Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 766
  • 809
  •   1
Отговори
# 480
  • В царството на игрите:)
Четох, че трябва да се започне с режим на хранене, който да включва алкални храни. Четох също за детоксикация на тялото и черният дроб. Какво можете да предложите, като режим?  Живея на 2ч от майка ми, имам две деца в детската градина и работа, която не ми позволява да чета задълбочено и да се информирам.
На отбелязаното в червено бих казала: "И слава Богу!" Simple Smile
Хайде майка ти да си мине лечението и след това, ако иска да се детоксикира и най- вече да вярва, че това и помага. Веднъж настанил се рака в тялото ни трудно ще се разкара от алкални храни и детокс Simple Smile
Всичко, което се води "здравословно" може да се смята, че е подходящо и при рак, но моето мнение е, че човек, на когото му предстои химиотерапия  и тежко лечение като цяло, една диета още повече би го затруднила и физически и емоционално.
Ето пример:
https://www.cancercare.bg/preventsia/da-se-hranim-zdravoslovno/

# 481
  • София
Хер отрицателен и хормонозависим е добре ,кофти е G3 - значи е агресивен.По време на химия не е добре да се използват много добавки,особено ако не са съгласувани с онколог,защото може компрометират лечението. Аз съм пила Герисан и едни гъби -Мико Дифенс.
 За храната - да не изпада в крайности,но пък захар и бяло брашно не са полезни за никой,така че тях може да махне от менюто си.Аз всеки ден приемах сок от червено цвекло,лимон,джинжифил ,морков.

# 482
Здравейте момичета. Време е и аз да се представя. От декември 2020 г. съм диагностицирана с инвазивен лобуларен карцином, 1 стадий, без разсейки в лимфни възли. Сега е време да реша къде да се диспансеризирам. Днес ходих в Болница "Надежда", но забравих да задам някои въпроси. Има ли някоя от вас, която се лекува там?

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 21:17 от Роси_

# 483
  • София
Да,аз .Ако нещо мога да помогна  ,съм насреща.

# 484
Благодаря ти zori_g_n. Забравих да питам, заплаща ли се някаква начална такса, при диспансеризиране при тях. Както е в Сити Клиник разбрах, че там е около 400 лв. И второ, казаха ми, че преди започването на лечението ще трябва да си направя сцинтиграфия, но не разбрах те ли ще ми я назначат или ще е за моя сметка.

# 485
Здравейте от мен момичета, за първи път пиша в сайта, от ноември съм с РМЖ, преди 2 седмици се оперирах в София при др. Василев. Назначиха ми лъче и хормонална терапии, чисти ЛВ. Искам да ме посъветвате къде да ги правя, Сити клиник или Иван Рилски. Както и има ли някой впечатления от онкото в Панагюрище при др. Захариев. Аз съм от Пловдив, но реших да се лекувам в София, ще ми се налага да пътувам всеки ден за лъчето.... и съм в чуденка, как се чувстваш след терапията, ще мога ли веднага да си тръгвам. Желая на всички ни много здраве и късмет.

# 486
Здравейте от мен момичета, за първи път пиша в сайта, от ноември съм с РМЖ, преди 2 седмици се оперирах в София при др. Василев. Назначиха ми лъче и хормонална терапии, чисти ЛВ. Искам да ме посъветвате къде да ги правя, Сити клиник или Иван Рилски. Както и има ли някой впечатления от онкото в Панагюрище при др. Захариев. Аз съм от Пловдив, но реших да се лекувам в София, ще ми се налага да пътувам всеки ден за лъчето.... и съм в чуденка, как се чувстваш след терапията, ще мога ли веднага да си тръгвам. Желая на всички ни много здраве и късмет.
За Панагюрище мога само добри думи да кажа. Доколкото знам ускорителят им е нов и много прецизен. На мен от Варна ми е много далече. Иначе д-р С д-р Кръстева съм се консултирала там- прекратен лекар и човек.

# 487
  • софия
Мирикъл, майка беше оперирана от Василев през ноември и сега започна хт в Иван Рилски. Впечатленията ми са, че организация липсва и се губи много време по коридорите. Има много хора в дневния диспансер и условията за вливки са меко казано неприемливи. Има хора, които седят в коридора на пейки, хора, които седят по двама, трима на креват. Зная, че лекарите са по-важни и заради това и тя избра там да прави вливките, но висенето по коридорите пред кабинетите и неудобствата при вливки всеки път не допринасят за спокойно лечение.
Иначе лекарите са отзивчиви и спокойни.

# 488
  • София
Според мен няма смисъл да пътуваш за лъче-то до София, ако имате добър апарат в Пазарджик. За ХТ - в Сити условията са добри, чака се доста, но май навсякъде е така. Ако новата болница в Пазарджик е приемлива като разстояние - и там може да ги правите, аз също имам добри отзиви за д-р Кръстева от там.

Поправям се - имам предвид Панагюрище, не знам откъде ми дойде този Пазарджик.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 07:58 от Olive

# 489
Момичета,здравейте.Виждам коментари за бялата химия - и аз съм на нея . Минах първата влива и сега на 5.02 ще е втората. Лекарката ми каза,че косата ми вероятно няма да падне,а само да оредее.Моля ви някой да сподели опит, че усещам,че започват да падат повече косми и...не знам да я подстригвам ли или да изчакам

# 490
Бяла - ако си на Доцетаксел, от него пада косата и още как...на мен специално окапа цялата.

# 491
Да, Доцетаксел +перджета + още нещо.Ужас! А защо тогава докторката ми каза друго ?

# 492
  • София
На мен от бялата ми опадаха и мигли ,и вежди - всичко.

Miracle, мен също ме оперира Василев преди 2г.Лъче правих в Сити клиник и съм доволна.

Роси,нищо не се плаща в Надежда. На мен ми дадоха направление и не съм плащала за сцинтиграфия, но я правих по средата на химията, не преди нея.

# 493
Благодаря ви момичета за бързите отговори,ще помисля още малко и от другата седмица ще действам.Доста ми е объркано ,понеже и транспорта ми се оказа проблем.

# 494
Миракъл 76, специално за лъчето има добра апаратура и доктори и в Пловдив. Сега, може да ти изглежда лесно пътуването, но имай в предвид, че с натрупването на терапиите се натрупват и оплакванията и умората и  може да ти идва малко тежко ходенето до София всеки ден, за над месец.....А и предвид непрекъснато променящата се ситуация с Ковида може да се променят и условията( аз сега съм във Втора база на онкото и днес разбрах, че вече стационара на лъчето не ги пускат да си ходят и в събота и неделя, за да не им правят наново тестове, не разбрах как е за дневния стационар, но ако трябва всеки път да ми бъркат в носа, за да си направя процедурата, аз лично бих отказала). Аз и химиите си правя тук и като цяло съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт