Изръсил се за скъп подарък, който ми е излишен

• 13 284
  • 350
  •   1
Отговори
# 30
Не мисля, че момичето е искало печка.
Доколкото схванах са общо домакинство и имат нужда от закупуване на някои неща. В същото време тя е без доходи за известен период от време (някои браншове не работят).
Той прави две грешки:
1-во подарява разточително скъп подарък в момент, когато доходите на домакинствата са свити. Тъй като тя е без пари в момента, вероятно не би моя да отговори с равностоен подарък, а това няма да подобри самочувствието й.
2-ро - подаръкът е напълно неподходящ за човек, който не понася миризми и като такъв няма как да бъде оценен. Както някой писа да подариш на диабетик буркан с течен шоколад и да го питаш защо не оценява подаръка. Или на слепия картина, която не може да види.
И 3-о подаръкът говори, че или не познава човека до себе си и неговите вкусове или просто не ги зачита.
Момиче, продай този скъп парфюм и си вземи нещо, което на теб те харесва.

# 31
Някои от коментарите не са правилни. 2020 и 2021 ще са много трудни заради ковид. Жената не е седнала да лежи и да не работи от кеф. Ако са в по малък град е още по трудно. Да седя и да се хиля на подарък за 200 лв, докато на заден план върви въпроса утре какво ще се яде не става. Да се мъча пък да го ползвам при физически дискомфорт пък съвсем. Тя не просто не го харесва.
Аз пък разбрах, че живеят заедно.

# 32
  • София
Подаръкът може да е купен още преди няколко месеца с очакване да я зарадва. Още преди да остане тя без работа, а и той предполагам работи и дори я издържа последните месеци, ако живеят заедно. Тогава е още по-грозно тя да се тръшка, че е изхарчил тези пари от любов за нея.
Деликатност е необходима, за да не си развалят празниците.

# 33
Fever Ray ти пък как успя от един пост да наизмислиш кой кога е купил подаръка, че и кой кого издържа?

# 34
Добре, дори и да е купен преди месеци, когато тя е работила ЗАЩО парфюм, който тя няма да ползва, понеже й става лошо от миризмите на парфюмите и той това не може да не го знае, живеят заедно?
Парфюмът е неподходящ подарък за човек, който е алергичен към миризмите.
Пурите са неподходящ подарък за човек, който не пуши.
Картината е неподходящ подарък за човек, който не вижда.
Колелото я неподходящ подарък за човек без крака.

# 35
Много вероятно е той да я издържа. Аз бих оценила много един скъп подарък, ако знам, че човекът се е лишил от друго, за да ме зарадва.

# 36
А готвиш ли често?
На какъв подарък би се зарадвала?

# 37
Бурно си реагирала, но в случая имаш право. Доколкото разбрах, не си напуснала работа, за да си почиваш (в каквото май те обвиниха несправедливо по-горни коментари), в това време не се знае докога ще продължи това и всеки лев може да е ценен.

Трябвало е да обсъдите заедно разходите по празници, краткосрочните и дългосрочни нужди, колкото и неромантично да изглежда. Времената са такива, уви.

За някои жени парфюмчета и роклички са мечтан подарък, за други - печка. 200 лева за някои са джобните за деня, но за други са си сериозна сума. Всеки си знае и положението, и вкуса.

Има и практични мъже, има и по-непрактични.

Извини му се за острия тон, благодари за подаръка и обясни защо си реагирала така.

# 38
Цената е единият проблем.
Вторият проблем е вида на подаръка - момичето опише, че е алергична към миризмата на повечето парфюми. Едва ли е уцелил миризма, към която не е алергична.
А дали той я издържа не знам - тя пише, че отдавна се тревожи и не може да спи от мисля как ще се справят, когато спестяванията й свършат. Това не ми звучи като да е на негова издръжка.

# 39
  • София
Хамстер, не го измислям. Просто ми е грозно тя да прави сметка на приятеля си, дето дал едни пари с надежда да й е добре на празника, защото тя била безработна. На мястото на момчето щях да се обидя и това е. Надали са коментирали в прав текст, че тя не обича парфюми. Иначе сигурно нямаше да купи. Ако изрично знае, че й става лошо, тогава разбирам, но дали са обсъждали изрично? Тя дали му е казала преди няколко седмици колко би се радвала на нова печка за Коледа? Човек трябва да умее да говори и да слуша, за да няма разочарования. Важи и за двата пола. Ако са говорили тези неща и той накрая е купил парфюм от няма къде, тогава той е идиот. Ама дали.

# 40
Повечето хора не се обливат с парфюми, беше то това едно време когато ганьо откри парфюма.
И ох аз не обичам парфюми, обичам да ми мирише на чистичко, на сапунче и други такива, не показва особено познаване на парфюмите, но пък показва доста за жената и разбирането ѝ за жена.

# 41
Февър Рей, ако живееш с един човек не може да не забележиш, че не ползва парфюми и да не знаеш причината.
На мен ми тава лошо от цигарен дим. Не си представям да съм с човек, който не забелязва и не чува това и ми подарява кутия хавански пури, щото нали са скъп подарък.
Също и с парфюмите.
Преди 20 години майка ми на няколко пъти ми носи разни блузи, 1-2 номера по-големи от моя и не по вкуса ми, да не говорим, че и купени от улични сергии. След няколко опита най-накрая загря да спре да го прави. И хич не й беше приятно като види, бе не го оценявам. И не ми пука, че нямаме пари. Нямам и нужда от нейния вкус и нейния избор. В същото време бих се зарадвала на книга, ама не получих нито веднъж, защото не знаела какво съм чела и какво имаме вкъщи, а живеем заедно.
На мен пък ми е обидно да живея с някого, а той да не се интересува от това какво харесвам и какво не, какви алергии имам, от какво имам нужда.
Марияна5, няколко години работих в тийн общежитие, повярвай ми все още има много хора, които буквално се къпят в миризми и като ми влязат за нещо в стаята на възпитателите аз буквално започвах да се задушавам.

# 42
И аз няма как да се зарадвам на 200 лева изпръскани във въздуха в такъв неудачен момент. Да беше поне  бижу, чанта, както и да е, но толкова пари за ненужен аксесоар си е за яд. Ако е искал да направи скъп подарък, да беше помислил какво ѝ харесва, какво ще може да ползва дълго време и т.н.

# 43
О, това за алергията го пропуснах, а е най-важният проблем в случая! Останах с впечатление, че просто не ѝ харесват миризмите, а това е друго. Е, тези неща се изясняват на много ранен етап и се спазват.

И какво значи "Издържал я"? Това не е ли жената, с която живее? Не е ли най-близкият му човек? Написано от жени ми е много грозно. Утре, ако той остане без работа и се наложи тя да го издържа? Тази печка, която тя иска, не е ли за двамата?

# 44
Ей,  това жените понякога сме ужасно племе! 
Човека в нищо не е сбъркал. Това е искал това е подарил. Затова се казва подарък.
Иска да ползваш парфюм, харесва му как ухае, и му доставя удоволствие да подари нещо хубаво.
Даже и в тежките ни финансови времена не бих желала да получа печка. Нея ще я изгладуваме и ще я купим така или иначе.
Коледа е! Благодарете на човека които е помислил за вас и се радвайте на врвмето с него.
Останалото е...просто..

Общи условия

Активация на акаунт