Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 744
  • 809
  •   1
Отговори
# 510
Nadkinka какво става с теб? Почна ли друго лечение?

Тедито, здравей! На всички исмихната седмица! Heart Eyes
Не съм. Последните две седмици пада голямо обикаляне и мислене. Труден избор. Втора линия химио, доколкото ми обясниха, дава не по-добри резултати. В този ред, при мен първа стопира растежа, но не намалява образованието, а то е голямо. Вече се отразява на пикочен мехур, а и бъбреците са си все така проблемни след операцията. Голям проблем беше да намеря кой да ме оперира - ще рискувам с втора операция въпреки големия риск. Мнението и на онколози и на гинеколози е, че при гинекологичен проблем това е май-ефективно. Оказа се че операцията ще е много сложна, много малко болници имат условия за нея, а хирурзи с опит почти няма. Да не кажа, че аз открих само четирима. Ходих и до Плевен на консултация, и в Онкологията( те там ме отрязаха още август), в МА, абе, къде ли не. Съгласи се да оперира доц. Славчев( при това не лесно се съгласи). Вероятно ще се стигне и до стома, много сраствания има. Предупреди ме, че и две може да са. Та така, не зная колко правилен е този избор, но си мисля че ако рискувам имам по-голяма вероятност поне да живея по-комфортно.
При теб как тече химията, дано не е като при мен.

# 511
  • Русе
Имаше някоя дама на диспансер в Токуда. След колко часа започват прегледите?
Имам някакъв спомен за след 10 - 11 часа. Сега ми казаха след 9. И не можело да се видя с лекуващия си утре. Трябвало да изчакам резултатите. Май утре ще правя екшън там newsm78

# 512
Аз минах 3та вливка. Сега на 10ти ще имам контролен ЯМР да видим има ли ефект. На мен също ми казват, че каквото и да стане трябва операция и да махнат всичко от таза, което много не ми харесва, но ще го мисля. Просто не знам как ще се живее без пик. Мехур и евентуално и без ректума. Но трябва да се види и това в белия дроб какво ще излезе, че има ли разсейки отпада и операция. Абе и при мен положението не е много розово.

# 513
Аз минах 3та вливка. Сега на 10ти ще имам контролен ЯМР да видим има ли ефект. На мен също ми казват, че каквото и да стане трябва операция и да махнат всичко от таза, което много не ми харесва, но ще го мисля. Просто не знам как ще се живее без пик. Мехур и евентуално и без ректума. Но трябва да се види и това в белия дроб какво ще излезе, че има ли разсейки отпада и операция. Абе и при мен положението не е много розово.

Съжалявам да го чуя, но все пак при теб химията може да е подействала. Вярвай в това!
А относно живота без пик мехур, не го мисли, аз бях три месеца с катетър и торбички след операцията, накрая така бях привикнала, че въобще не ми правеше впечатление. А разбраха за това само тези, на които казах.
Абе, късмет да има! И това е белия дроб да е изчезнало Simple Smile
Аз сега съм се замислила, че на главата скенер не съм правила, дали да не светна един. Уж другаде няма нищо, но за там нямам информация.

# 514
Здравейте, моля за информация за удължаване на болнични от ТЕЛК-къде в София и какви документи се подават, лично или може от друг.Благодаря предварително!

# 515
  • София
Въпреки, че съм от старите кучета, любезно ми отказаха Физиотерапия - било противопоказно за мен. Независимо, че са минали 11 години от операцията . Имам силни невралгични болки и се надявах на физиотерапия, но на две места ми отказаха. Нещо от рода -  манипулациите да не раздвижат лимфните пътища... Нещо по този проблем?

Бъдете здрави!

# 516
Приготвяш всички епикризи, образни изследвания, решения на комисии и пр.  Трябва да докажеш прогресия или провеждащо се лечение. Носиш ги в картотеката, чакаш да ти върнат обаждане за деня в който да отидеш, и после когато те извикат на място( мен ми искаха и допълнителни прегледи)  комисията издава решение с което се връщаш в болницата ти при лл, ЛКК издава болничния, и по каналния ред.
Разбрани са, аз дори мислех че след като съм с пенсия ще ме отрежат и ще искат да ми качат процента, но не стана така.

# 517
Мерси за бързия отговор, но къде е картотеката където се носят документите?

# 518
Мерси за бързия отговор, но къде е картотеката където се носят документите?

До Театър София, малка сграда в ляво( от входа на театъра), ще я познаете по хората пред нея.
Преди това си вземете док от лекуващия ви онколог, някои дават зелени бележки на които пишат до телк( при мен беше така в болница Надежда). И е добре да говорите и с личната си лекарка, тя ще ви е необходима и след това за ЛКК и болничните.

# 519
Благодаря, вече се чувствам готова и за ТЕЛК:grinning:

# 520
  • Варна
Въпреки, че съм от старите кучета, любезно ми отказаха Физиотерапия - било противопоказно за мен. Независимо, че са минали 11 години от операцията . Имам силни невралгични болки и се надявах на физиотерапия, но на две места ми отказаха. Нещо от рода -  манипулациите да не раздвижат лимфните пътища... Нещо по този проблем?

Бъдете здрави!

Точно така бях и аз. Да, не са разрешени масажи и физиотерапии с ток и каквото и да е, което раздвижва лимфата. Затова акупунктурата ми помогна много, облекчи нещата драстично. Невролога в онкологията ми беше изписал Вимово - нестероидно болкоуспокояващо. След 5 посещения за акупунктура, спрях постепенно вимовото. Сега пак си ме наболява, не е отшумяло съвсем, но знам че иска време за да се възстанови организма ми. Онколожката ми каза, че поне година след химията ще е така.

# 521
Наде и аз се чудя за главата, само тя не ми е снимана и на мен. Имам един 5 скенер от средата на септември, но чета че и при него мозъка не се вижда.

# 522
  • София
Тита, даааа, аз направих повече от 10 иглотерапии, но болката си остана. Мъча се над 2 години. 2 години, момичета, без да ми мине и за секунда! Що доктори, що хапове видя стомахчето ми, но не минава.Нечовешки болки при постхерпесна невралгия /от ниския имунитет/.

# 523
  • Варна
мама Меца, разбирам. Не се сещам нищо друго, освен пчелен прашец - за вдигане не имунитета

# 524
Момичета, някоя от вас ходила ли е на зъболекар по време на химиотерапия.Току ко забелязах малка дупчица на зъб -кариесче , ама не знам колко е дълбоко.Какво се прави в такъв случай?

Общи условия

Активация на акаунт