Изръсил се за скъп подарък, който ми е излишен

• 13 316
  • 350
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Мале, мале какви драми стават за един парфюм, а какво остава като се сблъскат с истинско премеждие в живота.

Затова ли масово се рвзвеждат двойки женени от 1г ?

# 241
Повод винаги може да се намери за всичко.
Много се развеждат, защото падат розовите очила, сблъсквайки се с реалностите от живота; битовизма.
Основен проблем е, че според мен много двойки не се опознават добре, не си дават време да си поживеят, да се напаснат, преди сериозните крачки.
Много прибързват, бързат, правят грешни стъпки, изводи, действия.
А много други пък изпускат птичето, като им кацне на рамото, неприпознавайки го, хващат се с грешния, и после започват да търсят дивото.
Други не са способни на моногамни отношения, живеят в балон, различни ценностни системи.
Все повече хора не се събират поради любов, а защото "вече е назрял моментът", или поради материални изгоди, срещнали някой "удобен", и се хващат на хорото, но след време се оказва, че не е техният човек.

# 242
Аз пък винаги търся подтекст в подаръците. И избирам подаръци с подтекст. Цялата тази подаръчна история е игра, вид общуване, който ценя високо.
За мен младежа иска мацка до себе си, а авторката залага на мусаката. Парфюм срещу готварска печка е символично.

# 243
За мен младежа иска мацка до себе си, а авторката залага на мусаката.
Именно. Това закри темата.

# 244
Много ме изненадват коментарите в темата. Предвид, че авторката и приятелят ѝ са финансово затруднени, да се купува парфюм за 200 лв е абсолютно ненужно. 200лв са голям разход за 95% от БГ населението, дори и да нямат финансови затруднения.

Човек трябва да умее да живее според доходите си. Абсолютно разбирам авторката , предвид факта, че не може фурна да си купи, такива скъпи подаръци са излишни.

А тези намеци за мусаката и мацките- наистина ли някой предпочита партньор, който очаква скъпи подаръци по време на криза, а не някой, който мисли за семейния бюджет?

Бих благодарила мило и бих подсказала, че ще е по-добре да върне парфюма, ако не е късно, и да използват парите практично. Пък скъпите подаръци, като се успокоят финансово нещата.

# 245
Липса на възпитание?
Хубаво си говорим, че българите са бай Ганчо, но и българките тип буля Гана не липсват.

# 246
Липса на възпитание?
Хубаво си говорим, че българите са бай Ганчо, но и българките тип буля Гана не липсват.

Значи, ако една жена предпочита да сложи топло, прясно домашно сготвено и иска да може да се изкъпе с топла вода, вместо да се парфюми да замаскира миризмата на пот, е буля Гана?  Доообреее Simple Smile

# 247
Значи ние с ММ сме семейство още преди да се оженим, защото живяхме над 2 години преди това. От първия ден бюджета е общ, и той е оставал без работа, и аз, кой колкото има пари всичко се е оставяло на секцията. В началото бяхме точно както авторката и приятеля й, нямахме си нищо, беше ни много трудно, защото някой път и за храна нямахме. Представям си в такъв момент ММ да ми донесе парфюм за 200 лв, нямаше да реагирам остро, но щях да започна да се замислям дали този човек става за семейство. И да, в ония момент 200 лв значеха изключително много за нас, успяхме да си купим фурничка за тея пари. Тогава подаръците ни един към друг бяха по-скоромни.
 Сега вече положението е съвсем различно, успяхме да си подарим мечтаните от дълго време подаръци, той ми подари скъп парфюм и масаж, а аз на него мечтаната игра.
 Този парфюм на авторката можеше да бъде подарен в по-подходящи времена, човек трябва да си гледа възможностите и според тях. Какви са тия метафори за мусака и мацка  по време на криза, която не се знае кога ще свърши. Момичето мисли рационално и се притеснява за финансиите, а е по-малко.

# 248
Тея75, по-скоро ако една жена не умее да се изкъпе и да сияе при ВСЯКАКВИ обстоятелства, не заслужава скъп парфюм.
Джейн122, през последните 30-40 години все е криза. Не съм безсмъртна, за да чакам "да отмине кризата".
Весели празници на всички и повече оптимизъм!;)

# 249
Абе голям мерак на 20 години да си домакиня, готвачка и чистачка и да въртиш живота си около един мъж.

# 250
Тея75, по-скоро ако една жена не умее да се изкъпе и да сияе при ВСЯКАКВИ обстоятелства, не заслужава скъп парфюм.
Джейн122, през последните 30-40 години все е криза. Не съм безсмъртна, за да чакам "да отмине кризата".
лейди Ранкинг, говоря за хората, които ги е засегнала кризата, както в техния случай, след няколко месеца авторката може да си намери работи и да се пооправят. Не е нужно точно когато единият остане без работа да се правят скъпи подаръци.
Весели празници!

# 251

Т.е. тя да се къпе със студена вода и да му се хили, за да заслужи подаръка, който не иска. И не е криза от 30-40 години. Икономиката има спадове и подеми, а сега не просто икономиката като цяло има проблеми, но конкретно те са останали само с една заплата и нейните спестявания. Да искаш да можеш да си сготвиш топла храна не значи, че мечтаеш животът ти да се върти около печката. Толкова ли не можете да проумеете идеята за финансова отговорност и очакванията за нея у партньор, с когото човек е в общо домакинство? Толкова абсурдни неща се написаха досега, че се чудя дали това не е просто тролене.

# 252

Доста трудно ще е къпането без бойлер и печка, на която да си стоплиш вода. Освен ако имат язовир, река или някой гьол в близост. От сърце ти пожелавам на практика да си докажеш възможностите да сияеш при всякакви обстоятелсвта. Постоянно!

# 253
Уини, криза е. Безкрайна. Огледай се навън, не вкъщи ( стига да си в България, де..).
Не знам колко години и житейски опит имате зад себе си, но проумейте, че парфюмът идва преди, а не след готварската печка. Обратното ще е доста трудно и незадоволително!
Тея, времето ми "да сияя" започна около 97ма година. Повярвай ми, не само вода ни липсваше.
 На 100 години съм вече, понаучих си уроците и отдавна нямам проблеми, подобни на описаните, обаче дъщеря ми е на 20 и също се заблуждава, че повече и трябва печка, отколкото парфюм, може би затова приемам темата малко по- навътре от нужното. Надявам се да не съм засегнала никого Simple Smile

# 254
Уини, криза е. Безкрайна. Огледай се навън, не вкъщи ( стига да си в България, де..).
Не знам колко години и житейски опит имате зад себе си, но проумейте, че парфюмът идва преди, а не след готварската печка. Обратното ще е доста трудно и незадоволително!
 На 100 години съм вече, понаучих си уроците и отдавна нямам проблеми, подобни на описаните, обаче дъщеря ми е на 20 и също се заблуждава, че повече и трябва печка, отколкото парфюм, може би затова приемам темата малко по- навътре от нужното. Надявам се да не съм засегнала никого Simple Smile
Ето, давам пример със себе си и ММ, тази криза не ни засегна, даже обратното и успяхме да си подарим подаръци на обща стойност над 300 лв. Преди години нямаше криза, но ние бяхме зле финансово и си подарявахме символични неща. Всяка криза засяга различно семействата. В техния случай хем е криза, хем нямат пари, хем и без работа... Сега разбираш ли?

Общи условия

Активация на акаунт