Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 753
  • 809
  •   1
Отговори
# 495
Миракъл 76, специално за лъчето има добра апаратура и доктори и в Пловдив. Сега, може да ти изглежда лесно пътуването, но имай в предвид, че с натрупването на терапиите се натрупват и оплакванията и умората и  може да ти идва малко тежко ходенето до София всеки ден, за над месец.....А и предвид непрекъснато променящата се ситуация с Ковида може да се променят и условията( аз сега съм във Втора база на онкото и днес разбрах, че вече стационара на лъчето не ги пускат да си ходят и в събота и неделя, за да не им правят наново тестове, не разбрах как е за дневния стационар, но ако трябва всеки път да ми бъркат в носа, за да си направя процедурата, аз лично бих отказала). Аз и химиите си правя тук и като цяло съм доволна.
   Аз трябва скенер да мина преди това и ако пак ще чакам във Втора База 20 дни за час.....Иначе кой доктор е добър там?На мен в София така ми  обясниха за лъчето ,че е едва ли не лягаш за 10 мин. и си тръгваш, а и имало значение апаратурата каква е, ако е лява гърда ,като при мен, за да се щади сърцето.

# 496
  • софия
Мирикъл, ако това ще те ориентира за хт в Иван Рилски: Отиваме в 8 ч. До след 9 ч. е минала за кръв и тест. Около 10.30 ч. се качва за вливка, която трае около 3 ч. Взимам я от болницата около 15-15.30 ч.

# 497
За лъчето не  се чака много за да започнеш( а и ти ще имаш време, щом още не си започнала химията), скенера се прави в деня преди да започнеш. Докторите почти всички са добри( те се сменят, не си само при един) и като цяло се спазват графиците( знаеш в колко точно часа трябва да си там.....е, може да има леко забавяне, но това е нормално когато се работи с толкова хора). Аз, съм правила точно на лява гърда и нямах никакви пробелми- нито с изгаряне, нито със сърцето.....Процедурата е по-малко от 10 минути. Събличаш се, лягаш, едно нещо се върти около теб- само трябва да не мърдаш и да не разлепваш лепенките, които ще ти сложат на маркировката, когато ти направят скенера.

# 498
Мирикъл, ако това ще те ориентира за хт в Иван Рилски: Отиваме в 8 ч. До след 9 ч. е минала за кръв и тест. Около 10.30 ч. се качва за вливка, която трае около 3 ч. Взимам я от болницата около 15-15.30 ч.
Аз слава Богу имам назначени само лъче и хормонална терапия, макар, че до последно се надявах да се размина само с хормони.

# 499
  • В царството на игрите:)
Miracle76, наистина не разбирам, щом си от Пловдив, защо ще си причиняваш Софийско лъче? Помисли още веднъж, защото имаш далеч по - удобни опции и Панагюрище е само една от тях, а и тук много момичета се лекуват в Пловдив. Живи и здрави са Simple Smile

# 500
Благодаря ти, zori_g_n. Ти при кой лекар си в Надежда? Аз бях на консултация при д-р Караниколова. И аз съм с чисти лимфи, но ме посъветваха да не отказвам химиотерапията.
А лъчетерапията защо продължава цял месец? Не са ли около 10 процедури?

# 501
  • София
Зависи къде правиш лъчето.В Дървеница ми предложиха 25,в Сити - 20 .Събота и неделя не се прави и за това се проточва 1 месец.За химиите - аз за първа Консултация бях при д-р Тимчева, след това е общо взето където се паднеш.Раздават едни номера и над кабинетите свети кой номер,къде да слезе.Те са 2 кабинета и във всеки има по няколко лекаря.Гивориш с всички .Сега на диспансерните прегледи вече,съм разпределена към д-р Петрова.
 При мен също имаше чудене дали да ми назначат ХТ. От комисията в Сити имах назначен, но Тимчева се колебайте,заради чистите възли.Обаче имах 2 тумора в гърдата,ки-67 ми е 46% и съм млада (бях на 37г ) ,и решиха да не рискуваме без ХТ.

# 502
  • Варна
Използвах 180 дни болничен и преди да свърши последния си подадох документите в ТЕЛК за удължаване на болничните. В отговор получих писмо с назначена дата за явяване на ТЕЛК след месец и половина с изисквания за производствена характеристика и преглед при хирург и др. Никъде не споменават ще имам ли право на още болнични.  Това означава ли, че вече трябва да съм на работа след като комисията е след 45 дни?
Между другото получих писмото 6 дни след като подадох в ТЕЛК, направо светкавично. Най вероятно защото болничния ми е до 31.01.

# 503
Ти имаш ли още лечение?

# 504
  • Варна
Херцептин + перджета  до юни. До ТЕЛК комисията имам две вливки. Приложола съм всички документи, епикризи, решения от онкокомисии. Ядосах се, че не коментират изобщо право на болничен.

# 505
  • София
Ще ти дадат болнични поне до момента на явяване пред Телк комисия, не се притеснявай.

# 506
Nadkinka какво става с теб? Почна ли друго лечение?

# 507
Добър вечер на всички да ли имате някаква мнение за онколозите в Пълмед(пловдив)особено за диспансерно проследяване?Благодаря ви предварително

# 508
Момичета, да разбирам ли, че още след първата вливка ще започне да ми пада косата? И след колко време започва да расте отново? Имам предвид, след като мине и последната вливка или веднага, след като падне веднъж. Със същия темп, както обикновено ли расте или по-бавно? Какви са ви наблюденията?

# 509
  • София
Да,около 14-ти ден след първата вливка започва да пада и е добре да се подстрижеш.Аз се направих на "каре",а бях с дълга коса.Обаче в деня на втората вливка ,докато се къпех,косата ми се степа под водата и се наложи да я накълцам  с ножницата и мъжът ми да ме мине с машинката.За това се подготви с перука ,не чак да падне.После не знам дали расте по-бързо,не съм обърнала внимание.На снимката с късата коса съм около 3 седмици след лъчетерапията, на другата съм 7м по-късно и последната съм сега.(1г и 4м след първата снимка).

Общи условия

Активация на акаунт