Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 155
  • 809
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Странно е това, всички хора около мен - близки и не толкова - подходиха изключително съчувствено и подкрепящо, изобщо не съм усетила подобно отношение.
Никола - свекърите вероятно са се стреснали и притеснили, дай им време да осмислят нещата, възрастните хора /а и не само/ възприемат тази диагноза доста трудно.

# 691
Да, и аз така мисля. Ще се освестят. И на тях много им се събра последната година.
Много ги обипам, страхотни хора са и се чувствам виновна, че трябва сега и за мен да се тревожат.

# 692
Николчеее,
Това, че се чувстваш виновна, че ще се тревожат за теб... Thinking  въобще да не се случва!
Най-важната си ти! Големи, възрастни хора, а не знаят как да реагират! Мъжът ти също, да ходи при тях да, си изпуска нервите.
Аз като бях в началото като теб, така си пренаредих близките. И то най-близки от първи ред според това кой как реагира. И сега като знам кои са ми жизнено важните,  всичко е супер лесно.
Нямаш време за вина и подобни глупости, имаш цел и тя е да се бориш за живота си. Като успееш да стигнеш до трайна ремисия, тогава може да мислиш за второстепенни неща.
Успех! Heart

# 693
Аз затова не казах на майка ми. Вече близо 9 месеца (откакто напипах бучката) крия от нея. Добре, че е Ковид, та си намерих оправдание да не се виждаме. Само по телефона говорим. Един път ходих в тях и я помолих да стои в хола, докато й инсталирам новата микровълнова в кухнята.
Ако й бях казала, повече щях да си мисля дали тя е добре и как преживява моята диагноза, отколкото за лечението си.

# 694
Аз нямаше как да излъжа майка си. Въпреки, че живея на 3хил км от нея и 20 години самостоятелно, просто тя е жената Детектор, КГБ,ЦРУ, ДС, взети заедно.  🤣

А и тя е минала през карциносаркома на матката и мниги минвдъхва кураж.
Вече 10годинк е след тая диагноза. Дано да е така.
Тя ми дава кураж и ме подкрепя много. ❤
Единствените ми останали приятели, които няма да се откажат от мен са ми от детството. Пизнавст ме много добре и за тях няма значение дали имам рак или цирей на лицето. Все съм си аз.

Как изкарахте празника вчера ?

Момичета, знам че може да прозвучи малко странно, но вчера се добавих в няколко чужбински рачешки групи и там хората дават имена на своите раци..
Вие някога говорили ли сте им? Аз моя мисля да го кръстя някак, за да ми е по лесно.

# 695
  • Бургас
Привет от мен отново ... благодаря за топлото посрещане Hug

Моят преглед при Гаврилов предстои тази сряда ... понеже да седя и нищо да не правя не е в природата ми, днес минах ехо на коремни органи и рентген на бял дроб. Всички чисто - слава Богу! Сега се опитвам някак да уредя да мина ПЕТ скенер без да чакам месец и половина (колкото явно се чака в Бургас), да видим дали ще успея. М/увременно остана да проверя и костите ... с две малки деца си е предизвикателство организацията на всички изследвания.

Отделно ме сполетя и друга трагедия. Мама почина ден след като чух ужасната диагноза. При нея ракът се хвана мнооого късно и за съжаление краят дойде бързо Cry Някак като се съчетят подобни събития не успяваш нито да се потопиш изцяло в мъката, нито страха успява да те обземе напълно.

Сега се опитвам да се концентрирам в/у предстоящата борба и се надявам да оцелея след това изпитание за да успея да оплача пълноценно загубата на майка си Confused

# 696
  • Русе
Solace, голямо гуш и много сили Hug

# 697
Solace, гуш и от мен. Дано майка ти е на по-добро място.
Браво, че си успяла поне някои неша да отхвърлиш,  за собствено успокоение
🤗

# 698
  • София /Абсурдистан
Solace голяма прегръдка и от мен. Не зная какво да кажа. Гадината е много коварно нещо.
При мен сякаш никой не се отдръпна когато всички разбраха за диагнозата, то аз и не съм я крила де. И всичко си е както и преди. Аз много отдавна съм разкарала всички, които трябва още преди диагнозата, та сега около мен са само наистина близките ми хора.
Да използвам да попитам и тук - някой може ли да ми препоръча добър коремен хирург за баща ми. Става дума  за херния, която трябва да се оперира, защото нещата отиват към спешност.
А като виден Марко Тотев, ще  трябва да ми оперират подутият лакът и не знам там какво ще излезе и тази течност всъщност какво е . Та за начало ще постъпвам в ревматология, там  ще телят водата от ставата и това е само е само началото. Дали някога ще има край всичко това, питам се.

