Бързи здравословни въпроси и отговори – 28

• 30 782
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Моля препоръчайте  ми добър кардиолог в София за коронография ? Насочила съм се към ВМА или Токуда ?😐

# 586
tremble87 и аз не съм специалист, но завишен холестерол и кръвна захар не стават за един месец или два. Вероятно си с инсулинова резистентност и мерки трябва да се вземат определено. Предполгама и напълняването идва от там. И понеже никога не е само резистентност, а си върви ръка за ръка с някой от проблемите на щитовидната жлеза и там трябва да се провери всичко. Не е болка за умиране. Важното е да се вземат адекватни мерки и да се намери адекватен доктор. Явно личния толкова знае и толкова му пука. Така както казваш захарта веднъж е била малко извън, пък после била в граници, на мен ми говори много. Аз съм човек който няма никакви проблеми със захарта и на кръвни просто няма вариянт понякога да е извън референтните, ако ще и не знам колко сладко и тестяно да изям. Да не ти казвам, че там където живея, не ме карат да спазвам това "на гладно". Като ходя да се изследвам (вечер), на обяд съм яла ориз да речем и филия хляб. На кръвни захарта винаги е в норма, дори не е и на горна граница. А и стрес да искаш при мен, ум да ти зайде. Това за сравнение ти го казвам, не да се хваля нещо. Определено нещо не е наред и трябва да търсиш отговори.

Ето тема за хормонални изследвания. Ако искаш поствай там каквото си питала тук, макар че Гърненецето ти е казала в общи линии какво трябва да се изследва. Ще ти дадат адекватен отговор на въпросите ти и ще те насочат как да продължиш.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1268748.135

# 587
  • Близко съм
.  Бихте ли дали мненние за резултата ми има ли проблем?!

# 588
Екстра си, Алое!

tremble87 , много добри съвети са ти дадени от Гърне и Вики.
На всяка цена изследвай инсулин, защото обикновено той е главният виновник за напълняване.
А доста лекари го неглижират.
Трикратен пусни, след натоварване с глюкоза, да видиш каква е динамиката.

# 589
  • София
Много благодаря на всички ви! Много сте мили!
Ще поискам направление от ЛЛ, ако не ще си платя изследванията в някоя частна лаборатори, но ще направя всички от споменатите по-горе!
Още веднъж благодаря за съветите!

# 590
  • Близко съм
Екстра си, Алое!

tremble87 , много добри съвети са ти дадени от Гърне и Вики.
На всяка цена изследвай инсулин, защото обикновено той е главният виновник за напълняване.
А доста лекари го неглижират.
Трикратен пусни, след натоварване с глюкоза, да видиш каква е динамиката.

Девичка а тези масови левкоцити не ли притеснително? Надявам се че си добре ти

# 591
Благодаря, добре ъм, Алое! Simple Smile
Левкоцитите са от някаква инфекция, но цитонамазката е за рак на шийката, знаеш.
За инфекцията може да си пуснеш секрет за микробилогия.
Ако нямаш оплаквания, не се притеснявай.

# 592
  • Близко съм
Благодаря, добре ъм, Алое! Simple Smile
Левкоцитите са от някаква инфекция, но цитонамазката е за рак на шийката, знаеш.
За инфекцията може да си пуснеш секрет за микробилогия.
Ако нямаш оплаквания, не се притеснявай.
  не нямам оолаквания и н съм поледувала осезаемо. Нещо леко ако е било ,но сега видях на старите изследвания същото пише.

# 593
Значи няма да го мислиш! Simple Smile

# 594
И на моята цитонамазка пише левкоцити и втора група, докторката каза, че всичко е ок.

# 595
И моята е така.

# 596
  • От липите до сините камъни
Здравейте току що си счупих зъб който преди години е пломбиран и са му махнати нервите,но се счупи отстрани ,а не от към пломбата.Може ли някой да ми каже какво ще се прави със зъба ми като отида на зъболекар.?Понеже много ме е страх от зъболекари искам да се подготвя психически.

# 597
Финансово се подготви 😁😁

Ще ти го изградят. Или ако не е възможно- корона. Или ще ти го извадят...и т.н.

Вариантите са много.

# 598
Най-добре да го снимат, при умъртвени зъби има риск от развитие на грануломи. Ако има необходимост да се презапълнят каналите ще ти ги презапълни, ще пломбира. Ако е много счупен може да се наложи да сложи корона.
Стягай се, няма да боли. Къде къде по-лоши неща се случват на хората, аз също припадам от зъбари, но няма как. По-добре със зъби, страха е голям враг.

# 599
Е, чак до вадене едва ли ще се стигне.
В днешно време зъболекарите работят с упойки, няма да те оставят да им се мяташ в ръцете.
Спокойно! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт