Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 249
  • 809
  •   1
Отговори
# 360
Lea Lea по-добре не отлагай за след лъчето.
На мен при предстои и Пет скенер
От сега не знам с какво ще се успокоявам- с валидол, с валерян или с нещо друго.Със сигурност знам, че ме очаква много гадно емоционално състояния преди и след скенера, очакване на резултатите.

# 361
И аз днес бях на гинеколог да я видим тая киста. Всичко -прегледа и 3 бр туморни яйчникови маркери е наред и цитонната маска е 1. Странното е,че не ми обръщат особено внимание на дебелината на матката ,а уж него трябва да следя.(днес попитах понеже съм си имала цикъл се меняли нещата☺).
Обаче още от днес трябваше да  започна да пия примолут нор и после ще ходя да видя дали се е спукала.

# 362
Можем ли да направя един сондаж? Някой да каже нещо за Кръстев от Надежда?
Nddkinka, ти в Надежда ли се лекуваше ? Ако си там си го виждала, ако не си, аз много пъти съм попадала на него при терапиите. Млад, любезен, професионално, не знам как е, това само мога да кажа, че е внимателен, но е много млад, но в Надежда те всички са млади.
 За друго нещо искам да ви питам, момичета като мнение само. На една приятелка, онкокомисия  е дала становище за химиотерапия, става въпрос за гинекологичен процес, без засегнати лимфи, но има назначена химия. При консултация с Тимчева, тя е казала, че написаното е  пълна глупост и е препоръчала да не се прави химия. Прозвуча ми много така, странно сякаш, тя да отхвърли решение на комисия с председател Дудов, за който съм чувала само добри неща...Но приятелката ми не иска и да чуе за химия и се чудя, дали не ме е излъгала, за да не и намилам да прави химия, защото аз съм стриктно за химиотерапия. Просто не ми се вярва Тимчева така да се произнесе за нейни колеги, че са писали глупости...както и да е просто питам за мнение, щото ми прозвуча не на място сякаш...
Здравейте, на моя близка от онкологията в Дървеница, след операция е назначена химиотерапия.Тя направи консултация с Тимчева и същата каза, че не е необходимо....
Относно проф.Дудов ( аз съм се лекувала при него) той е превърженик на по-агресивното лечение.... каквото има като терапия го изписва.
Според мен е добре да отиде някъде за трето мнение.

# 363
Kivanova71,
Нека направи 3-то мнение в Сити или Токуда. Странно, че Тимчева е казала без химио. На колко години е жената? Лимфни възли? Какво е намерено?

# 364
Здравейте мили силни борбени момичета,
имам следния въпрос :
тъй като след две седмици ми е последната назначена химиотерапия  , онколозите от Надежда ми казаха от сега да се обадя за час за пет скенер, който трябва да се направи около 20дни след последното вливане . Аз се обадих в Токуда за час  и те ми казаха да им занеса пълен набор от документи . Та въпроса ми е :  КАКВИ ТОЧНО ДОКУМЕНТИ ТРЯБВА ДА ИМ ЗАНЕСА.? и трябва ли да взимам направление от някъде?
прегръдки и сила за всички  :*

# 365
  • София /Абсурдистан
Благодаря за пожеланията, момичета! То аз празнувам предимно на Никулден, че в къщи и двамата с миУто сме именяци.
Аз сега чакам в Сити с баща ми, да видим какво ще се покаже.
Мислите ли, като отворят ресторантите, да си спретнем една срещичка?

# 366
  • Варна
Честито и от мен Лейди , малко със закъснение ,  жива и здрава да си
чета  ви момичета  ама нямам сили да пиша,
 нещо се тръшнах от вчера ,
мисля че изтинах много яко, постоянно вървях в студа всеки ден хем за движение , хем някой килограм да сваля , и снощи като се прибрах след лъчето така се тресях от студ  че нито горещият душ нито 5-те одеала  ме стоплиха .....беше ужас .....вдигнах и 38.4 , но вече я свалих .
Това с гинеколозите и мен ме вълнува че не съм ходила доста отдавна ,
Момичета да препоръчате някой за Варна , предпочитам да е жена ,   но и мъж да е .....о.к  

Слънчева  се изгуби някъде , надявам се че си добре  слънце  :о)

# 367
Здравейте от два дена ми е нещо притеснено уж няма закакво,но съм се вкарала във филм.Да ви питам възможно ли е по време на химиотерапия да се получи рецидив в другата гърда.Моля да ме извините за тъпия въпрос ама какво да правя.

# 368
Като че ли не е напълно изключено. Имаш ли основания да се тревожиш или това са просто страхове?

# 369
Надявам се да са само страхове.Първия път като ми поставиха дигнозата имах само бучка и претърпях мастектомия на лявата гърда.Сега от няколко дни забелязвам ,че зърното на другата гърда е по-кафяво в края си от колкото е било преди това.И това ме претесни.

# 370
Стар, носи си копия на всички документи - онкокомисии, епикризи от ХТ, от операцията, хистология ( може да не ти ги искат ,но да си подготвена). Ще ти трябва направление от онкологът или хирург ,аз имах и амбулаторен преглед ( не знам дали трябваше), на мен ми взеха всичко ,което носех.
Там ще ти дадат още един куп документи за попълване, най- добре им звънни пак- да ти обяснят детайлно. 🍀

# 371
Йорданка,
Твоите притеснения са нормални за тази болест.Не се вкарваме във филми,  болестта сие коварна и гадна, никога да му се не види не знаеш какво се случва в организма ти.По света хората  това за плаваполучават всестранна подкрепа- с добро и качествено здравеопазване, имат психолози в подкрепа,множество телефони за безплатни консултации и помощ и подкрепа.Тук си живеем със страховете си, четене в интернет и сме оставени почти сами на себе си от скенер до скенер.Най-добре отиди веднага на лекар, за да се изключи рецидив.Чесно да ви кажа на мен психиката ми е адски изморена. Ма трябва да се държим, къде ще ходим.

# 372
Благодаря Gary на лекар съм в сряда.На 18,01 ми е петата вливка ще пътувам за София и съм си запазила час при лекаря който ме оперира.Лекувам се във ВМА

# 373
  • София
Муцито,дано не вдигаш повече и да е била лека настинка.Преди малко видях във ФБ група за РМЖ една препоръка за лекар във Варна,направо ти го копирам:
"След половин година прием на Нолвадекс и аз отключих гинекологичен проблем. За жалост при мен се наложи да направя пълна хистеректомия. Препоръчвам Ви лекаря, които ме оперира, бих казала най-добрия онкогинеколог във Варна - д-р Илиян Иванов. Прегрежда в медицински център Медикал Плюс - Варна"

Дани,не е невъзможно по принцип,още повече ,че може да е рак с други параметри и за това да не се влияе от ХТ.Обаче не вярвам при теб да е така,щом само цвета те притеснява,а няма вдлъбване примерно,може пък да си внушаваш.Стискам палци!

Стела,мен от Надежда така и не са ме пращали на ПЕТ скенер.Не знам как решават на кой да назначат,но никога не ми е правен.

Рени,при теб наистина е по-различно,защото си имаш цикъл и с него лигавицата се чисти така да се каже,изхвърля се и няма как да се задържи и удебели.Обаче това с хормоните съгласува ли го с онколог,аз бих питала ,преди да ги пия.Минали ти поне 1 цикъл след скенера и преди прегледа,да не би пък с цикъла да се спука и изчезне?

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 19:22 от zori_g_n

# 374
Йорданка писала съм ти на лични.

Общи условия

Активация на акаунт