Бързи здравословни въпроси и отговори – 28

• 30 796
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,
Може ли да коментирате следните резултати. Изследванията са правени една седмица след последен прием на АБ. Също така преди 6 месеца имам претърпяна извънматочна бременност и на предната страница видях, че е писано за TSH, че 3 и нещо не е ок, а според референтните стойности на тази лаборатория до 4,2 е ок.
Резултатите са коментирани от ЛЛ, който каза, че няма повод за притеснение.

За съжаление, тези изследвания никак не са добри. Всичко това не е ли коментирано със специалисти, след като си имала проблемна бременност?
При здравите хора TSH е около 1 - 1.5. Когато е по-високо от това, е индикатор за хипофункция. То, обаче, никога не се тълкува самостоятелно, а винаги в комбинация с останалите показатели, свързани с ЩЖ - FT4, FT3, TAT и MAT, особено ако до момента не са били тествани. Хипофункцията може да се дължи на автоимунен процес (Хашимото), затова се изследват антителата.
Глюкозата ти е доста висока на гладно. Някога тествала ли си се за Инсулинова резистентност? Тази завишена глюкоза, обаче, е притеснителна - показва, че е възможно нещата малко по малко да са тръгнали в посока диабет. Там задължително трябва да се разровиш и да видиш какво се случва.
Аз, всъщност, не разбрах - ти в момента целиш ли бременност? Защото - при започването на опити за такава - има цял един набор от показатели, които трябва да са в норма. В противен случай, или зачеването ще е трудно / невъзможно, или самото износване няма да е успешно. Тези показатели включват половите хормони + тези на щитовидната жлеза, Инсулин и Кръвна захар, Витамин B12, Фолиева киселина, Витамин D, Желязо / Феритин, Хомоцистеин и др.
Необходими са ти още изследвания + консултация с кадърни специалисти (вероятно повече от един - АГ, ендокринолог, хематолог).
Този твой ЛЛ ... просто за нищо не става.

# 556
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Може ли някой да ми каже как се приема беладона 15, до сега съм ползвала беладона 9.ще се приема с хидрастис 9 и апис мелифика 15

Хом.лекарство се взима винаги едно, не няколко паралелно.

Как се взима, решава хомеопатът зависимост от жизнената сила на пациента, симптомите, реакцията след първият двоен прием, т.н
Та, питаш този дето ти ги е изписал!

Дева, за такава дреболия няма да ми дадат направление. Ще взема Б комплекс и ще сменя възглавницата.

# 557
В комплекс на Допелхерц е добър.
Мен ме спасява.

# 558
Здравейте! Детето има топченца на лявото краче. Рентген и ехограф не показват изменения  и патология. Предположенията бяха -няма никакви топчета,сарком,хематом,възпаление или инфекция,дефектни мускули,нещо на обвивката на мускулите и последното липом.  Вчера ни се обадиха,че има одобрение за ЯМР. Днес ще отидем до рентгенологията,за да ни разяснят процедурите и да запишат час.Притеснението на бащата е относно упойката,смята,че детето може да умре или да се увреди нещо.
Възможно ли е (моля се да е) да са липомчета и да не се виждат на рентгеновите снимки (въпреки,че само един лекар твърди че това е игра на сенки от самия рентген).

# 559
  • Пеликания
За ЯМР не е нужна упойка. Може би ще сложат контраст, но то няма нищо общо с упойката.

# 560
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Моето дете имаше по-голямо от показаното подуване зад коляното, т.е виждаше се отзад. Не го болеше и притесняваше. Изчезна.

Аз за подобно топче не бих правила ЯМР. За мен е безумно. Проблемна е не толкова упойката, колкото контрастното в-во и без наложителна, сериозна причина не бих го причинила на никое дете.

# 561
Ако се притеснявате от упойката или контраста поискайте тест за алергии към тях.На сина ми са правени три ЯМР без упойка, единия с контраст.На първия беше на 8 години и успя да не мърда при изследването.

# 562
Лимфангиом?

Питай доктор Оги..има тема тук, прати му ясна снимка. Отговаря веднага.

# 563
Според мен ще сложат упойка, за да седи неподвижно детето, защото е малко и може да изпита паника, страх и т.н. Питай за алергичен тест на упойката, която ще ползват. Това ми се струва, че ще е лека и бърза упойка, няма да има нужда от интубация, апарати и т.н. Измъчихте се, дано да са липоми. Стискам ви палци.

# 564
Детето ни е на 4г и 2м,затова ще е с упойка.
Първото топченче е от година и нещо,едното от близо 2 м,вече се виждат без значение положението на крака,освен тях има и подутини,които почти не се забелязват,но се палпират.Според рентгеновите снимки (и последните двама лекари-ЛЛ и детски хирург)и палпация има нови малки . Но,не могат да поставят диагноза.
Детето е с богата медицинска история(думи на хирурга) и никаква диагноза.Следим го вече 3г ,едно отминава,появява се друго.
С проф.Бранков се консултирахме.Предлага да заведем детето при него,но засега нямам възможност.Нищо не може за каже,докато не го прегледа и не види снимките.
Колкото до безумието-откачени работа,нали!?!Отговорния и обичащ детето си родител не би го  подложил на такъв стрес.Ще си сипва чаша винце, докато детето вдига 40+ темп.,спира да диша нощно време,поти се като пор, слабее,прави гърчове ,лимфните възли се увеличават в три области на тялото,кръвната картина е като на възрастен болен от Лимфом, повторният скрининг на новородено показва високо отклонение в две аминокиселини...Три години следене и никаква диагноза.И единственото логично обяснение от д-р Точков-бурни реакции към ваксините,следето го,трябва до около 6-7 год възраст да ги израсте.
Въпросът ми беше-възможно ли е да са липоми,без да се виждат на рентген и ехограф.Със сигурност има някой,който се е сблъсквал с такива и би споделил.

# 565
Дори да са липоми, всичко описано едва ли е от тях.

# 566
Метаболитен скрининг правили ли сте?Правили сме в Майчин дом във връзка с епилепсия.Професор Кременски беше учуден, че няма отклонения при тази клинична проява.
   https://prakticheska-pediatria.net/2018/10/24/vgo-m … d-za-diagnostika/
Тук може да прочетеш повече.

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 10:35 от KokoMira

# 567
  • Mediterraneo
Не е много релевантно, но мъжът ми има много такива топченца по цялото тяло- по гърдите, краката, бицепсите. Казват, че са липоми, не са страшни, не пречат и нищо не могат да направят за тях.
Обаче всичко останало, което е изброено като симптоматика, едва ли има връзка с тези топчета. По- скоро е възможно топчетата да са симптом като всичко останало, не знам. Надявам се да получи диагноза детенцето!

# 568
  • София
Здравейте, дали някой ще успее да разчете написаното. От рентген е , на жена на 62г. с недоказан , но вероятен корона вирус

Благодаря на отзовалите се

# 569
  • Пловдив
При много високи с-сти на Асат и Алат какво може да се предприеме?
Лекарството е спряно, но кога се нормализира резултата?

Общи условия

Активация на акаунт