Бързи здравословни въпроси и отговори – 28

• 30 735
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Аз тук от форума знам още по-просто нещо при удари - тампон, напоен с олио. Това го научих покрай малкото дете. Слага се веднага на удареното и се държи известно време. Но при жената в случая добре, че е отишла веднага на лекар. Все пак е по-голяма травмата. Ще мине, може и месец да отиде. Бавно става за съжаление.

# 151
Някоя дама имала ли е парене и дискомфорт само сутрин? На какво може да се дължи това?

# 152
И аз се интересувам от гъбите. Преди не смеех да приемам адаптогени, защото могат да намалят естрогените (при мен такъв беше проблема), но сега май минавам в другата крайност и ми трябва точно нещо за регулиране на хормоните.
Относно жената с хематом на челото - мога да споделя, че преди време майка ми си беше ударила точно челото и имаше синина, която не изглеждаше чак толкова зле, въпреки това й бяха казали, че трябва да пие Сомазина за по-пълно възстановяване.
При майка ми не е много нагоре към главата, а по средата на челото хематома. Засега е само с хомеопатия гранулки, Лиотон за мазане на носа и под очите. Вчера махна, за да смени марлята и не е толкова страшен хематома, раната върху него е хванала коричка. По-неприятно е, че меките части около очите са смъкнати, подути и опънати. Това смъкване и посиняване около очите стана часове след удара. Може би трябваше да се вземе нещо по-рано, за да не се развие така. Иначе хирург само превръзки с йодасепт на мястото на хематома й предписал - нищо друго.

# 153
Здравейте, сестра ми е на 14 години, но си е направила пиърсинг на пъпа днес без наше знание. Милата само плаче, не го иска, иска да го махнем, но се притеснява, че ще и остане белег. Съвети как да процедираме и с какво да мажем?

# 154
Цикатридина е много добър крем. Има го и като спрей. Предписват го за белези след операция. Нямам опит с пиърсинг. Може би е добре мястото да се обработи, за да не се възпали. Плаче, защото я боли или сте и се накарали? Simple Smile

# 155
  • Sofia
Къде го е направила?
Не трябва ли с придружител родител да е за такива неща?
И как така днес го е сложила и след малко иска да го маха?
Да не го е пробила сама 😳

# 156
Беше питала, не и позволихме. Приятелките и имат, и явно доста са я убеждавали. Тя казала на майка ми по-рано днес, поплакала си пред нея, че я разочаровала, ние не сме и се карали изобщо, защото не искаме да се разстройва, но самата тя не се чувства добре. Искала си старото пъпче, не е заради болката, просто не го иска. В студиото, в което е ходила дори не са попитали за родител и не знам дали не мога и да предприема някакви мерки относно това.

# 157
  • Sofia
Да го маха.
Пробитото бързо ще зарасте.

# 158
Има ли активна тема Безсъние?
Идва ми да се метна през терасата.

# 159
Има ли активна тема Безсъние?
Идва ми да се метна през терасата.

Не знам за такава, но има такъв роман на Ст.Кинг, много е добър Joy

Питай тук, ще помогнат предполагам Blush

# 160
При безсъние проверка на кортизол, щитовидни хормони, неврологично е понякога...а може и да е на психическа основа.

# 161
Преболедували КОВИД, които са имали стероидна терапия масово се оплакват от безсъние.

# 162
тете, да идваш в нашата си темичка Joy

Питам - положението е зле от много години. Заспивам трудно, спя много леко, при събуждане нощем броя овцете дълго време.
Това едно, че ме изцежда, но създава сериозни проблеми в личния ми живот. Въртя мъжа да не хърка, чувам въпреки тапите за уши, влошавам и неговия сън, защото чета книга, ставам, шавам. Накрая ставам тихичко да се изнеса в кухнята, той ме усеща и се скарваме кой да спи на дивана - чувствам се много виновна, защото все той отива, за да мога да се наспя.
Вариант за отделна спалня нямам, защото всяко дете си има стая с по едно легло. Когато е тук и големият син, той спи на дивана в кухнята и тогава съвсем нямам изход. Дори когато съм сама, пак трудно заспивам, будя се и се въртя.
Кортизол не съм изследвала - ендокриноложката ми се смее - за какво да ти го изследвам, като знам, че ще е висок...
Хашимото от години. Ама вече не се търпи това безсъние, какво да предприема? Спрей сомниекс не помага. Ковид не съм прекарала или поне не знам и кортикостероиди не съм приемала. Идва ми да се гръмна, ревах тази сутрин от желание да спя, от чувство за вина.
Спя добре само ако пийна повече, ама пък алкохоличка да стана май също не е вариант Joy
Помагайте Heart

# 163
  • Пеликания
Пробвали ли сте с леки упражнения през деня, йога, спирането на кафето (ако пиете). Мисля, че и липсата на магнезии може да доведе до безсъние.
Аз имах подобен период и с Неуропан 2 пъти на ден спах като бебе Grinning

# 164
Кой няма проблеми със съня вече...аз започнах нова работа и мен ме налегна безсънието. Събуждам се сама през нощта, въртя се. Най-често се будя в 5 и не мога да заспя повече до ставането си или заспя 5 минс преди да стана, ужасно е.

Общи условия

Активация на акаунт