Клиники в Истанбул - тема 11

• 45 965
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Момичета, знаете ли как се пазарува от т.нар. гръцка аптека в БГ? Назначила съм си Пролутон депо.

# 241
Kene, тъкмо вчера писах в друга тема за тази аптека, копирам ти:

Скрит текст:
аптеката е "Промахон". На сайта им www.aptekapromahon.com лекарства няма, затова се обаждаш да ги питаш (телефонът е +359 892794245) имат ли това,  което те интересува, може и по мейл, но отговарят по-бавно, на телефона е най-бързо, говориш си на български, те знаят. По вайбър после им пращаш снимана рецептата, какво искаш, колко опаковки, адрес и те ти потвърждават колко ще струва. Аз така си купих Цитотек за медикаментозния аборт, поръчах в сряда, в четвъртък беше при мен, много се изненадах колко са бързи. Работят от 10 до 16 ч., ето какво ми писаха за доставките:
- за София  на следващия работен ден между 13 и 17часа
-за провинцията на втория работен ден .
Доставката се извършва от ACS COURIER (+3592/9582322)
P.s
* Заплащането на наложения платеж се извършва само в брой!
* В събота не се извършват доставки на адрес,можете да получите пратката само от офис  от 10 до 12 часа !

# 242
Запис и от мен. Успех на всички 🍀

# 243
Здравейте Simple Smile Има ли момичета в Инстанбул?Може  ли да ми пише на лично искам да помоля да ми вземе нещо, ако е удобно .
Благодаря!

# 244
Момичета има ли някой правил имунологичта вливка в турска клиника и цена ако може да споделите?

# 245
Момичета , абеее ние тръгнахме ама забравихме парите у нас , имаме си карти де но нямаме ни лири ни евра , само левове кеш и в банката . На границат там нали се плащаха некви тъпотии , може ли с карта ?

# 246
Не,не може. Само кеш. Обменете си преди границата или на безмитния.

# 247
Какви "тъпотии" се плащат на границата?

# 248
Какви "тъпотии" се плащат на границата?
Дезинфекция се плаща и в двете посоки.

# 249
Момичета, приключихме днес с търчането напред-назад по доктори, бяхме в две клиники, по план, и сега, вместо да съм "усетила" нашето място, съм още по-объркана Simple Smile Знам, че никой не може да реши вместо нас, но всяка гледна точка ще ми е от полза.
Ние сме с години - аз съм почти на 42, с базедова болест, преминаваща в Хашимото, и таласемия, спермограмата на мъжа ми показа 2% по Крюгер, иначе достатъчно подвижни плувци, SDI фрагментацията е някъде по средата - не добре, не и зле. Имаме една естествена бременност през май, завършила с мисед в 9 г.с. и опитите след това не доведоха до нищо съществено, та пристъпихме към консултация в Турция.
Отварям една скоба по повод лабораторните резултати - как ви се струва септември в Бодимед АМХ 0,72, на 12.01 в Цибалаб 0,5 и на 15.01 в Бодимед - 0,3? На мен ми се струва смешно. Също така ТСХ миналия месец ми беше 2,7 (аз съм на Еутирокс с тенденция да го сваляме, че след миседа беше скочил до небето), 12.01 в Цибалаб - над 4, 15.01 в Бодимед - 1,78? Тръгнах към Турция като препикано мушкато, то можеш ли да направиш някакъв извод изобщо с тези резултати, по-добре боб да хвърлям...
Правих си цветна снимка в нов център, който се намира в сградата на Бахчеджи, Centermed Akademi, там е 100 евро, но понеже Севда ми записа часове и пр., реших, че в този сняг днес в Истанбул не ми се разхожда до Ехомар. Доволна съм, безболезнено беше. За щастие, никакви проблеми не показа снимката.
Урологът в Момарт не хареса особено фрагментацията на мъжа ми, прати го на доплер, пуснахме и още една спермограма (утре ще излезе), като цяло, според него, положението не е особено добре, посъветва ни да направим един опит и ако не стане, да пристъпим към решаване на неговия проблем (варикоцеле на единия тестис, доколкото се ориентирах). Като цяло, идеята му беше, че проблемът е по-скоро в мъжкото тяло.
Д-р Ямур (не бях при Тургут) беше много приятен, изобщо не взе под внимание АМХ-то, при прегледа ми каза, че всичко отвътре изглежда добре "за моята възраст", хихи, (миналия месец при моята гинеколожка лигавицата ми беше 12 мм, да речем, че нея поне няма да я мисля) и че яйчниковият ми резерв е по-добър, отколкото стандартното за моята възраст (това не знам как го виждат, днес ми беше овулацията). Харесвала му енергията ми, ще се борим за онзи ембрион, който ще се получи здрав, доберем ли се до добър ембрион, нямало особено значение дали съм на 35 или 42. Пуснахме тук кариотип, антифосдолипидни, ще правим електрофореза на електроцити в БГ заради моята таласемия и държи да направим ПИД. Изписаха ми един куп добавки, вкл. вит. Д (един месец пия Вигантол конски дози и не мръдва, дано техният подейства), и дадоха една добавка и за мъж ми. Обаждам се на първия ден на цикъла и почваме. Толкоз.

