Изръсил се за скъп подарък, който ми е излишен

• 13 314
  • 350
  •   1
Отговори
# 105
Разказът на О'Хенри за двама млади бедни съпрузи и техните коледни подаръци веднага ми изникна в съзнанието. Авторката очевидно не го е чела. "Подаръците на влъхвите". Не е излишно да се чете. Помага много.

# 106
  • София
Помага ли? Защото той свършва до там, до където романтиката свършва. После не е ясно дали са яли, дали им е било топло, а и деца са нямали. Тази любов е за деца. Възрастни хора трябва да мислят и за други неща.
Романтиката е красива, но рядко топли, освен ако не е пред камина с чаша вино и хайвер.

# 107
Абе как ще казвате "Ще му мине", " Ще го преодолеят", той й прави жест, тя реагира като неблагодарна скандалджилка. Това оставя горчиви спомени.
Да вдигнете скандал по-важно ли е от усмивката на партньора Ви ?
Може да сте огорчени, но повече се огорчава партньора, чието мило държание е посрещнато с кавга.

Този жест, с който той показва доколко не я познава и доколко не се съобразява с предварителни уговорки между тях (тази да не си подаряват подаръци) ще я стопли ли през януари, когато тя не може да си сготви или да се изкъпе с топла вода, защото печката и бойлерът са повредени? Била неблагодарна - за какво да е благодарна, като той не се е съобразил с нея, с общото им решение и на практика не е избрал подарък за нея, а за представата, която има за средностатистическата жена? По дяволите горчивите му спомени, нека живее в реалността и да си взима поука от грешките, вмество да настоява другите да се преструват, за да не се нацупи. Защо тя да се интересува от неговата усмивка, когато той не полага усилие да предизвика искрена усмивка от нея, а пръска сума, която не може да си позволи, за подарък, който не е обмислил?
Мен лично страшно ме дразни това, че много мъже смятат цената за осносвния критерий дали подаръкът е добър, затова и не влагат никаква мисъл и старание в избора! Никакви манипулативни огорчавания няма да променят впечатлението, че този човек не ме познава, не се интересува от моето мнение и не ме уважава, за да се съобразява с желанията ми, ако толкова иска да ме зарадва.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 02:42 от winni_

# 108
Прекалена щеше да ѝ е реакцията, ако годината беше нормална и не се чудеше утре ще има ли работа, достатъчно пари за покриване на нуждите на домакинството, здрава, за да ходи на работа и да свърши всичко за деня и т.н. В тази лудница и несигурност не ми се вижда скандалджийка изобщо. Ще се оправят, просто тези неща се мислят заедно.

# 109
Самото заглавие говори достатъчно за отношението на авторката към "възлюбения''.

# 110
Не всеки жест или подарък заслужават висока оценка. Мъж, който е отбил номера, вместо да се замисли дали, какво, как - заслужава същото пренебрежително отношение.

# 111
Не всеки жест или подарък заслужават висока оценка. Мъж, който е отбил номера, вместо да се замисли дали, какво, как - заслужава същото пренебрежително отношение.

Точно това си помислих и аз, взел е парфюм, защото така му е било най-лесно, а не защото тя обича парфюми и би оценила подаръка. Той си го е казал се, нямал време да обикаля, щяла да го усети и т.н.
За тези пари можеше телефон да й вземе, щом нейният е ходил на ремонт. Оу, забравих. Няма да е висок клас като на господина дето обясняваше как си подарявали скъпи телефони, парфюми и чорапи, но ще е нов телефон, в гаранция а ще й върши работа. Макар, че в тяхната ситуация повече щеше да оцени мил жест - нещо дребно, символично и на 1/10 от цената на този парфюм, но избрано с любов и мисъл.

# 112
  • Варна
Човекът е обяснил, че му е направило впечатление, че тя има само един и затова е взел още един за да си ги редува. Все пак не е съвсем без мисъл.

Като толкова й бърка на авторката в здравето тоя парфюм, и тук казаха - влиза в парфюмните теми тук, има тема за размяна, може да си уреди и продажба. Взима му парите и си купува каквото иска.

