Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 244
  • 809
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Доколкото ми е известно има връзка между дебелото черво и яйчниците.

# 331
  • Варна
Нушка, супер яко за резултатите, само така да бъдат! И аз сега се върнах от вливка херцептин и перджета явно сме с ден разлика. Heart

# 332
Ох, имам един въпрос относно епитезите.
Какъв е сега реда за вземане на такава от социалните.
Взела съм си само първата, която се полага, но тя се е спукала 🤯 само на 3г е милата 🤪
Преди ми искаха бележка от работодател, че съм осигурена за всички рискове и бележка от болницата в която е била операцията.
Какъв е реда сега 🙄

# 333
DZ,  декември взимах първоначалната( и си скъсах нервите) и  доколкото разбрах, ако в ТЕЛК-а имаш вписано, че ти е махната гърдата, може да си спестиш протоколите от хирургична комисия и направо с него да подадеш молба(ако нямаш или ако не пише че си без гърда- се минава комисия и с протокола от нея се подава). Принципно, можеш да не ходиш- теглиш си молбата от сайта на социалните и пращаш по пощата с препоръчано писмо. Електронен начин за подаване- все още няма. Получаването- също само лично.

# 334
  • Русе
Предната година като вземах първата, дамата от Социалните ми каза да ида тази година за втора без протокол. Вече един път подала, за втората е облекчена процедурата. Поне при нас е така.

# 335
  • София
Онколозите не ,но д-р Карагьозов (гинеколог) ми каза подобно нещо преди година.Не съм правила обаче.

# 336
  • София
Ох, имам един въпрос относно епитезите.
Какъв е сега реда за вземане на такава от социалните.
Взела съм си само първата, която се полага, но тя се е спукала 🤯 само на 3г е милата 🤪
Преди ми искаха бележка от работодател, че съм осигурена за всички рискове и бележка от болницата в която е била операцията.
Какъв е реда сега 🙄

DZ, и аз задействам процедурата.
В соц.грижи ми дадоха да попълня Заявление за отпускане на целева помощ и нещо за самооценка (двата формуляра могат да се дръпнат и от нета).
Искат сл. бележка, че си осигурена и ТЕЛК (само да го видят), банкова сметка/IBAN, за да преведат парите- преди бяха около 130 лв.
Това за София. Имаш право на 3 години.

# 337
Привет,
Зори, беше споменавала, че имаш камък в жлъчката, ако не се лъжа. И сега на ямр-то видя ли се? Щото при мен на ехограф излиза камъче 7 мм, а на ЯМР няма. И днес бях на диспансерен и хирурга вика, че трябвало да ми се махне жлъчката, щото да не станел злокачествен процес. Това камъче точно да 1 г. не е мръднало, седи си 7 мм. Та ми стана тъпо от изявлението на хирурга. Само това ми липсва, без грам оплаквания жлъчка да махам за всеки случай. Ами то и главата да си махна по тая логика и там да не стане процес.

# 338
Ами хирурзи, к'во да ги правиш... Дай им да махат нещо.

# 339
  • Варна
Бела, консултирай се с друг лекар. Хирурзите това си знаят - режи. Аз мисля, че ЯМР би трябвало да го отчете.

# 340
Белла, не бързай.......направи консултация с друг лекар. Че заради тая ЗК, имам чувството, че режат наред и каквото трябва и каквото-не( малко се бяха поспрели покрай извънаредното положение, ама нали от днес обявиха, че пускат плановите операции и очаквам да има пак масовост).
AnyHr, бележка че си осигурен не ми искаха, а и пари не дават- само протокол с който се ходи във фирмата( за 144лв), от която ще си вземеш протезата. те, после се оправят със социалните. Инфото ми е от края на декември, но одеве забравих да уточня, че от тази година отпускането на помощни средства ще премине към ЗК и ще има нов регламент. Гласувано е, но още май не е станало.

# 341
И на мен така ми прозвуча, като всичко под ножа. Да не говорим, че на предишното проследяване нищо не споменаха за това, а беше се видяло 6 мес. по-рано. Реже им се на хората.
Нямам намерение нищо да режа, нито имам оплаквания, нито расте, кротува си там просто., ако въобще го има. На 2 ямр за 1 г. Не се видя, само на ехограф и то само на тоя при диспансерния преглед.

# 342
ЯМР не е добър за диагностика на камъни в тялото, уролог ми го беше казал. С КТ (скенер) се виждат най-добре, но зависи кой разчита изследването.

# 343
Благодаря момичета.
Както предположих навсякъде пак е различно.

# 344
Честит имен ден на Лейди 🌹🌹🌹много,много здраве.
Бела и според мен си набират "клиенти". Особено щом нямаш оплаквания за сега не мисля,че трябва да го вземаш на сериозно.
Една жена,която познавам от операцията (с болки ,защото жлъчката е пълна с камъни)щяха да и правят операция да и я махат,но намериха киста на яйчника и и махнаха яйчници и матка ,а жлъчката я оставиха за друг път.
Моите бъбреци от дете правят камъни,периодично ги изкарвам с големи кризи ,ама там няма как да ти предложат такова нещо.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 18:15 от REN!

Общи условия

Активация на акаунт