Бързи здравословни въпроси и отговори – 28

• 30 798
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Моя приятелка е с много силен косопад след изкаран Ковид. Продължи около 3-4 месеца. Маза се с какво ли не. Купуваше ампули за по 100лв, отделно шампоани и мазила. Не се знае от какво мина, но вече е добре.
аз за две - три седмици останах без коса, а за три - четири месеца не знам просто...Благодаря!

# 541
Те и изследванията не се знае колко са ок. Хубаво е специалист да ги разчете. Или да се попита тук в някоя тема.

# 542
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Причините могат да са най-различни за косопада - от хорманални проблеми до липса на желязо. Може би ендокринолог трябва да ви пусне изследвания и да види житовидната жлеза.
Пусках изследвания, всичко е ок. Считах го като следствие от Ковид, но срещнах мнения, че в този обем едва ли е от това.

То има значение какви изследвания си пускала.
Щитовидната изследва ли я?

Сега да питам за мен: от няколко седмици ми изтръпват ръцете докато спя. от пръстите до рамената, позата е без значение. Ако спя настрани ръката отгоре изтръпва по-бързо от затиснатата. по гръб изтръпват и двете . Започвам вече нощем да се будя. Пих магнезий, няма промяна.
На какво може да се дължи?

# 543
  • Пловдив
Ася, невралгия.

# 544
  • София
Здравейте,
Може ли да коментирате следните резултати. Изследванията са правени една седмица след последен прием на АБ. Също така преди 6 месеца имам претърпяна извънматочна бременност и на предната страница видях, че е писано за TSH, че 3 и нещо не е ок, а според референтните стойности на тази лаборатория до 4,2 е ок.
Резултатите са коментирани от ЛЛ, който каза, че няма повод за притеснение.

# 545
Скрит текст:
Причините могат да са най-различни за косопада - от хорманални проблеми до липса на желязо. Може би ендокринолог трябва да ви пусне изследвания и да види житовидната жлеза.
Пусках изследвания, всичко е ок. Считах го като следствие от Ковид, но срещнах мнения, че в този обем едва ли е от това.

То има значение какви изследвания си пускала.
Щитовидната изследва ли я?

Сега да питам за мен: от няколко седмици ми изтръпват ръцете докато спя. от пръстите до рамената, позата е без значение. Ако спя настрани ръката отгоре изтръпва по-бързо от затиснатата. по гръб изтръпват и двете . Започвам вече нощем да се будя. Пих магнезий, няма промяна.
На какво може да се дължи?
Да, изследвах я. ТАТ и МАТ са завишени. Пуснах снимката в преден пост, на мястото на старата.
Относно Вашето питане - мажа с магнезиево олио.

# 546
Ружа, ако ТАТ и МАТ са завишени, значи не всичко е наред с щитовидната. Вашият ендокринолог как изтълкува завишените стойности? При това положение аз лично бих си направила консултация с друг лекар за всеки случай.

# 547
Правих изследванията в петък и все още не съм посетила ендокринолог. Ще го направя тази седмица. Благодаря Simple Smile

# 548
Виж темата за хашимото..много са добри.

# 549
Ася, аз имам, не винаги, такова изтръпване на дясната ръка.
Само на пръстите.
Имам стеснение на карпалния канал.

# 550
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дева, при мен е цялата ръка. Не вярвам да е това, нямам други симптоми.
При невралгия мисля, че има болки. Аз нямам...🤨
Също като си вдигна ръцете и ми умаляват бързо...🙄 да кажем разглеждам дрехи на по-висок щендер и ръцете са протегнати нагоре, но не са натоварени. Умаляват и трябва да ги пусна надолу...

Ружа, щом ТАТ и МАТ са завишени има автоимунен процес. ТСХ трябва да е под 2,5, гледай да не се хващаш, че до 4 е в норма. Щом имаш симптоми, то можеш да си с латентна хипофункция.

# 551
Ася, от притискане във врата е възможно.
Невролог ти трябва.

# 552
Може ли някой да ми каже как се приема беладона 15. До сега съм ползвала беладона 9. Има ли разлика.

# 553
Аз имах косопад около 3 седмици - много интензивен. Както започна, така и спря. Изкарах Ковид преди 4 мес.

# 554
Може ли някой да ми каже как се приема беладона 15, до сега съм ползвала беладона 9.ще се приема с хидрастис 9 и апис мелифика 15

Общи условия

Активация на акаунт