Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 246
  • 809
  •   1
Отговори
# 345
Ели Дечкин,
Всичко наред ли е от прегледа при гинеколога?

# 346
Здравейте, има ли някоя от вас, която е преминала през комбинирана лъчехимио терапия да сподели мнение, как се е чувствала по време на терапиите? И имало ли е ефект??   РМШ - стадий 2b.
 След тези терапии ще следва радикална операция.

# 347
  • Русе
Ели Дечкин,
Всичко наред ли е от прегледа при гинеколога?

Поне оная ми работа е наред Joy Не е пораснала от хормоналната. Пу-пу.
Имам нещо като киста/срастване под разреза на секциото, извън матката,  и след две седмици ще ходя пак да го видят. Нищо притеснително, но нямало място там.

Какъв ден е днес, че празнува Лейди? Здраве, здраве и само здраве й желая!

# 348
Алекса, аз съм минавала лъче-химио в Сити за РМШ. Предполагам ще е платина един път седмично и всеки ден облъчване каро при мен.
Лъчето е леко привидно, но сега от позицията на времето мога да кажа че то ти изпива силите. Първите две седмици се чудих защо съм се притеснявала, има защо. Поне при мен нямаше никакви поражения по кожата, други жени с които се запознах там се оплакваха от проблеми със стомаха, аз нямах такива. Нищо не се усеща, не се притеснявай за това. Все едно те снимат, само дето не трябва да мърдаш.
Виж, при първата вливка платина, въпреки премедикацията, оповръщах едно такси страшно. Не е зле да си носиш шишенце с Деган в чантата. Дегана не е силен, но сработва бързо. Когато усетиш на къде отиват нещата, пиеш хапче( или ампула) и до минута спита неприятния напън. Тъй като аз бях от “много повръщащите”( имай предвид че е индивидуално), вземах по схема Зофран по три пъти на ден, а ако не държи от хапче до хапче, Деган между тях. Докторката каза че може, но да не се минава дозата от 3 зофран и 3 Деган. Два дни след вливка си малко унесен, гадити се, всичко има вкус на стомана. Аз свалих 13 кг просто защото е ми се ядеше. Налитах на пресни плодове и зеленчуци, и това е. Обаче за да поддържаш показателите ти трябва силна храна -месо, яйца...Следи си левкоцитите, независимо че преди вливка ще ти направят изследвания. За тях взимах Герисан и от третата седмица и желязо. Водата с лимон я открих малко преди края на терапията. Иначе, вода с лимон и джинджифил много облекчава гаденето.
В деня на вливката, поне в Сити, се прави и лъче и е малко натоварено. Вземи си храна, книга, музика, нещо, което да ти държи нервите.
Ако не ти дават изследванията(копие), записвай си ги -лекарите гледат малко по-свободно на тях, и трябва съвсем да се влачиш за да предпишат или дадат нещо. В лучай че паднеш под нормата за левкоцити, вземи си растежен фактор и помоли сестра да ти я бие, или в болницата там. За лекарите 1-2единици под нормата не е “проблем”, само че когато паднат ставаш какавида -само спиш и нямаш сили да си вдигнеш.
Не се сещам за друго. Може би да си подбереш меки и широки дрехи, по тях да няма нищо желязно(като при скенер), аз си бях купила и меки сутиени да не ме събличат някои по-прецизни.
За това се сещам сега. Питай ако има нужда.

# 349
  • София
Имам огромна молба. Излезна на татко резултатът от 5СЕТ. Утре ще го нося на онколога. Бихте ли ми казали какво мислите. Ще бъда безкрайно благодарна!

# 350
Днес е Света Нина или нещо такова, аз заради този младеж който показвах знам че днес те празнуват

# 351
Момичета, като ви чета имам чувството, че Вселената ми говори отгоре. И ми казва, не особено хубави неща.
Днес, докато чаках за лъчетерапията, се запознах с една мадама, която през 2018 г. е била оперирана от РМЖ, минала е ХТ, ЛТ и са й предписали хормонална терапия. Тя специално ми обърна внимание да си правя контролни прегледи на половата система по време на хормоналната терапия. Каза, че никой не я е предупредил и от това ли или от нещо друго сега е развила рак и там.
В същото време ви чета за РМШ. И като се сетя, че преди 5 години бях с Ка ин ситу на МШ....направо се смразявам.
Та по този повод, кога да ида при гинеколога....след ЛТ ли или по време на ЛТ може?

# 352
Гина Л., аз не знам кой би могъл тук да ти отговори подробно. Заключението е, че има метаболитно активни участъци, но вероятно не се касае за злокачествени истории. Лекар обаче ще трябва да прецени. Дано са наред нещата! 🍀

# 353
  • София
unabella, Благодаря!
Още утре ще се опитам да се видя с онколога, просто сега го взех и..опитвам се да разбера, едва ли ще мога да спя...

# 354
  • София
Леа,на мен са ми казали на 6м да ходя на гинеколог и така и правя.По време на ХТ и лъче не правят цитонамазка, само преглед не виждам,защо да не може.Не всички хормонални лекарства се отразяват на ендуметриума. На мен Нолвадекса ми направи лигавицата 20мм за 2 месеца(трябва да е до 4мм),смениха го с Аримидекс и е ок вече 1 година.
 На мен пък септември цитонамазката ми беше 2 С ,но пих едни гъби и сега пак е станала 2В ,след 6 м пак трябва да правя .
Бела,аз имам полип,а не камък.Камък имам в бъбрека.За полипа ми казаха,че ако расте ,ще трябва да махна жлъчката, но за сега не расте.Аз правих ЯМР на малък таз,там май не включват жлъчката и бъбреци(те са към корените),та нищо не пишеше за това.

# 355
Gina според мен нещата са добре, няма място за притеснение.
И аз май трябва да отида на генеколог.
Момичета и нашата не е лесна.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 21:49 от gary

# 356
  • София
Момичета, като ви чета имам чувството, че Вселената ми говори отгоре. И ми казва, не особено хубави неща.
Днес, докато чаках за лъчетерапията, се запознах с една мадама, която през 2018 г. е била оперирана от РМЖ, минала е ХТ, ЛТ и са й предписали хормонална терапия. Тя специално ми обърна внимание да си правя контролни прегледи на половата система по време на хормоналната терапия. Каза, че никой не я е предупредил и от това ли или от нещо друго сега е развила рак и там.
В същото време ви чета за РМШ. И като се сетя, че преди 5 години бях с Ка ин ситу на МШ....направо се смразявам.
Та по този повод, кога да ида при гинеколога....след ЛТ ли или по време на ЛТ може?

Начииии, на мен Вселената ми каза преди почти 30 години - махай всички болни тъкани в тялото си.
Имах вече две големи момичета и ме подкрепиха, ММ също.
От 25 години не съм ходила на гинеколог и няма и защо - нямам цици, нямам и карантии.
Еее, ся ме налази другия вид, ама аз съм богоизбрана. Няма да се учудя, ако и някой друг осмокрак реши да ме навести скоро. Ама ще се пъна, колкото ми е останала сила.

# 357
Здравейте момичета Simple Smile
Честит празник Lady
Яни, благодаря че ме мислиш🍀
Да дам отчет- в понеделник ми беше първата химия- самото вливане понесох добре. 🙏 Докато имах дексаметазон бях що- годе, след това дойдоха болки и парене в корема с разтройство, все още съм отпаднала и не особено в кондиция, но мисля че вече отминава, надявам се утре да съм по- свежа. Избиха ми и пъпки по лицето.
Чудех се дали мога да пия нещо за да облекча болките или киселините, но се въздържах.
Знам, че това е само първата и от тук нататък ще става все по- тежко като се натрупва, но поне направих първата крачка към оздравяването ми.
Гледам, че следващата съвпада с датата на цикъла ми ,а не ми поставиха золадекс и искрено се надявам да спре сам, защото ще ми е много трудно да се справя и с двете едновременно.
Това е от мен, бъдете здрави 🍀

# 358
Чучке,
Аз нямах цикъл по време на ХТ. Просто не се появи.

# 359
чукче,
На нас ни даваха квамател и грам не съм имала проблем с корем, стомах. Вземи нещо за киселини, няма смисъл да се мъчиш.
Леко понасяне на терапията! Hug

Общи условия

Активация на акаунт