Отивам после в Бахчеджи. Карлъкая казва - с тези колеги сме работили и много ги уважавам, обаче не съм съгласен, мъжкият фактор ми се струва ок и не е проблемът в него, а в годините. При прегледа каза, че десният ми яйчник нещо спи, има май 2 фоликула, но не вижда добре, освен това е заел малко странна поза, сякаш лежи върху матката (това ми го бяха споменавали и в Бг, но не казаха да е проблем), левият бил доста по-активен (при бременността ми той беше "виновникът"), 4-5 фоликула там (ако съм запомнила добре, че се бях шашнала вече заради десния). Не препоръчва ПИД, освен ако много не настояваме. Ако искам да започна от следващия цикъл - изписа ми това, което те наричат "пач протокол".
Интересното е, че ми каза - шанс за естествено - 10%, за инвитро - 20 - 25%. Много е добре, че съм имала естествена бременност, много разчитаме на това. Като ходих при Станулов за мнение през септември, той ми каза - естествено - 1%, инвитро - 4%, тая бременност няма никакво значение. Ин витрото не е математика, това го знам, ама някак си...

И сега нямам ни най-малка идея какво да правя, а трябва да реша в близките дни. Стана дългичко, но ако някой е дочел дотук и иска нещо да каже, ще съм много благодарна Heart

# 250
Ок, на влизане в България за "златният гьол" ясно. Не знаех, че и турците са сложили такава такса. Минаваме Малко Търново последно миналият месец и не сме плащали на влизане в Турция.

# 251
На 42, с мисед и мъжки фактор - не препоръчва ПИД - евала...

# 252
Ок, на влизане в България за "златният гьол" ясно. Не знаех, че и турците са сложили такава такса. Минаваме Малко Търново последно миналият месец и не сме плащали на влизане в Турция.
Явно там минават "между капките" На КА има от септември такса, май и на Лесово също.

# 253
Защо докато сте в Истанбул не опитате да си организирате една консултация и в Мемориал. Може пък там да се окаже вашето място.

# 254
Прибираме се утре много рано сутринта, а и още в началото и двамата с мъжа ми решихме, че не ни допада този подход, при който всеки път те гледа различен лекар - не казвам, че не е удачен, просто за нас не е комфортно. Доколкото разбрах, в Аджъбадем Маслак също е така, затова тези двете клиники ги оставихме на заден план.

Предполагам, че Карлъкая не препоръчва ПИД, тъй като не смята състоянието на мъжа ми за фактор, за него там нещата са ок. И обясни, че процедурата може да повреди ембриона, както че не винаги "хубавите" ембриони са наистина добри, както и обратното (аз проучих въпроса и това ми е ясно, повече ме обърква различното мнение относно резултатите на мъжа ми).

Един глупав въпрос, но ако знаете - този "пач протокол" единствено с подобряване на качеството на яйцеклетките ли е свързан, или има връзка с последващата стимулация? В смисъл, ако сега го започна, а после в последния момент реша да се ориентираме към клиниката, която НЕ ми го е предписала, това би ли повлияло отрицателно на последващата терапия?

Общи условия

Активация на акаунт