Изръсил се за скъп подарък, който ми е излишен

• 13 291
  • 350
  •   1
Отговори
# 330
Ако си на 20 години и не се радваш на хубав парфюм, подарен от любимия човек, има нещо много, много объркано.

# 331
  • София
На каквито и години да си и да се прехласваш по бутилка със спирт и аромат е сбъркано, а аз обожавам парфюми, но си ги купувам сама.

# 332
И какъв е изводът от цялата работа - беднотията и мизерията разказват играта на всичко, включително и на семейството. Учете, деца. Учете и работете, че иначе това ви чака.

За мен е проява на много лош вкус и възпитание да ровиш и да питаш колко струва подарък. Силно ме съмнява чак така жестоко да са го закъсали, че да не могат януари да си платят сметките, както и момчето да не си е направило сметката, че може да отдели въпросната сума от парите, които сам си е изкарал, за да зарадва любимата жена. Едни 150 лева няма да им оправят живота, виж жестът, който той ѝ е направил е могъл поне да им направи хубав празника, ако не е бил посрещнат със скандал и пренебрежение.
Прочетох коментари, че неподходящ подарък било даже по-зле от никакъв подарък, което значи че някои хора просто не разбират смисъла на подаръка. Смисълът никога не е бил нито в предмета, нито в цената му, а в самия жест на внимание, загриженост и обич. То за това се нарича подарък, а не запълване на зейнали дупки в бюджета от подаряващия. От съветите демонстративно да го продаде и да си купи така лелеяната печка оставам безмълвна.

Останалото сте го казали. Девойката е на 20 години, не учи, работи вероятно като сервитьорка или нещо подобно (щом е останала съвсем без доходи заради пандемията, което не че е лошо или срамно, ама такава работа е до време), животът ѝ се върти вече около битовизмите, печката и тенджерите (на 20 години !!!), очевидно с твърде стиснато отношение към парите, контролираща и изискваща... Ми аз ако съм мъж на 28 години такава не бих взел.

# 333
Прочетох коментари, че неподходящ подарък било даже по-зле от никакъв подарък, което значи че някои хора просто не разбират смисъла на подаръка. Смисълът никога не е бил нито в предмета, нито в цената му, а в самия жест на внимание, загриженост и обич.

Неподходящият подарък показва изключително внимание, заглиженост и обич, нали?

# 334
  • София
Скрит текст:
Прочетох коментари, че неподходящ подарък било даже по-зле от никакъв подарък, което значи че някои хора просто не разбират смисъла на подаръка. Смисълът никога не е бил нито в предмета, нито в цената му, а в самия жест на внимание, загриженост и обич.

Според момчето е бил подходящ - аромат, който вероятно му допада или поне знае, че на нея би и допаднъл, освен това човека вижда, че тя има наличен само 1бр. и искал да си има още 1 за да ги сменя съобразно повода на слагане, да се почувства жена. Момата обаче, вместо да се развива, да учи и да се радва на безгрижния си 20 годишен живот, се затръшкала за великата печка и вдига луд скандал за подарък, който не й се струва уместен, че и за цената питала и сметка на подаряващия държи. Различно мислене имат с момчето.

# 335
Скрит текст:

Според момчето е бил подходящ - аромат, който вероятно му допада или поне знае, че на нея би и допаднъл, освен това човека вижда, че тя има наличен само 1бр. и искал да си има още 1 за да ги сменя съобразно повода на слагане, да се почувства жена. Момата обаче, вместо да се развива, да учи и да се радва на безгрижния си 20 годишен живот, се затръшкала за великата печка и вдига луд скандал за подарък, който не й се струва уместен, че и за цената питала и сметка на подаряващия държи. Различно мислене имат с момчето.
  Не знам къде прочетоха всички, че съм вдигала луд скандал? Оляхте се направо 😅

# 336
Скрит текст:

1. "знае, че на нея би и допаднАл" - някои хора така "знаят", че земята е плоска.
2. Той искал тя да има, той има някакви определени представи тя как да се почувства жена, без да обръща внимание какво тя иска или не иска. Не осъзнавате ли, че аргументите ви го представят в още по-лоша светлина? Някой, който иска да прекроява някоя жена по вкусовете си, вместо да си намери някоя, която е такава без промивка на мозъка.
3. Какъв безгрижен живот, след като имат финансови проблеми. Университетът няма да подобри сегашните им финансови проблеми, напротив. Когато авторката отново започне работа може и да реши да спести пари за следване (не само за такси, но и за издръжка, ако иска да ходи на всички лекции и да учи сериозно).

