че и тя е вредна.

# 215
Светлеее  Naughty Сега на тъпота ще се обиждаме, а?  Mr. Green Да ти кажа честно, поне при мен не е мода, а следване на някаква си моя логика - ядки не му давам, защото малко гълта като пате, без да дъвче много-много и ме е страх да не стане някоя беля. А пък за шоколада съм наистина много против, защото какаото си е възбудително средство (нали?) и за незрелите нервни системи на мъничетата едва ли е подходящо. Но най-простата причина е, че има склонност към сладкото (на кого ли се е метнал?!  Wink) и доколкото мога, не искам да я поощрявам от тази крехка възраст. Айде, продължавам на лични  Mr. Green

# 216
Е кашите Слънчо поне ги проверяват  Laughing, а за другите незнам и това дали се прави  Rolling Eyes

Светле, не само тъп ама и бая упорит трябва да си за да успееш да устоиш на изкушението по градинките и напора на мамите учтиво споделящи лакомствата си с всички на площадката Laughing

Последна редакция: пт, 13 окт 2006, 01:15 от Sunnily*

# 217

Светле, не само тъп ама и бая упорит трябва да си за да успееш да устоиш на искушението по градинките и напора на мамите учтиво споделящи лакомствата си с всички на площадката Laughing

Упорит - може, но тъп пък защо?  Rolling Eyes

# 218
  • welcome to the Jungle
А Оги пък обича сладолед. Яде всякакъв - леден, кашав, шоколадов, сметанов...умира си. И на клечка яде. И леден яде, давам без да ми пука вече - яде, хрупа и нищо му няма. Като види, че някой яде сладолед, застава като първолаче пред черната дъска (ръцете са зад гръбчето, не мърда, не шава и гледа тъжно, естествено - право в сладоледа).
И ядки няма да давам поне до 3-4 годишна възраст поради много причини.
Шоколад в чист вид - също (въпреки, че от шоколадов сладолед проблем няма).
Зрънчо обича, но давам ЗЪРНИН - диетична храна, наподобяваща зрънчо(но далеч по-полезна и даже вкусна).
Мед - не давам в чист вид, въпреки, че дядо ми е производител и имаме качествен и хубав мед.
Мляко....изкушавам се да му дам вече.  Hug Хем няма проблеми, хем умира да пие на Нестле Адаптетата Hug.

# 219

Светле, не само тъп ама и бая упорит трябва да си за да успееш да устоиш на искушението по градинките и напора на мамите учтиво споделящи лакомствата си с всички на площадката Laughing

Упорит - може, но тъп пък защо?  Rolling Eyes

Само заради лафа - тъп и упорит  Mr. Green

Галски, то адапте и ние вече употребяваме за готвенето (с помпата хич и не потича от мене нищо  Crazy), но не и прясно краве мляко - мисля тежичко идва за стомахчето все още

Сладолед и ние сме опитвали, и от тортата на бати сме яли - явно не сме пък толкова задръстени  Mr. Green

# 220
Еее, сладолед и торта и Вики е ял. Ама то таква ухажване специалн оза сладоледа, че няма как да не му дадеш. Обожава го. А торта яде на неговия рожден ден, но може би защото беше нахранен, не се очарова от нея. Но торатата не е нещо забранено, ако не е шоколадова.

# 221
Светле  newsm10 абсолютно те подкрепям. Аз досега не съм видяла детето ми да е станало раздразнително или да се е възбудило от шоколад Crossing Arms Като изяде 1-2-3 парчета някой път голяма работа...
Ама всеки си решава сам.
 Whistling

# 222
  • В средата на времето
Криско е опитвал и сладолед и торта и зрънчо. Шоколад още не е ял. Също смятам още дълго да не давам ни шоколади, ни вафли такива. Лично убеждение. Давам му обикновени бисквити и солети До яслата не беше ял и прясно мляко, мед, зелен боб..ама хубаво го захраниха там.. Crazy(може и със шоколад да го захранят там..знам ли) Сега дупето от 3 дни е обринато и днес ги предупредих ако има пак прясно мляко или нещо с мед да не му дават, защото явно е реакция към някаква храна.. Tired..другото е , когато сменяват наакан памперс, да не замиват дупето, а само да го забърсват с ТХ.. newsm78 На тази мисъл ме навежда факта, че вечер като го измия и намажа с кремче, сутринта червенината доста е намаляла, а следобяд след яслата като погледна - дупето пак е червено като МГ.. Tired

# 223
  • Пловдив
Мляко....изкушавам се да му дам вече.  Hug Хем няма проблеми, хем умира да пие на Нестле Адаптетата Hug.

Ех как ми се иска да се похваля и аз, че въобще пие някакво мляко, но нъц Sad. Ни адапте, ни прясно, ни кисело просто не ще и не ще.
Единствения вариант е да приема под някаква форма мляко е чрез кремчетата, но напоследък и те не са ни от любимите.

# 224
Ядки, дадох веднъж, когато писах тук че съм дала и след като прочетох вашите мнения, повече не дадох, но мисля да започна да давам.
Мед, не съм давала.
Шоколад съм категорична, че поне до 3г. няма да дам (както и газирано), мисля че не му понася, защото веднъж от детската кухня имаше крем какао и аз дадох половината, на следващия ден имаше 2-3 пъпчици, после докопа 1/3 шоколадова бисквитка и пак му се появиха и 3-тия път леля му му даде да си хапне торта в която имаше течен шоколад и той пак получи някакъв обрив по крачетата. Та определено няма да дам шоколад.
Зрънчо , му давам 1-2 пъти в месеца, когато си купя за себе си.
Сладолед (сметанов), си близна веднъж, щото ме гледаше много жално как хапвам аз и много му хареса, ама аз НЕ.
Обожава едни солетки  "гевречета" със сусам и му давам от тях.

Общи условия

Активация на акаунт