Изръсил се за скъп подарък, който ми е излишен

• 13 272
  • 350
  •   1
Отговори
# 15
Моята къща също е пълна с излишни подаръци. Голяма част от тях подарявам на приятелки. Не го спирам да ми подарява, но много тактично се научих да го насочвам към предпочитаните вещи. Трудно може да е за някои, но става.
Не си позволявай да му казваш, че подаръкът му е излишен. За да ти го подари, значи те е обичал Simple Smile

# 16
Не обиждайте така човек,който се е погрижил да Ви изненада и е помислил за вас.Много хубаво ви писаха,че ще искате парфюми/образно казано/ но ще получавате тигани.
Извинете се !

# 17
И мен миризмите на парфюмите ме дразнят и не ползвам парфюми, дори не понасям около мен да има някой, който се олива с тях и разнася облаци след себе си. Много повече бих се за.адвала на книга, билет за кино/театър/ опера0 концерт, екскурзия, но не а на скъп парфюм. На никакъв парфюм няма да се зарадвам, след като не ги понасям и не ползвам.
Мъжът би трябвало да знае, че момичето не ползва и че миризмите го дразнят.
Ако сте непушач, ще оцените ли кубински пури?

# 18
Е, не е хвърлила парфюма по него, просто му е обяснила как стоят нещата за нея. Скъп подарък, хубаво, ама файда като ще седи в чекмеджето. Не обича парфюми, все едно да купи кило течен шоколад на диабетик и да се сърди защо не уважава жеста. А и да не е малко дете, или да има рожден ден, че да му разваля празника.
 Ние с моят мъж нищо не си подарихме и пак сме щастливи. Заедно сме, обичаме се, а подаръка си го създадохме. Купуваме на детето и играем с него, радваме се на времето заедно. За първа Коледа не работя, а сме си тримата. Парите ни са общи, нищо не ни трябва и не харчим н-стотин лева, за да доказване обич. Ясно му е било, че тя пари за подарък няма. Занапред ще се научи, да слуша, да пита, да показва обич и без да купува излишни прахосмукачки. Точно в началото е времето за изграждане на отношения, преди да свикне да отбива номера, без всъщност да ви познава. Ще му мине и ще се извини, а майка му ще се радва на парфюм Simple Smile

# 19
Да се извинява, казваш. Щото е възпитан и е купил скъп подарък на приятелката си. Аз имам друго предложение: да си намери друга приятелка от останалите 99  процента жени, които обичат парфюми, която да го обича и да не му прави фасони, и която да си заработва за печка и друго необходимо, и да не чака на него за неща от първа необходимост.

# 20
  • София
Горкия човечец, събрал е 200 лв. (нямам идея колко голяма е сумата според доходите му, но може и да не е от 1 заплата), избирал е кой знае колко време аромат, да най-най-най за любимата му, а ти така да го сриташ по кокалчетата и плюеш на подаръка му! Той този подарък може да го е купил от преди да останеш без работа. Съветвам те да му се извиниш - поне това заслужава, след като си му окепазила Коледата. Подаръците са за да радват хората, а не за да запълват финансовата ти дупка, която се е появила от временното ти не работене. Както са казали вече, ако доживеете дълги години заедно, може и да ти се прииска парфюмче, червило, рокличка, ама ще получиш тиган и чифт дървени бъркалки - ами така де - ще поогледа кое е за смяна в кухнята и няма да се главоболи да измисля и избира подарък. А може и директно да ти фърли няколко банкноти и готово, като гледам най-ще им се зарадваш.

# 21
Наистина няма по-хубаво от това любимият да те поглези. Спомням си, че бяхме гаджета около година, работехме на морето и аз се бях влюбила в един пръстен. Той знаеше и месец по-късно, последната ни вечер на морето, ми го подари. Беше дал не малка част от заплатата си, за да ме зарадва, НО знаеше, че го искам. От премълчани неща по-зле става, научават се мъжете, че на каквото й да е мазило или парцалче ще се зарадвате, без грам мисъл да вложат. Все едно мъжът ми да ми подари някаква техника, щото много му харесва. Подаръкът трябва да е съобразен с получаващият. Тя ще се извини за тона и така, да им имам тънкообидните.

# 22
Преди да реагираш е трябвало да се замислиш кого ще направиш щастлив с тази реакция. Него ли, себе си ли, съседката ли...
Минало вече, ако ще се извиняваш, поне измисли нещо специално.

# 23
  • Cyprus, Пловдив
А на мен за пореден път(8-и март, рожден ден, имен ден....)не ми подари нещо....
Повярвай ми по-добре жест със скъп подарък,  от колкото отново без нищо...меко казано е обидно Disappointed

# 24
  • USA
А ти какво му подари?
Важен е жеста, като не подарят подарък-защо не подарява, като подари-защо пък такоз...
Така е преценил, това е взел. Може да е преценил, че като нямаш възможност, това може да те зарадва.
Мъжете са малко трудни с подаръците, възможно е да е попитал някой приятел какво е взел за негова приятелка и да е решил така...

# 25
А на мен за пореден път(8-и март, рожден ден, имен ден....)не ми подари нещо....
Повярвай ми по-добре жест със скъп подарък,  от колкото отново без нищо...меко казано е обидно Disappointed
А разговор по въпроса имало ли е? Ние си знаем, че не искаме подаръци. Жестове и изненади-да, но на купени неща не държим. Без значение кое е "правилно", ти отстоявай себе си и нуждите си Simple Smile

# 26
Момиче,човека е искал да те зарадва,дори и да не е по джоба му,постарал се е.
Преглътни,че не е това което искаш и тактично обясни какво харесваш.
Моят мъж за всички празници без изключение ми подаряваше обеци и колиета,някои са прекалено официални за моя начин на обличане.След десетия чифт обеци му казах,че вече имам достатъчно ,но много благодаря ,ма не веднага,а след дни.Купи ми гривна,после висулки за гривната,тази Коледа ме попита какво искам,и го купи .Ако ми подари тенджера,мултикукър или нещо от сорта хич няма да съм доволна,защото подаръка трябва да е нещо повече от това Да те накара да забравиш за битовизма.Преди години се лишавах доста да купя подарък на един човек,отвори го с трепет и като видя какво е ме погледна супер разочаровано,чак ми направи скандал защо съм дала толкова пари за "тоя боклук".Човек,който не оценя жеста ми,няма място до мен си казах тогава.

# 27
Колко интересно. Според очакванията за подарък можем да разберем много за една жена.
Искате да сте жена-подарък печка? Наистина?

# 28
Поне си му казала в прав текст, че не искаш парфюм. Иначе можеше пет пъти годишно да получаваш нежелан подарък.

Следващия път просто му кажи какво да купи, щом сам не може да загрее, че парфюмът не е подходящ подарък на човек, който получава главоболие от миризми.

# 29
  • София
Доколкото разбрах, те още са гаджета. Щом отсега се тръшка така, защото се е погрижил за нея, не знам дали ще има следващи подаръци.
Има вариант след няколко седмици да се каже мило и деликатно колко се радва на подаръка и как ще слага по малко, за да го зарадва, но рядко ще го ползва, защото не ползва парфюми, а следващия път би се зарадвала на това и това (според вкуса, но надявам се не печка, тава и тиган, защото това е подарък за домакинството, което е на цялото семейство и жената не ни трябвало да е част от кухненския инвентар).
А някъде мернах, че той трябвало да се извини. Сериозно ли?! Извинението трябва да е от нея и то да е с правилните думи, за да не го обиди още повече.

Общи условия

Активация на акаунт