Клиники в Истанбул - тема 11

• 45 864
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
е зашо да няма Simple Smile ? То даже е желателно да е на естествен цикл , смисл такъв че това значи че имаш овулация , имаш нормални хормони няма пречка да се прави медикаментозен трансфер ! Сега не агетирам никой да си сменя терапията , но като цяло така ми обесниха лекарите

# 106
Аз бях на естествен цикъл.
Малкия е на 2г и 1месец. Simple Smile

# 107
Навремето и аз се шашнах за този Естрофем. Лекаря ми обясни, че при трансфери риска е почти никакъв, защото се ползва за кратко и след 14ти ден се комбинира с прогестерон. Този риск бил, когато се ползва естрофем като хормоно заместваща терапия с години. Дано да е така!
Когато лекаря прецени някаква схема, следваме я...
Ако не го пиеш, на следващия преглед ще си проличи, че не си го пила. Той подтиска овулацията и в същото време прави лигавица.

# 108
А при Вас лигавица беше ок?  Нямаше проблем с нея? И след трансфер имаше ли някъква поддръжка(прогестерон)?

# 109
И аз имам детенце след трансфер на ЕЦ.
Не съм имала проблем с лигавицата или поне не са ми казали. Аз бях на Кринон по 1 път на ден  От Турция ми бяха казали до 12 г.с, но тук в Бг ми го спря доктора в 8 или 9 г.с, защото каза, че е момче.

А при Вас лигавица беше ок?  Нямаше проблем с нея? И след трансфер имаше ли някъква поддръжка(прогестерон)?

# 110
А защо като е момче се спира кринона? Запърви път чувам и не съм наясно.

# 111
Ами доктора си има такава теория, че майките с момченца не трябва да взимат прогестерон...не знам до колко е вярно, но е против.

# 112
А при Вас лигавица беше ок?  Нямаше проблем с нея? И след трансфер имаше ли някъква поддръжка(прогестерон)?

Ами всичко ми беше, както трябва.
След трансфер нямах никакви лекарства.
Ние нямаме никакъв проблем, всичко винаги ми е било, като по учебник, но така и не стана нормално.

# 113
Благодаря ви за отговорите! И при мен лигавицата винаги е била ок и хормоните са ми наред и сега ми казаха, че всичко е наред, но предполагам, че този път искат на програмиран цикъл понеже предния ми трансфер беше на естествен цикъл с отличен ембрион, а нямаше имплантация. Иначе и аз четох, че е малък шанса за рак, когато се взима естрофен с прогестан и е за кратко. То за съжаление толкова хормонални лекарства взимаме, но нямаме друг избор.

# 114
Здравейте! Знаете ли дали изследвания и прегледи на 2 ден от цикъла преди ЗЕТ влизат в пакетната цена в мемориал?

# 115
на 2 ри ден от цикл преди зет се преглеждате и изследвате в БГ за да ви кажат какво да правите нататък и какъв трансфер ще имате

# 116
Писала съм по-назад в темата: но го копирам пак :" Моят ЗЕТ в Мемориал беше на естествен цикъл( 1 инжекция овитрел, 4 дена преди трансфер - преднол и рулид( само 4  дена), до 12 г.с. -  Кринон по 1 апликатор на ден и дежурната фолиева киселина( която при мен трябва да е мета форма). Вече добавки и витамини си пиех от 1 година, според изследвания. Кринон гел слагах до 17 г.с. , но през ден (след 12 г.с.) по препоръка на АГ.

# 117
Елис ми беше казала иначе, че успеваемостта на естествен цикъл била по-голяма.

# 118
Няма такова нещо като "успеваемостта е по-добра". Преценяват за конкретния случай кое е по-подходящо.
Ако една жена не прави добра лигавица няма как на естествен цикъл да има по-висока успеваемост.

Разбирам защо всички се вълнуват и че всеки иска да му се приложи метода с най-висока успеваемост, но някак си се създава усещането, че на естествен е по-добре. И жените, които са с естрогени започват да се притесняват и съмняват. Колкото е важно да имаш хубав ембрион, толкова е важна и хубавата лигавица. Истината е, че специалистите преценяват кое ще даде най-добри резултати според конкретния случай!

Някой беше чел, че естрогените покачват заболяемостта от рак на ендометриума и гърдата. Да, приложени в продължение на години без гестаген като хормонизаместителна терапия при жени в менопауза. В случая се взимат за съвсем кратък период и няма място за безпокойство Simple Smile

# 119
Няма такова нещо като "успеваемостта е по-добра". Преценяват за конкретния случай кое е по-подходящо.
Ако една жена не прави добра лигавица няма как на естествен цикъл да има по-висока успеваемост.

Разбирам защо всички се вълнуват и че всеки иска да му се приложи метода с най-висока успеваемост, но някак си се създава усещането, че на естествен е по-добре. И жените, които са с естрогени започват да се притесняват и съмняват. Колкото е важно да имаш хубав ембрион, толкова е важна и хубавата лигавица. Истината е, че специалистите преценяват кое ще даде най-добри резултати според конкретния случай!

Напълно съм съгласна с вашето мнение. Едното не изключва другото. Точно това си мисля и аз. Може като цяло да е по-добре да е на естествен цикъл, но в конкретния случай било то заради проблеми или предишен неуспех да има по-голям шанс да бъде с програмиран цикъл. За всяка двойка е различно.

Общи условия

Активация на акаунт