# 699
  • Варна

Момичета, знам че може да прозвучи малко странно, но вчера се добавих в няколко чужбински рачешки групи и там хората дават имена на своите раци..
Вие някога говорили ли сте им? Аз моя мисля да го кръстя някак, за да ми е по лесно.

Странно е това. Може би е накакъв похват на амбициозен психолог, но аз не го приемам. Тук обикновено го наричаме "квартирантът". Да му дам име, за мен е равнозначно на това, че вечно ще е жив в мен. Не, няма да го нарека. На този етап съм го изгонила, натикан е в най-отдалечените и неактивни ъгли на клетките ми. И ще си остане там, да си умира. Ако някой ден, по някаква причина, реши да се разквартирова отново, пак няма да му дам конкретно име и ще го гоня до дупка.

# 700
  • на20 километра от Бургас
Здравейте мили момичета.Отскоро ви чета и се възхищавам на силата и духа ви в такива тежки моменти ,и как помагате.Solace,съболезнования,много съжалявам за загубата ти и то в момент,в който самата ти имаш нужда от майчина обич, подкрепа и прегръдка.Аз също съм фамилно обременена,мама почина млада на 48 г.от рак на гърдата ,преди доста години.Разбирам какво чувстваш,аз бях на 17г.,сестра ми на 13г.,останахме сами-нашите се разведоха малко преди това,дълга история.Тук съм,защото гинеколога ми при преглед миналата седмица видя,че имам топче на лявата гърда,и един лимфен възел в близост.Аз си го имам от около две години,а на дясната са два малки от 15 години,които наблюдавам -така каза онколога тогава.Та това в лявата гърда го обезпокои ,заради лимфния възел ,веднага ме прати на мамолог онколог.Аз не успях да се запиша в Бургас веднага, но успях да се прегледам в частния кабинет на д-р Полихронов в София. Той ми даде списък с изследвания,които да правя,за да се явя на комисията в сряда.Обаче личната не иска да ми ги пусне по касата,трябвал някакъв амболаторен лист ли,не знам от онколог.Ама нали и той е онколог.Помолих я поне каквото може да пусне,че времето минава.Та днес поне ще имам кръвни изследвания.Не е ли всичко в пакет,който се поема от ЗК.Както и да е ,успях да запиша час и в Бургас,дали ще ми даде доктора и за другите изследвания.Благодаря и ме извинете за дългия пост!Много са въпросите ми,но от притеснение не спя вече.Каква е процедурата,не ми казват.

# 701
За онкологията в София изискването на доста изследвания преди прием  е практика. Аз съм оперирана от проф. Гаврилов и трябваше да ги направя от четвъртък за понеделник всичките, за да ме приемат за операцията. Той ми даде един списък и това е.
Solace за малко да се засечем при Гаврилов,аз съм утре да контролен преглед.

# 702
  • на20 километра от Бургас
Благодаря REN!До колкото разбирам си платила за всичко,така ли?Д-р Полихронов  също ми даде списъка и каза да отида с него при личната.Не виждам как ще успея да ги направя за толкова кратко време .Някоя оперирвала ли се е при него?

# 703
Аз влязох в болница за да ги направя. Бях се ошашкала че няма да успея и това ми изглеждаше по-лесно. А и личната не бях сигурна ще ми даде ли или не,а тя беше и следобед на работа. Съответно се появиха и непредвидени затруднения,защото  не всичко може да се направи по съответната пътека,(а за да си направя останалите имах и платено и с направление трябваше да подпиша, че си тръгвам ) Отделно едвам си взех изследванияга, които ми направиха,въпреки че имахме уговорка.
Жената ,която беше в моята стая си е имала направления за почти всичко от личния лекар и каза че за два часа ги е направила в онкологията.

# 704
  • Варна
Solace, една голяма прегръдка и от мен! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт