Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 69

• 45 120
  • 809
  •   1
Отговори
# 750
Имам телефон, но не ми вдигна, когато я търсих на него.  Аз направих онлайн консултация през Healee, успях да запиша час за два дни по-късно. Пратих й сканирани документи, тя ги чете, после даде мнение. Заплаща се предварително с карта.

# 751
Здравейте, искам да попитам има ли някой , който е правил лъче в Русе? Събирам мнения и препоръки , тъй като ми предстои.
Благодаря ви предварително.

# 752
  • Варна
Ето ме и мен, в групата с отлични резултати от ПЕТ скенер. Момичета, ами аз съм си абсолютно здрав човек. Ехейиии...
Хей, живот, здравей, здравей! Днес ми е най-радостният ден от поне година насам. Няма такъв кеф да прочетеш "Пълен отговор към проведеното лечение". Това е като потупване по рамото и медал за храброст. Яко!
От сърце пожелавам на всяка от вас такава радост!

# 753
Sunlight, аз се забавих с прегледите и диагностиката. На всичкото отгоре преди да се задействам ходих на море за 20 дена, т.е. не само че съм дала време на рака да се развива, а и съм си го подхранвала, така да се каже. И така освен туморът в гърдата съм се сдобила и с множество разсейки в черния дроб, за които само химиотерапията може да помогне. Ако бях се подложила на операция веднага след биопсията, това би забавило химиотерапията с около месец, през което време наличните разсейки вероятно щяха да се намножат и да обхванат и други органи. Освен това лекарите ми обясниха, че щом имам от т.нар. далечни метастази, то значи че има още много туморни клетки, които свободно циркулират в кръвта ми, но скенерът не ги лови. Ако тези клетки не бъдат своевременно третирани с химиотерапия, те също биха се размножили и така за кратко време ще се появят нови метастази и ракът ще се разпространи навсякъде. По тази причина операцията не е подходящ метод при мен , защото за около месец ще трябва да спра другата терапия, която ме пази от образуването на метастази. Затова от две години и половина съм само на медикаментозна терапия - химио и таргетна в различни комбинации, която сравнително бързо доведе до пълно изчистване на всички разсейки, а с времето изчезна и самият тумор.  Идеята е да не я прекъсвам, за да не се случи от някоя нетретирана ракова клетка да се сдобия с нови метастази. Затова операцията и сега не стои на преден план, а пък вече няма и особен  смисъл от нея.  Предстоят ми обаче още дълги години активна медикаментозна терапия, което звучи по- лошо, отколкото е в действителност. Аз отдавна минах онази тежката терапия, от която пада косата и т.н. После близо година и половина бях на химиотерапия под формата на таблетки, от които имах съвсем символично странични ефекти, а сега съм само на таргетна терапия, от която съвсем нищо не усещам.

Нушка,  имаше ли симптоми за тия зарасейки?
На мен не искат да ми направят нито ПЕТ нито ЯМР. Опитвам се да отида на частно, но нямам много време. Тула е доста бавно всичко.
Просто не искам нещо да се пропусне.

# 754
  • на20 километра от Бургас
tita_klrv,Това е чудесна новинаГлътка въздух и надежда и за останалите!Пожелавам ти да са  винаги такива резултатите.И  дано все по-често да се чуват такива новини и от другите  момичета.Здраве и успех на всички!

# 755
  • Варна
Ето ме и мен, в групата с отлични резултати от ПЕТ скенер. Момичета, ами аз съм си абсолютно здрав човек. Ехейиии...
Хей, живот, здравей, здравей! Днес ми е най-радостният ден от поне година насам. Няма такъв кеф да прочетеш "Пълен отговор към проведеното лечение". Това е като потупване по рамото и медал за храброст. Яко!
От сърце пожелавам на всяка от вас такава радост!

Браво Титееееее,  Поздравления , чудесни новини ,
Благодаря за хубавите пожелания, Дай боже на всички ни такава радост . Прегръщам те .

# 756
Имам телефон, но не ми вдигна, когато я търсих на него.  Аз направих онлайн консултация през Healee, успях да запиша час за два дни по-късно. Пратих й сканирани документи, тя ги чете, после даде мнение. Заплаща се предварително с карта.
[/quote

Добре, а аз защо не я намирам проф. Тимчева  в Healee?!
Явно съм нещо нефелна...
Би ли ми казала като каква се е категоризирана, тъй като на мен онкология като категория не ми излиза, всички други пребърках, и я няма.
Благодаря ти!

# 757
Търсете я в категория Internal Medicine. Веднага излиза в списъка.

Скрит текст:

# 758
  • Варна
Tita_klrv, ееее много хубаво, супер, радвам се за теб! Наслаждавай се и дано всички имаме само такива резултати! Flowers Four Leaf Clover

# 759
Наде, какво става с теб? Как си?

# 760
  • Русе
HugБраво, Тита, Все такива резултати да имаш! Да се напиеш едно хубаво сега Joy

Исаписа, Леа прави лъче тук. Пиши й на лични.

# 761
Наде, какво става с теб? Как си?

Още съм в болницата и не са ме рязали-началото на другата седмица ще е. Така че - нищо не става за сега. Явно ще е голямо кормене защото слушам за някакви пет часа дето трябвало да се освободят. Опитвам се да не мисля много( не че ми се получава).
Ти как си?
Какво реши да правиш?

# 762
Да попитам има ли някой от вас на който НОИ са му стопирали болничните временно? Извършвали проверка? Болничния е след издаден протокол и решение на ТЕЛК за него. Досега не бях чувала такава глупост.

# 763
Днес бях в Токуда, утре ще ме дадат на комисията, но най вероятно ако има как ще ми направят лъче отново и друг препарат ще ми вливат, но утре по обяд ще ми звънне да ми каже. Отделно пратих дисковете в Турция и утре или в понеделник ще правя онлайн консултация с тамошния онколог да видим и той какво ще каже.

# 764
  • Русе
НОИ имат вредният навик да се будалкат там където всичко е изрядно. Пуснат хиляди фалшиви ТЕЛКове, а редовните вечно ги мотат Triumph

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 19:56 от Ели_дечкин

Общи условия

Активация на акаунт