Изръсил се за скъп подарък, който ми е излишен

• 13 296
  • 350
  •   1
Отговори
# 315
Тя да му се извини?!
Боже, мили!

# 316
  • София
Тя дори се е извинила вече. Те са приключили въпроса. До следващия път.

# 317
Тя да му се извини?!
Боже, мили!

А какво предлагаш - да го набие или да го зареже?

Младите се скараха, извиниха и сдобриха, но друго си е да сипеш сол в раната   .

# 318
Някои коментари ми напомнят точно на мисленето на едни мои близки роднини. Те никога не са си правили сметка като млади, по едно време остават без работа, започват с кредити, не си правят сметка. И до къде стигат... 50 000 лв кредити, на различни хора борчове. Дори и сега не го взимат толкова навътре, лихви се трупат, но пак са с широки пръсти. Казват, че един път се живее и даже подстрекават мен и ММ да започнем с кредитите като ни трябва нещо. Впрочем нямат абсолютно нищо- нито кола, нито апартамент, а вече са над 50. Ден за ден...

# 319
Тя да му се извини?!
Боже, мили!

А какво предлагаш - да го набие или да го зареже?

Младите се скараха, извиниха и сдобриха, но друго си е да сипеш сол в раната   .

А ти какво предлагаш?
Другия път пак да пръсне пари за глупости и да я накара да тегли кредит, че да вържат бюджета?

# 320
След като "великият" парфюм за 150лв е купен, изяснили са помежду си, няма нужда да се дудне повече.
А, ти какво предлагаш? Разбрахме, че качествени парфюми нямаш, дай и други да нямат....

# 321
Тя хубаво се е извинила, обаче аз така и не разбрах дали приятелят  е разбрал къде е сгрешил. Първоначално като написа, че са говорили, се обнадеждих за тяхната връзка, после като написа (не ми се търси цитата, но нещо в смисъл) че вероятно ще свикне с мириса на парфюма, предположих, че само тя се е извинявала и го е успокоявала и е премълчала всичките си проблеми с този подарък, за да не се цупи той.

Иначе, относно колко искал да я зарадва, за пореден път - когато искаш да зарадваш някого, търсиш нещо, което ще се хареса на получателя, не на теб. Някои тук споменаха, че това може би бил намек от негова страна авторката да се промени - това е още по-лошо. Като иска "мацка", да си намери такава!

# 322
След като "великият" парфюм за 150лв е купен, изяснили са помежду си, няма нужда да се дудне повече.
А, ти какво предлагаш? Разбрахме, че качествени парфюми нямаш, дай и други да нямат....

Кой ти каза аз какви парфюми имам? Thinking
И по парфюмите ли се оценяват придобивките на човек?

# 323
Ами, ако тя има спестявания, защото той плаща всичко?

Ами, ако печката си е наред, а е каприз. че иска нова?

А ако той държи на добрия аромат и е намек? Или предпочита елегантна жена, а не готвачка?

А ако той иска да и направи комплимент. Защото, иначе темата можеше да е "Печка за коледа" или дали този подарък е индивидуален.

Много невъзпитано е да се гледа кой колко е дал за подарък. Проява на лош вкус е и да се заяждаш с човек, чиито искрени намерения са да те зарадва. 200лв. се изкарват. Отношението е грозно. И не само... Просто следващия път и една стотинка няма даде за нея. Ще видим какво ще пише след това.

И между другото един от основните начини на мъжете да покажат любов и благодарност е чрез подаръците. А те струват пари. Когато сте мрънкащи жени, няма да имате.

ТОЙ е безотговорен, защото И е купил парфюм за 200лв., а ТЯ иска печка (или мисли, че имат нужда), след като ТЯ е останала без работа и ТЯ има спестявания. Ами те затова са спестявания. Явно не ги е харчила. Което, да - понякога е проява на отговорност и финансова култура, но друг път на стиснатост и дребнавост. А той дали човека не е купувал и хaрчил... през цялото време.

Проблемът е, че е парфюм, а тя не обича аромати. Може той да обича аромати... Нали спи до нея.

А Вие какво му подарихте? (Към авторката.)

# 324
Дева, ти сама написа, че 200 лв за теб са твърде много за парфюм..

В темата си говорим за 150 лв.

# 325
Да, за парфюм не бих дала нито 200, нито 150 даже.
Има хубави парфюми, ако следиш намаленията, на съвсем прилични цени.
Което не ги прави евтини и просташки.

# 326
Не знам и не следя, ползвам само Chanel 😋

# 327

Аз предлагам да го върнат или продадат. Вероятно така или иначе ще го направят, като дойдат януарските сметки.

