Отговори
# 285
Снощи Самуил изпи 120мл ам, (час преди това ме беше изцокал до капка) в 00:30, ММ ме изгони в спалнята да спя и сутринта ме информира, че до 3ч малкият се е драл от зверски колики. Накрая се гушнал на баща си и така спаха двамата до 7.30ч. Аз се присъединиха към тях в 6ч, иначе си станах в 3ч да се цедя. ММ като (ако е скоро) си намери работа , ще ми е много терсене 😁
 Едно суетно питане 😁 Как сте с килограмите? Качих 18кг, свалих 11кг, обаче Тея оставащи 7кг не знам как ще ги махна. От панталони и дънки нищо не ми става, два размера нагоре съм , в лицето още съм подпухнала. Ям си нормално и обмислях да се ограничавам вече, но ми казаха, че съвсем ще ми намалее кърмата , а това не ми е опция. По-опитните ммаи да споделят така ли е и ако някоя знае режим/диета съвместима с кърменето, ще съм благодарна.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 16:47 от ellina90

# 286
  • Sofia
Аз спазвам вече режим, поръчах си го както с предишните бременности. Всичко съм си сваляла, сега ще видим как е. В момента не ми е важно да отслабвам бързо, а да имам сили Simple Smile
Всъщност няма нещо специално в диетата, само е съобразена с калорийните нужди, килограмите ми и височината.

# 287
Момичета, как се справяте с бебешкото акне?
ellina90Аз качих около 20кг, свалих 15. Но имам нужда да сваля още 10 защото преди да забременея бях качила около 5кг.
Свалям най-добре и ефикасно с калориен дефицит. Има едно приложение my fitnessPal.
Брои калории, като може да въведвш колко кг си в момента, какъв е таргета ти, по колко искаш са сваляш на седмица и т.н. Преди 3 години бях много пълна и благодарение н това приложение свалих около 20кг. Иначе може да изключиш от режима си храни от бяло брашно, бялата захар, всичко сладко и пържено. Малко е досадно да въвеждаш всяка храна, но с времето свикваш с порции и храни и няма нужда да го използваш.
От днес започнах с леки упражнения, защото само с режим не става. Трябва и движение. Надявам се утре времето да е хубаво, за да се разходим с бебчо.

# 288
  • София
Снощи Самуил изпи 120мл ам, (час преди това ме беше изцокал до капка) в 00:30, ММ ме изгони в спалнята да спя и сутринта ме информира, че до 3ч малкият се е драл от зверски колики. Накрая се гушнал на баща си и така спаха двамата до 7.30ч. Аз се присъединиха към тях в 6ч, иначе си станах в 3ч да се цедя. ММ като (ако е скоро) си намери работа , ще ми е много терсене 😁
 Едно суетно питане 😁 Как сте с килограмите? Качих 18кг, свалих 11кг, обаче Тея оставащи 7кг не знам как ще ги махна. От панталони и дънки нищо не ми става, два размера нагоре съм , в лицето още съм подпухнала. Ям си нормално и обмислях да се ограничавам вече, но ми казаха, че съвсем ще ми намалее кърмата , а това не ми е опция. По-опитните ммаи да споделят така ли е и ако някоя знае режим/диета съвместима с кърменето, ще съм благодарна.

Аз качих 24кг. 7кг свалих с раждането и за 11дни свалих още 7кг., но нямам никакъв апетит, което изобщо не е характерно за мен. Остават ми 10кг, но искам да ги сваля не толкова рязко.

# 289
За бебешкото акне само му мия лицето с водичка, два пъти сложих на връхчетата спирт с една клечка, но не ме изкефи идеята на педиатърката и спрях, позавехната определено. Аз качих около 23.. Сега свалям бавно.. Имам още около 10 да свалям,но не се и тегля ако трябва да съм честна.. Само ще се травмирам хах

# 290
Не съм писала отдавна, но да се отчита и аз с инфо - ние вчера направихме 40 дни, ходихме само на църква да ни прочетат молитви за мен и бебка, вкъщи не сме се събирали (мразя я вече тази пандемия, нищо не можеш да празнуваш нормално). Жаки спи добре, но и ние се храним вечер. Изцяло на АМ сме. Не сме ходили на преглед на 1 месец, защото педиатър ни е под карантина, но по домашния кантар е наддала около 1.200 кг от кг, които я изписаха. За колики давам Колийф, предимно следобед и вечер, и за сега е добре положението, плачем, пръцкаме и се свиваме, но поносимо. Не раздаваме усмивки много, още не гукаме (даже малко се притеснявам за това, но се надявам скоро да започнем да гукаме).
Относно кг - качих 13-14 кг, имам да свалям още 7 кг. Правих детокс, но за разлика от другите пъти, в които съм го правила, този път свалих за 10 дни само 1-2 кг и нищо като см от ханша и краката.

