Бързи здравословни въпроси и отговори – 28

• 30 767
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Ами ако кортизола е висок има адаптогени които помагат  - Родиола,   Тулси , мисля че Ашваганда регулира, но по-скоро и тя е за висок. Мисля, че и храненето е от значение тогава, по спомени въглехидратите го намаляват. Но трябва да е ясно с изследвания така наизуст не става.
Другото минимално което може да правите е да вземате Магнезий редовно всяка вечер, има различни форми ето погледнете коя беше подходяща най вече за успокоение и сън.
Скрит текст:

А за щитовидната приемате ли хормон, оптимални ли са хормоните?

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 12:18 от mibobo

# 166
Току-що взех родиола тинктура, някоя дама я беше похвалила преди време в темите - мисля, че беше Рори72. Ходих и да взема резултати от изследване - щитовидните са в норма, а преди 7-8 месеца тсх беше скочило 47. Б12 беше едва 49 и минах на инжекции - добър резултат имам сега. Не мога да завъртя снимката Blush

# 167
Да В12 е добре, предполагам е минало достатъчно време след последната инжекция преди изследването? Желязото е хубаво да се види как е, да не е паднало. Вит.Д е нисък доста.

Дано Родиолата помогне. Но магнезий задължително вземайте, още повече при прием на вит.Д е необходим и за усвояването му.

# 168
26 или 27 дни от последната инжекция бяха минали.
Fe 12,4
Жск 65
Гликираният хемоглобин този път перфектен - 5,2.
За витамин Д ще трябва да взема още мерки, да. И магнезий ще взема. Ако може някой да ми препоръчате, ще съм благодарна - досега не съм пила.
Много благодаря!

# 169
Аз лично вземам хелатиран магнезий - има на Солгар, Др.Бест, Биохерба и много други марки.

# 170
И аз на Солгар, но с Вит.В6.

# 171
  • Пловдив
А какво мислите за магнезиевото олио? Специалист ми го препоръча вместо таблетки - усвоявало се по-добре през кожата.

# 172
Не съм пробвала, но на някои хора не им се отразява добре на кожата - пари, щипе, зачервява се...казват, че се свиквало уж после, да се мажело на краката, че по-груба кожата, но нямам желание да опитам Simple Smile

# 173
Благодаря много, образовах се що е то хелат Heart

# 174
Eva+, пробвай да оправиш всичките си показатели, както са те посъветвали по-нагоре. Ако проблемът не се оправи, въпреки това - защо не опиташ с нещо по-силно? Сигурно пак ще ме нахокат, понеже препоръчвам вещества, които се дават само с рецепта, но примерно, с "Диазепам" не вярвам да не заспиш. Все пак, той трябва да се приема за кратко време, а и е наложително да си прецениш плюсовете / минусите от евентуалния му прием.

# 175
И това го обмислях. Даже имам диазепам, остана ми от баба. Но ме е страх и първо ще пробвам с леката артилерия, а после ако не стане,, ще ида на лекар да ми изпише лекарства. Безсънието убива бавно и вече не съм същият човек.

# 176
  • Пловдив
Може да пробваш с Ашваганда.
Или с билкови чайове: маточина, жълт кантарион.

# 177
  • Mediterraneo
Аз с хапчета метанонин спя като къпана. При това имам ужасно лек сън, будя се от мигането на ММ, както се шегуваме с него. Действат с натрупване, но на мен ми подействаха още след 3-4 изпити таблетки. Чак ме е страх да ги спра да си почина малко. Имате ли представа дали трябва да се почива при приема на мелатонин?

# 178
Ева, в никакъв случай Диазепам!
Моята майка така си е разбила завинаги съня. Точно за сън го е пила,  сега вече нищо не ѝ действа.

Магнезиев гел съм ползвала, а майка олио.
Малко щипе, но се свиква.

# 179
От мелатонин имах страшни кошмари.Опитах няколко пъти и все кошмари.

Общи условия

Активация на акаунт