Ами, ако тя има спестявания, защото той плаща всичко?

Ами, ако печката си е наред, а е каприз. че иска нова?

А ако той държи на добрия аромат и е намек? Или предпочита елегантна жена, а не готвачка?

А ако той иска да и направи комплимент. Защото, иначе темата можеше да е "Печка за коледа" или дали този подарък е индивидуален.

Много невъзпитано е да се гледа кой колко е дал за подарък. Проява на лош вкус е и да се заяждаш с човек, чиито искрени намерения са да те зарадва. 200лв. се изкарват. Отношението е грозно. И не само... Просто следващия път и една стотинка няма даде за нея. Ще видим какво ще пише след това.

И между другото един от основните начини на мъжете да покажат любов и благодарност е чрез подаръците. А те струват пари. Когато сте мрънкащи жени, няма да имате.

ТОЙ е безотговорен, защото И е купил парфюм за 200лв., а ТЯ иска печка (или мисли, че имат нужда), след като ТЯ е останала без работа и ТЯ има спестявания. Ами те затова са спестявания. Явно не ги е харчила. Което, да - понякога е проява на отговорност и финансова култура, но друг път на стиснатост и дребнавост. А той дали човека не е купувал и хaрчил... през цялото време.

Проблемът е, че е парфюм, а тя не обича аромати. Може той да обича аромати... Нали спи до нея.

А Вие какво му подарихте? (Към авторката.)

Той не плаща всичко, имат общ бюджет, в който тя в момента внася от спестяванията си.
Какво значи печката да е каприз - тя не е написала, че е стар модел или че просто не й харесва, написала е, че е развалена.
Тя написа, че обича да мирише на свежо и чисто, това според мен също е добър аромат. Защо елегантна жена непременно значи носеща (скъп) парфюм, а освен това е несъвместимо с това да можеш да си готвиш и да имаш къде да го правиш?
Аргументът ти с комплимента някак си противоречи с горния аргумент, че не му харесва как тя мирише. Също така не знам какъв комплимент е човек, с когото живееш вече 2 години, да не е забелязал какъв е стилът ти и също така не зачита уговорките помежду ви. Предвид написаното от авторката, тя не би се оплакала от покупката на печка, но съм сигурна, че ако беше описала същата финансова ситуация, но се беше оплакала, че не е получила луксозен подарък, щяхте да я накълвете със същата ярост, с която сега сте се нахвърлили върху нея.
Грозно е да се оплакваш, че някой не ти е подарил достатъчно скъп подарък, не е грозно да се тревожиш, че човекът, с когото делите един бюджет, е купил прекалено скъп подарък. 200 лв. се изкарват, ако има къде и ако имаш време и сили за още работа.
Тъжно е, че повечето мъже показват внимание чрез материални неща. Още по-тъжно е, че често не избират хубав подарък, подходящ за любимата - защото не я познават. А тук има и неуважение и безотговорност, защото не се е съобразил с взетото решение и с финансовата им ситуация.
Предвид, че си е изгубила работата, и то по причини, несвързани със собствената й компетентност, а с настоящата ситуация, е проявила точно "отговорност и финансова култура", а не "стиснатост и дребнавост". Ако той е харчил през цялото време, нещата ще станат много интересни, ако остане без работа и се наложи авторката да плаща за всичко сама. Тогава дали няма да са важни тези пари, които е дал за нежелания подарък?
Това, че подаръкът е парфюм, е само един от проблемите и според мен не най-важният, защото все пак в заглавието е написала, че се е изръсил за подарък, но не е споменала парфюм. А ако го е купил, защото той харесва парфюми, а не защото тя ги харесва, значи е направил подарък на себе си, не на нея.
Авторката написа, че са имали уговорка да не си подаряват нищо, защото финансово не могат да си го позволят. Не бих се учудила обаче досега той да я е убедил да му купи подарък за същата сума.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 09:32 от winni_

# 328
Моичкият ми изкочи за рд с парфюм за незнам си колко £ и крем за ръце за 40£. Парфюмът окей, ама крем за ръце за тая сума 😳 не бих ги дала тия пари ни-ко-га😒

# 329
  • Швейцария
Голяма драма, чак да се разделя с него. И на мен би ми станало супер тъпо да нямаме пукната стотинка, а той да купува парфюм. И бих му го казала. Правилно сте се разбрали да си казвате кой какво иска. Ние това го правим от години. Тази година казах, че нищо не мога да си избера и ММ ми купи кафе машина. След като ме попита дали я искам. Чиста работа, няма неразбрали, няма пари, хвърлени на вятъра.

Общи условия

Активация на акаунт