Изръсил се за скъп подарък, който ми е излишен

• 13 297
  • 350
  •   1
Отговори
# 255
Джейн, разбирам гледната ти точка. Просто не съм съгласна с нея. Ок?

# 256
Искаш да кажеш, че всеки един момент е подходящ за скъпи подаръци?

# 257
Искаш да кажеш, че всеки един момент е подходящ за скъпи подаръци?
Моментът не зависи от финансовото състояние. Както и красотата, грижата, уважението и любовта. Ако щеш, също и къпането и топлата вечеря. Креативност, хора 😃

# 258
Реакцията е тъпа, но също така откъде знаеш, че е 200 лева?
Аз лично тази година си купих парфюм от Нотино за 50 лева, а цената му в бютизон все още си е 212 лева същото количество Wink

# 259
Кризата е нещо относително. Както казва народът, сит на гладен не вярва. Всеки мери със своя си аршин. За някого може изобщо никога да не е имало криза, което си е отлично - за него. За друг не е свършвала.

# 260
Уини, криза е. Безкрайна. Огледай се навън, не вкъщи ( стига да си в България, де..).
Не знам колко години и житейски опит имате зад себе си, но проумейте, че парфюмът идва преди, а не след готварската печка. Обратното ще е доста трудно и незадоволително!

Не е безкрайна криза, стига глупости. Освен общи приказки можеш ли да покажеш с данни за икономиката как все било криза?
Да, имах познати, разсъждаващи по този начин - първо купон и после емоционално изнудване да им дадеш пари назаем (който едва ли ще върнат някога), защото нямали какво да ядат или щели да им спрат тока. Случвало се е това да са хора с по-високи доходи от моя. За тях може би постоянно е криза, но са си виновни само те, не света и икономиката като цяло.

# 261
Няма лошо, че е искал да я зарадва и да се почувства глезена жена. Принципно дори е похвално.
Лошото е, че го е направил в момент на недостиг на финанси, когато имат уговорка да не си правят подаръци. И пак е можел да й вземе нещо по-малко, с което да покаже любов, уважение и желание да я зарадва. А сега, с този прекалено скъп за тяхното положение парфюм става като в приказката "на гол тумбак чифте пищови". Човек трябва да умее да си прави сметката и да подрежда приоритетите си.
А как ли се е почувствала тя, ако е разчитала на уговорката им и не му е взела подарък или е нещо символично?

# 262
Кризата е безкрайна за хора без финансова култура. Такива, като мъжа на авторката поставят семействата си в такава криза.
Да нямаш печка и бойлер, но да купиш парфюм за 200 лв.?!
Наистина ли се правите, че не разбирате?
Този човек е неспособен да се грижи за семейството си.
Дали е купил парфюм, или четка за зъби, все тая. Ненужно скъп, за момента, подарък.
При това, след изрична уговорка да няма подаръци.
Аз не готвя, но е абсурд да нямам печка, а да си купя парфюм за 200 лв.
И никога не съм била в криза, откакто работя и имам собствени доходи.
За мен момичето е много зряло за възрастта си, което е похвално.
За момчето не мога да кажа същото, нищо, че е по-голям от нея.
Много хора не умеят да избират подарък, но тук проблемът е финансов. И неспазване на уговорка.
Дано да си е взел бележка.

# 263
Не й е мъж, не са семейство. На тази възраст би трябвало родителите й да й помагат при финансови затруднения, не тя да прави сметка на парите му.

# 264
По принцип да, но когато ми искат пари - не.
Принципите се очаква да се спазват винаги, не избирателно.

Ще направя сравнение - ако искаш да вземеш кредит от банка, оттам ще се поинтересуват за кредитната ти история. Но от същата банка да проучват кредитната история на случайни хора не е нормално.

# 265
Не й е мъж, не са семейство. На тази възраст би трябвало родителите й да й помагат при финансови затруднения, не тя да прави сметка на парите му.
Независимо от възрастта са решили да заживеят заедно, парите са общи. Точно такива трудни моменти, като безпаричие, кризи и липса на работа, правят едно семейство истинско. В момента се изграждат като такова.

# 266
  • София

Това щях да напиша, но вероятно няма да се изтълкува добре и не се знае дали изобщо има родители момичето.
Моите големи дъщери са на нейната възраст. Не мога да си представя да са така затънали в битовизмите с някой батко. За всяко нещо си има време.
Явно момичето е живяло бедно и за нея този мъж е спасение, но той е по-възрастен и има съвсем различни виждания от нейните за любовта.
На нейната възраст вече живеехме със съпруга ми като гаджета, ядяхме сандвичи и спагети, ходихме по купони, имахме много ниски доходи (моята заплата беше 340 лв помня), но ни бяха важни емоциите и да сме заедно. Това не ни попречи да изградим дом, да се научим да си правим сметката, да създадем деца и на сегашната ми възраст да съм домакиня, която вчера заведох милия до един магазин и му показах един гювеч, обяснявайки му, че за НГ ще се радвам да ми подари него и да сготвя капама. Ама на 20 не ми е минавало през главата да поискам глинен гювеч за подарък.

# 267
Битието също е важно.
А защо никой не погледне на печката като на инвестиция? Може момичето да умее да готви или сега да се учи. Има варианти след това да започне и пари да изкарва с готвене, всеки не става за адвокат или доктор, нали?
И не, тя не е искала печка за Коледа, нито чака на неговите пари. Ако беше така щеше да се хвали какъв скъп парфюм й у подарил, а не да не може да спи от тревоги как ще вържат двата края като свършат нейните спестявания, които едва ли са кой знае колко големи.
И от какъв зор печката и бойлерът да са грижа на нейните родители? Защо да не са на неговите? На 28, работещ и живеещ на семейни начала с жена, а не може да осигури елементарни неща? Защо да не са обща, на двамата грижа? Или той няма да се къпе с водата от бойлера и няма да яде храна, сготвена на печката? Щом иска да си играе на семейство, нека бъде отговорен към това семейство и да не чака на друг. А тя въпреки, че е останала без работа не чака на него да я издържа, а внася в семейния бюджет.

# 268
FrauDanna, Fever Ray, след като за вас тези хора са просто съквартиранти, а не двойка, ще ми е интересно какво бихте я посъветвали, ако през януари се окаже, че приятелят няма достатъчно пари, за да плати своята половина от наема, сметките и разходите за храна и се наложи тя да попълва тази дупка със собствените си спестявания.

# 269
На тази възраст би трябвало да се оправя сама даже .И аз съм била на 20 студентка с мизерни доходи и съм карала по пет дни на препечени филии,сама се оправях и казвах на нашите че имам пари.Никой не е длъжен да дондурка някой.

Общи условия

Активация на акаунт