# 291
Килограмите от бременността (6 кг) ги свалих още при раждането. Но сега заради кърменето не е истина какъв апетит ми се отвори... обаче сега то ми е приоритет. След 4-5 месеца като го захраня ще се стягам по-сериозно.

# 292
Не съм писала отдавна, но да се отчита и аз с инфо - ние вчера направихме 40 дни, ходихме само на църква да ни прочетат молитви за мен и бебка, вкъщи не сме се събирали (мразя я вече тази пандемия, нищо не можеш да празнуваш нормално). Жаки спи добре, но и ние се храним вечер. Изцяло на АМ сме. Не сме ходили на преглед на 1 месец, защото педиатър ни е под карантина, но по домашния кантар е наддала около 1.200 кг от кг, които я изписаха. За колики давам Колийф, предимно следобед и вечер, и за сега е добре положението, плачем, пръцкаме и се свиваме, но поносимо. Не раздаваме усмивки много, още не гукаме (даже малко се притеснявам за това, но се надявам скоро да започнем да гукаме)....
Ние също сме изцяло на АМ, на 27дни. По колко пъти на ден се храните, през колко часа и колко мл изяжда на хранене? Нещо по специално носихте ли в църквата?

# 293
Деси, за акнето тук послушах мамите и обтривах  лицето сутрин и вечер с мицеларна бебешка вода върху тампонче и мина за 5 дни.
Кити,  моля те кажи как оправи подсеченото дупе на бебо. Тръгнали сме да се подсичаме въпреки судокрема.....аз не използвам мокри кърпички,  а всеки път мия. Естествено ще се радвам за съвет от всяка мама.

# 294
Скруби, взимай павловича мас, страхотно мазничка е и хидратира много добре!

# 295
Деси направо от денонощната аптека отивам да го взема.

# 296
Аз пък само с мокри кърпи действам, и ако е много вече оакан се мием на чешмата, павловичата мас е супер. Сега я открих с него.

Момичета да захранването е много полезна тази лекция, лекторката обяснява разбираемо и доста неща не знаех.Утре ще я гледам отново с химикал в ръка. Направо се шашнах колко е сложно  туй захранване.
И за водата аз правя АМ с Розова Девин, а то не бивало..... абе доста нови неща научих. Отделете време наистина си заслужава.
Ако искате ще пусна линк.

# 297
Аз днес се заредих с три опаковки от маста. Ние никак не я пестим, но ми допада, че като хубаво го намажа при смяна и на следващата, ако се е изходил си е на памперса и не е яко омазан.
Момичета днес отидох да подам декларацията за социалната помощ при раждане, някой знае ли докога се изплаща, че ми дадоха едно талонче, но се заговорих за друго с дамата и не попитах?

# 298
Аз подадох молба в края на декември и ми казаха да очаквам плащане след 15-ти януари. А днес подадох и за детските.
Аз днес се заредих с три опаковки от маста. Ние никак не я пестим, но ми допада, че като хубаво го намажа при смяна и на следващата, ако се е изходил си е на памперса и не е яко омазан.
Момичета днес отидох да подам декларацията за социалната помощ при раждане, някой знае ли докога се изплаща, че ми дадоха едно талонче, но се заговорих за друго с дамата и не попитах?

# 299
  • София
Деси, ще ти ги преведат другия месец след 15то число.
изгубен, какви сокчета, какви 5 лв...
Направо ми призля. Cold Sweat
Дженна добре го е обяснила. Hands V
Аз съм се насочила към ЗВБ - захранване водено от бебето. Мисля така да процедирам. Но има доста време, не го мисля сега. Така или иначе преди 6тия месец няма да е.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 21:01 от rave

Общи условия

Активация на акаунт