Бързи здравословни въпроси и отговори – 28

• 30 746
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Възможно ли е от вдигане на гирички по 1,5кг да боли лакътя?
Преди 2седмици правих някакви упражнения и от около 10дни имам болка и слабост в лявата ръка.
С какво да мажа?
Загряващо или изстудяващо трябва да е?Компреси?
Нещо за пиене?

# 616
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
дидка-мони, заличи името на детето от снимания документ.

# 617
Здравейте! Някой има ли отзиви за д-р Давидов, болница Токуда? Изпращат там баща ми за операция на простатата. Била много уголемена и само там можели да се справят.
Много харесвам Давидов (Калоян, ако за същия говорим). Малко е cocky отначало, то часовници, то маркови колани, обувки и тн, но е от лекарите, които изслушват всичко и го съобразяват - поне при нас.
Даде ни нетрадиционно решение (традиционното за случая бяха антибиотици) и замени едно лекарство и ни оправи живота към оня момент, след няколко месеца проблеми.
Така беше при нас, надявам се да Ви помогне като специалист.

# 618
Преди 2седмици правих някакви упражнения и от около 10дни имам болка и слабост в лявата ръка.
С какво да мажа?
Нещо за пиене?

Възможно е.
За такива болки аз пия Мовалис.
Мазане не ми помага.

# 619
С какво да мажа?
Нещо за пиене?
Слабост не звучи добре. Болката най-силна ли е когато повдигате от раменния пояс нагоре? Лакът ли е или върви към края на бицепса?

# 620
  • Sofia
Не върви нагоре болката.
Около лакътя боли само и надолу към китката.Като вдигна нещо само там имам тези усещания.
Огледах я,няма подуто или посиняло.

# 621
Не върви нагоре болката.
Около лакътя боли само и надолу към китката.Като вдигна нещо само там имам тези усещания.
Огледах я,няма подуто или посиняло.

Имам от години епикондилит, точно така е при мен.
В комплекс ми помага.
И физиотерапия също.

# 622
С волтарен пробва ли? И ако може някой да те разтрие в къщи. Аз така като се докарам понякога и мъжо удря два три масажа, студена торбичка на болното място и волтарен.

# 623
Може Волтарен, аз се мажа с конския кестен на Кройтерхоф.
Но и за пиене трябва.

# 624
  • Sofia
Благодаря за съветите 🙏🏻
Имам разни мазила и масажор,който става за ръка,ще пробвам и компреси със зелеви листа...четох и за хомеопатичното арника 🤔 Не е някаква силна болка,но е неприятна.Дано мине скоро .

# 625
Не масажор. С ръка някой трябва да те поразтрие. От лакътя надолу към китката да дърпа все едно по кожата. Едно 5 мин поне и си готова. Масажори имам една торба в нас. Нищо не става с тях. Май само за пари са направени. Все сме купували уж да се разтриваме. Като ходих на спортна медицина доктор, той така ме отблокира. Та от него видях и винаги сработва при нас. Но пак си зависи и кой колко и от какво го е захапало де.
Нещо такова. Дърпа се надолу до китката, но така по-серизно, не само да ти гали кожата.

Скрит текст:

# 626
  • Sofia
Намазах се с магнезиево олио.Ще пия и магнезии.Усещането е като от схваната жила ,все едно нещо се мести 🤨

# 627
Аз имам проблем с нерв и миналия път масажиста ми ме разпита по тоя начин, за да прецени къде да масажира. Явно при Вас не е такъв случая, а някакво леко разтягане, ако не е имало разгряване преди упражненията.

Добре е да питате медицинско лице, защото ако е разтежение, ще му трябва почивка, а не масаж.

# 628
  • Sofia
Няма кой да питам ,не ми се ходи по лекари.Не се разгрях преди упражненията с гири,да 😟
Ще приложа първо мазане и щадене на ръката,пък дано отзвучи.
Спомних си,че преди 2-3год пак нещо на тази ръка и точно на сгъвката се случи докато дърпах тежка пазарска количка нагоре по стълбите,дълго си ме болеше,но мина...дано и сега така премине

# 629
Здравейте, вчера са ударили детето със шишарка в окото, с какво мога да го третирам?

Общи условия

Активация на акаунт