Бързи здравословни въпроси и отговори – 28

• 30 769
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Майка ми пиеше преди време без ефект. Иначе доколкото знам е хубаво да има почивка.

# 181
Къде в София може да се направи скенер /компютърна томография/ на околоносни кухини във връзка с полипи на носа?
В кои ДКЦ-та или Мед. центрове  има скенер? Предполагам не във всички, затова питам. Може и платено.

# 182
Аз с Мелатонина някак не се разбрах. Бях си взела преди време, пих го за около 2 седмици - ами, никакъв ефект няма при мен, а аз не страдам от проблеми със съня принципно. Пак си заспивам относително бавно - единствената разлика е, че на сутринта се чувствам по-уморена и замаяна от нормалното. Будя се посред нощ, дори като съм го пила. Абе, нещо не работи при мен, както трябва. И на мъжа ми не му допадна. Така че имайте предвид, че не при всички хора действа еднакво, до организъм е.
Ето, на мен и "Атаракс"-ът ми идваше слабичък. Сигурно трябва да пробвам нещо далеч по-сериозно, за да спя непробудно и да се успокоя напълно. Grinning

# 183
  • Бургас
Момичета, това пиене на лекарства за сън е само замитане под килима. Според мен трябва да откриете истинската причина за безсънието. Имайте предвид, че освен широко известните причини като нерви, щитовидна жлеза и т.н., проблеми с храносмилането, непоносимост към храни, дисбактериоза са също възможни причини.

# 184
Къде в София може да се направи скенер /компютърна томография/ на околоносни кухини във връзка с полипи на носа?
В кои ДКЦ-та или Мед. центрове  има скенер? Предполагам не във всички, затова питам. Може и платено.
Попитайте по телефона тук https://www.provita-bg.net/contacts.html

# 185
  • София
От около 1 седмица имам парене, но не при уриниране, докато си стоя го усещам и то не постоянно през деня. Понякога се е случвало, изпитвам 1-2 уринал-а и всичко минава, но последните дни като изпия хапче, мине ми за ден и после пак се появи, и така 5-6 дена. Не ми се обикаля по доктори идните 1-2 седмици, но ако продължи, ще отида. На някого случвало ли се е и как овладявате положението? Предполагам са бактерии някакви, тази седмица и изследвания не мога да пусна. Всякакви съвети са ми полезни.

# 186
Имам злополучен опит с цистит, вече трета година.
В момента пия чай от маточина, коприва и бял равнец. Имам голяма полза, още от самото начало.
Иначе от Цистостоп Рапид съм доволна, пресича ми симптомите.

# 187
Ама как 1-2 уринала, трябва цяла опаковка да изпиеш. Също може да си купиш готови чайове за бъбреци и пикочни пътища, пий много течности.

# 188
Да, намерих един живачен и ги сверих. Разликата варира от 0,4 до 0,6. Доста е голяма, пък аз я усещам и да е 37,1. Много е тегаво с тия термометри, май само живачен показва.
Електронният термометър се оставя още близо 5 мин. под мишницата след сигнала. Тогава отчита правилно.

# 189
Таня_рали, би ли споделила кои гъби Рейши си ползвала и обяснила с твои думи какво е адаптоген. Благодаря!
Гъби Рейши ги вземам на капсули. Пробвала съм и на прах, но не ми беше удобно да ги разтварям във вода  и са горчиви. Има различни марки и не мисля, че имат разлики в качеството.
Адаптоген е, защото намира проблема в организма и се опитва да се справи с него.

# 190
Здравейте, знае ли някой нещо относно завишени лимфоцити (55%) - ниски неутрофили(30%)? На 34 години съм, личната ми пусна ПКК, заради проблеми с цикъла и излязоха тези резултати. На прегледите при гинеколога всичко е нормално, но ми идва по 2 цикъла един след друг, много обилни с големи съсиреци. Притеснението ми идва от това, че лятото си пусках профилактично изследвания и резултатите бяха подобни, но тогава имах симптоми за вирус, а сега няма нищо такова - даже стойностите са завишени на лимфоцитите, съответно занижени на неутрофилите.
Благодаря предварително!

# 191
Здравейте. След прекаран Ковид вечер пия Аспирин протект. Но от два дена усещам нещо като плексит на гърба в ляво, първоначално даже се стреснах да не е инфаркт вчера сутринта като станах. Реших да се лекувам с Темпалгин и Невробекс и сякаш понамаля болката.
Мога ли да пия Темпалгин и Аспирин протект и през колко часа?

# 192
Можеш.
Аспирин нали вечер пиеш?
Пий Темпалгин малко по-рано.

# 193
Здравейте. След прекаран Ковид вечер пия Аспирин протект. Но от два дена усещам нещо като плексит на гърба в ляво, първоначално даже се стреснах да не е инфаркт вчера сутринта като станах. Реших да се лекувам с Темпалгин и Невробекс и сякаш понамаля болката.
Мога ли да пия Темпалгин и Аспирин протект и през колко часа?
Само като съвет- ако болката продължи проверете и сърцето. Много хора след ковид се оплакват от сърдечни проблеми. Болката е подобна.

# 194
Здравейте.

Ендокринолог ми назначи рентгенова снимка на хипофизата, а също и преглед на очните дъна. Ще навреди ли, ако единият ден сутринта направя рентгеновото изследване, а на другия ден следобед ми разширяват зениците за прегледа на дъната?

Всичко добро!

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 13:28 от Аметист

Общи условия

Активация на акаунт