Като сте толкова безгрижни, спрете да ползвате своите печка и бойлер и да разберете как се чувства тя! Но това предложение все го подминавате. Уж зрели жени, а разсъждавате като празноглави тинейджърки без ден трудов стаж и още живеещи при мама и тати.

# 337
  • София
Въпросът е приключен, но темата става все по- грозна. Авторката и приятеля й, каквито и кусури, въображаеми и реални, да имат, са постъпили достатъчно зряло и адекватно в решаването на проблема.
Кристина, можеш да помолиш да ти заключат темата, фантазиите, изсмукани от пръстите няма скоро да спрат.

# 338
Е, поне в тая тема се наслушахме на лекции по финансова грамотност от хора, плащащи наем.
Вероятно спестените от коледни подаръци пари са ги инвестирали в криптовалута и акции в чилийски литиеви мини.
Съчувствам на бедността, но ме отвращава мизерността.
(От един тотално безинтересен откъм кредити и спестявания гражданин - понеже имаше и такъв личен въпрос към бедната ми особа)

# 339
Winni, разсъждаваш изключително дребнаво. Тия 150 лева не са на живот и смърт. Това че някой е искал да зарадва човека до себе си за такъв хубав празник като Коледа, преценявайки собствените си пари, не го прави задължително безотговорен, финансово неподготвен и т.н., какъвто още го изкарахте.
А подаръкът невинаги е бил неподходящ, защото не се интересуваш от човека. Не бъдете толкова категорични.

# 340
Добре, бе хора. Тези дето толкова го защитавате младия мъж, че харчи собствените си пари. Живее на семейни начала с момиче. Разваля им се бойлерът. Защото и той е развален. Телефонът на момичето и той отива на ремонт, а това е разход. Щом е толкова ларж с парите си, защо първо не купи бойлер, че да могат да се изкъпят като хората и тогава да й подарява парфюм. Защото парфюм се слага на къпано, нали? Този бойлер и той го ползва, предполагам. Някога в заводите имаше бани, сега не знам как е, но ако той има варианти, което тя няма е още по-зле положението.
Не е ли нормално първо да има къде да се окъпят и на какво да си приготвят празничната вечеря?
А, забравих. В средновековието френската аристокрация са се къпели веднъж годишно, ама обилно са се поливали с парфюми да прикрият миризмата. И се почесвали под перуката със специални пръчици.

# 341
  • София
Въпроса хората го решиха задружно, а не секват коментарите за неговата финансова неграмотност, пък колко ужасна е авторката.
Аз не смятам, че който и от двамата е лош или сбъркан. Тя е била притеснена и с право, но е отчела, че е прекалила. Той е разбрал защо това е проблем за нея.
И да, млади са, особено тя, нито ще им е първата, нито последната грешка или конфликт.

# 342
Winni, разсъждаваш изключително дребнаво. Тия 150 лева не са на живот и смърт. Това че някой е искал да зарадва човека до себе си за такъв хубав празник като Коледа, преценявайки собствените си пари, не го прави задължително безотговорен, финансово неподготвен и т.н., какъвто още го изкарахте.
А подаръкът невинаги е бил неподходящ, защото не се интересуваш от човека. Не бъдете толкова категорични.

За теб не са на живот и смърт, но не знаеш в какво положение ще са другия месец. Ако е искал да я зарадва, нямаше да се фръцне и да се цупи, че тя не оценява великия му подарък, а щеше да потърси начин да го върне/ продаде и да й подари нещо, което истински й харесва. Защи мислиш, че си е преценил парите правилно? Спроед това, което описва авторката - не е? И на мен ми се е случвало да получа подаръци, които не са точно (но поне са приблизотелно) до това, което харесвам, но не и от хора, които са ми близки.

лейди Рамкин, наистина се чудя как сте се оправили и подозирам, че подобни простотии не сте правили в своя живот. Според мен никога не бихте говорили нещата, които писахте тук, ако авторката ви безше позната, приятелка, роднина, дъщеря. Мисля, че дори приятелят да ви беше син, пак бихте се усетили какъв е проблема.

От 15 страници повтаряме едно и също, надявам се да не се поддам след този коментар да пиша отговори на същите глупости, но нека представя нещата от друга гледна точка - каза се какво бихме направили, ако авторката ни е дъщеря, но ето какво бих направила, ако приятелят на авторката ми беше син и ми беше споделил за този гаф. Сега, надявам се да успея да си възпитам децата да са финансово отговорни и да си спазват уговорките и обещанията, но ако пренебрегнем тези неща и се съсредоточим само върху това, че подаръкът е неподходящ за нея - бих го посъветвала да върнат/продадат парфюма, след това да отидат в една парфюмерия, където тя да си избере аромат, може би малко шишенце, след като позлва рядко - тъкмо ще се разходят, ще си побъбрят, ще се разведрят, той ще разбере и евентуално запомния някои неща за нейния вкус и стил (за бъдещи подаръци). Останалото от продажбата/връщането на първия парфюм отива в семейния бюджет.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 13:34 от winni_

# 343
Аз доколкото разбрах от допълненията в темата от авторката, ремонтът на бойлера е бил сред въпросните допълнителни разходи, които са я притеснили, но вече са покрити. Вярвайте си вие, че стоят двамата на студено, тъмно, без печка и не са се къпали от месеци, ама той е купил парфюм Grinning

Уини, разбери че колкото и да си убедена в правотата си, не можеш да си наложиш виждането над всички. За мен да се ходи и да се пазари за връщане на парфюма е толкова селско изпълнение и толкова обидно спрямо младежа, че няма накъде. Въобще това за мен би било немислимо.

# 344
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Не знам къде прочетоха всички, че съм вдигала луд скандал? Оляхте се направо 😅
Ами той ти први мил жест, за да се почувстваш жена, а ти:
Скрит текст:
Здравейте, предполагам моето са бели кахъри в сравнение с проблемите на някои хора,но исках да споделя какъв коледен подарък получих тази година. Приятелят ми ми е купил парфюм за 200лв. При положение, че съм от месец безработна, още толкова а може и повече няма да работя, докато трае извънредното. Не ползвам парфюми, дори от повечето миризми ме боли главата. Имах малко спестени пари, но за нещастие ни изскочиха някои непредвидени разходи и от известно време направо не мога да спя от притеснение какво ще правим, когато и моите спестявания свършат. Сега планирах да си купим готварска печка, защото старата сдаде багажа, а той ми купил парфюм да ме изненада!
Не се зарадвах, казах му, че е излишно, че имаме много други неща, които са ни нужни и трябва да се купят. А той ми се обиди и каза, че повече никога нищо няма да ми купува.
Скрит текст:
Мислите ли, че излишно съм го огорчила?
И аз да съм и аз няма повече никога да ти купя нищо. За следващата Коледа (ако още те търпи) ще се уговорите какво да ти купи - микровълнова, миксер или мултикукър, та да си доволна. Вместо да се развиваш и да учиш, живота ти е съсредоточен в печката и пране на мъжки чорапи и си мислиш, че само в това се състои живота! Ми веми си печка ВУ има за по 250лв. и рахатясай. Щом човека е дал 150лв. за парфюм, значи си е направил сметката на парите, а това че ти не си направила добре сметката не неговите пари и до колко ще ви стигат, като твоите свършат - си е твой проблем.

Общи условия

Активация на акаунт