И парфюма изведнъж от 200 падна на 150 лв. Значи не са баш заминали пари за една печка там.

# 113
Печка и бойлер се взимат на изплащане.Тази жена има един  парфюм. Един!
Какво ли е виждала като дете, за да смята, че това е ок?

# 114
Чудя се как някои хора успяха да напишат такива злостни и лоши коментари и то на Рождество Христово!
Всичко се изтълкува като грозно и дори един известен разказ беше обявен за безсмислен......
А, какво има смисъл? Дайте да живеем само с мисълта за мусака.....
И освен това парфюмът е бил купен, с какво един скандал ще допринесе?!

# 115
  • София
Скандалът е прекален, разбира се, но, честно казано, мисля, че хората,  които нападнаха авторката, не са имали такъв недоимък, или поне не си го спомнят. Случвал ми се е и на мен такъв подарък, тип "на свинче звънче ", скъп предмет, във времена, в които едва сме свързвали двата края. Ами ужасно е, ужасно, ужасно чувство. Аз се сдържах и не направих скандал, но насаме си поплаках доста. Ама доста.
На мен тогава жеста ми показа, че цялата грижа за сметки, храна и битовизми е само и единствено моя и аз стискам пари и зъби, докато той си харчи както му дойде. Аз трябва да мисля за всичко, той е абдикирал.
Мерси му на такъв подарък, пак ми се насълзяват очите като се сетя.
Не мислех толкова да пиша, но твърде много укори отнесе авторката. Притиснат финансово човек няма как да се зарадва от душа в такава ситуация, може само да се преструва.

# 116
Аз мисля, че доста от пишещите са имали тежки периоди, не е нещо неслучвало се положението на авторката. И аз съм имала. Никой не ми е подарявал тогава скъп парфюм. Щях много да се зарадвам. Има и друго в историята. Ако авторката не е доволна от приятеля си, може да потърси друг, не са женени, нямат и деца. Да, съгласна съм, че заглавието показва колко се "обичат".

# 117
Аз пък много се чудя как са живяли хора, които не могат да се радват. Които не намират хубавото в живота. Които са недоволни. Толкова ли ужасен живот с имали в детството си? Толкова ли им е трудно този товар да го оставят някъде по пътя?
Защо трябва човека отсреща да реагира, купува или харесв същите неща като вас? Кому е нужно в моментие в които сте заедно да има огорчение и болка в душата на другият? Кой казва кое е правилно и кое не е?
Имаше няколко поста които искренно ме потресоха, да му го върнем на човека с подаръка с ядене което не обича. Това ли е любовта между двамата? Така ли виждаме семейството...в отмъщение и надпревара кой е по-велик?  Тя искала печка, той не се сетил? Toлкова ли беден стана живота ни, та подаръците станаха покриване на елементарни битовизми?
Дано авторката поне малко израстне за да стигне сама до извода, че в любовта уханието е по-важно от пъният стомах.

# 118
Печка и бойлер се взимат на изплащане.Тази жена има един  парфюм. Един!
Какво ли е виждала като дете, за да смята, че това е ок?
Разсмиваш ме рано сутрин. Аз също имам един парфюм, защото само този аромат ми харесва и се пръскам с него от 100 години, и нямам намерение да го сменям. Освен това има хора, за които парфюмът не е върховото постижение в този живот и най-якия подарък. Всички сме различни и всеки харесва различни неща, мен лично парфюми не ме вълнуват. Както казах имам си един, мириша си на хубаво с него и до там. Както и не харесвам букети с цветя, което също е така бленувано от средностатистическата жена. Няма лошо, не всички си умираме от кеф от едни и същи подаръци. Да, прекалила е в реакцията си авторката, но то си има история зад реакцията. А вие тука я изкарахте държанка, истеричка, неблагодарница, че и с проблемно детство Grinning

# 119
  • София
Хоуп, аз съм най-позитивният човек, винаги виждам хубавото и се радвам, рядко унивам, наистина много рядко.
За да ми е въздействала толкова силно негативно описаната случка, значи е била наистина драматично тежка за душата ми.

Общи условия

Активация на акаунт