Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 113
  • 809
  •   1
Отговори
# 60
Часът на групата ми беше в 10 ч, подадох си документите на регистратурата и попълних тези ,които те ми дадоха. От там започна чакането- първо имаш консултация с лекар, после поставяне на абокат и измерване на кг ( колкото си по- слаб толкова повече чакаш) Аз бях предпоследна и приключих към 2 без нещо- значи грубо казано 4 ч. , но имаше хора които минаха и за два часа
Преди да започне изследването те въвеждат в една малка стая където ти изтича контраста ( системата изтича за около 5-6 мин) , от там влизаш в друга стая( мала чакалня)  в която оставаш докато те извикат на скенера. Влиза се от стая в стая като малко лабиринтче , всичко е чисто, топличко е, персонала е любезен. Хубаво е докато чакаш в последната чакалня да си с яке да ти е топличко, да не четеш или цъкаш е телефона за да не напрягаш очите.
Общо взето това е, дано съм била полезна.
Успех 🍀

# 61
  • София
Благодаря за темата, изпуснала съм я тези дни!

В Сити ми дадоха доста бързо час за Пет-скенер - около 10 дни по-рано подадох документи, за 4 часа минах самата процедура.

# 62
Някой да има представа Ковид и Золадекс имат ли проблем заедно? Току-що се обаждах да си преместя Золадекса, но забравих да им кажа, че съм го закъсала🤪

# 63
  • Русе
Аз го слагах на 15-тия ден от положителния ПСР. Имах ден-два симптоми и не съм се замисляла дали ще окаже някакво влияние Золадекс-а.

# 64
И аз с въпросче, се появявам: тия дни, покрай празниците, май съм попрекалила с чистенето и  готвенето и  тая сутрин се събудих с болки и в двете ръце- и двете са леко подути и  с изтръпнали пръсти( повече от обичайното), а тая на която ми правят вливките е със зачервяване и по- изразено подуване, там където са ме дупчили последните пъти. Почнах да мажа с Троксерутин, но май ще трябва и  още нещо( освен почивка и леко раздвижване, доколкото мога, че доста ме боли)? Да дадете идеи от опит с подобни състояния?!?

# 65
  • Варна
Марита, здравей! На скоро се питах какво ли се случва с теб, реших че си далдисала (както казват във Варна) в живота и хич не ти е до тази понякога тегава тема тук. Бързо да го гониш и тоз нахалник Ковида. Simple Smile
Ей, супер хубава вълна е тръгнала тук - да се намерим във фейса. Пратих покани на който открих. Таня съм аз.
Супер се кефя колко готини жени сме се събрали тук. Готини във всяко отношение.

# 66
  • Русе
Тита, тъкмо се чудех сама ли съм си пратила покана Joy Можем да минем за близначки Simple Smile

# 67
Момичета,
Имате ли идея дали при хормонозависим рак може да се изпише само Нолвадекс. Т.е. да няма Золадекс на инжекции.
При мен са:
ER-4
PgR-6
Поздрави!

# 68
  • софия
Момичета, преди повече от месец майка премина през втора операция (предишната беше преди 17 г.) - РМЖ, като този път махнаха цялата МЖ. Резултатите от епикризата и последвалите изследвания са горе-долу добри. Направи сцинтиграфия, скенер, кръвни изследвания, маркери. Резистентна е на терапия с хапчета и ще се наложи химио, което ще прави в Иван Рилски и ще бъде предписано след НГ.
Проблем е раната от операцията. Все още има малка дълбока дупчица, която смъди. Д-р Василев, който прави операцията, каза, че заради увреждане на тъканта от лъчетерапията при предходното лечение, не може да се направи нищо и зарастването ще отнеме повече време. Доста е неприятно, защото не може да се изкъпе добре (лекарят каза да не слагаме водоустойчива лепенка) и като цяло не ѝ е комфортна тази ситуация. Все пак, като имащи голям опит, има ли нещо, което би помогнало за по-бързо зарастване?

Желая много здраве, спокойствие и трайно преборване на гадната болест!

# 69
  • Русе
Звънче, нещо от народната медицина? Смрадлика? Макар, че така давани съвети да не докарат обратен ефект newsm78

Дами, искате ли да си направим ФБ група? Може да е скрита и новите дами да влизат само с покана...

# 70
  • софия
Не знам. Не мога да си представя как да ползва там вода от смрадлика? Дупката е с диаметър като на молив.

# 71
  • Русе
На компреси в банята. Обаче ако е дълбока, може да се затвори кожата, а вътре да стане някоя инфекция.
Цикатридина? Дефламол? Нещо друго подобно за рани?

# 72
Звънче,
Нека я види и друг хирург за второ мнение. Да не стане като в случая с Лейди... Уж едно, друго и накрая вътре болнична инфекция, с която се бори с месеци.

# 73
Звънче,

Говорете с хирург, може би някаква антибиотична паста би помогнала. Евентуално промивки с разтвор на йод, с реванол или друго антисептично.

# 74
  • софия
Звънче,
Нека я види и друг хирург за второ мнение. Да не стане като в случая с Лейди... Уж едно, друго и накрая вътре болнична инфекция, с която се бори с месеци.
Признавам, че не съм чела. На другите жени, които оперираха с нея, операцията е зараснала.

Къде да търся друг хирург?

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 04:53 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт