Клиники в Истанбул - тема 11

• 45 800
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Миленейра , Ти в коя болница беше ? На мен ми казаха изрично в мемориал да отделя 10 тина дни!

# 76
Ако някой разбере, че в Турция се е появил кринон, нека да пише тук. От познати аптекари разбрах, че изчезването на лекарства в края на годината обикновено се оправя към края на януари, когато доставчиците сключат новите договори с производителите.

# 77
На мен също ми казаха, че мога само за трансфера да отида.
Може би, защото вече един път се е получило на естествен цикъл и сега се предполага, че няма да е проблем да се следим в България.

# 78
ама от мемориал ли е това ?

# 79
Да и двете, сме там.

# 80
И аз съм правила 2 трансфера на естествен цикъл и винаги съм ходила за трансфера само. И аз съм в Мемориал.

# 81
ок, глупав въпрос, но не знам и затова питам: следните лекарства са ми изписани от доктора, означава ли това, че не съм на естествен цикъл?
знаете ли защо лекарите решават естествен или не естествен? Малко съм озадачена, аз със забременявянето проблем не съм имала, затова се чудя дали да не говоря с него още веднъж дали е правилната стрателчгия това?

# 82
redberry , не сте на естествен цикъл.

# 83
до колкото знам фактор възраст има значение понякога , овулацията има значение , хормоните също и др неща .
Странно че ми казаха да отделя 10 дни на ЕЦ за трасфер , ще говоря пак с тях на хистерото . Че да по добре е в къщи повече време от колкото в хотела

# 84
Анастейша, доколкото разбирам вие сте на 24-25 г., при вас дето се казва и със затворени очи ще стане, че и в в България,даже.😁
Доста силно е изказването, че турците са 20 години напред. Надежда и Щерев също имат научни публикации и прилагат иновативни методи, ходят по конгреси, в час са с новостите. Разликата между България и Турция е,че
в Турция са 80 млн,съответно конкуренцията между кадрите е огромна и репродуктивни (не само)стават най добрите и пробивни лекари.
В Турция-те са и голям фармапроизводител, лекарите имат достъп до лекарства и медикаменти, които не се внасят в България, съответно повече възможности да сменят подходи.
И най важното - ембриологиите им са отлични. Ин витро клиниките в Турция са в големи болници, които разполагат с достъп до огромен финансов ресурс, който могат да вложат в техника и обучение.
Но чак с 20 години напред не са. Доста подценявате нашите специалисти. Има хиляди бебета родени след ин витро в България, това няма как да се случи ако сме в каменната ера.

пп.Написах ви, успеваемостта в Турция е 35-40 процента, в България около 30.  На европейско ниво България не е чак толкова зле. Пак повтарям, 60 процента неуспели  в Турция как ги отчитате?
Изумена съм, че бг специалист не е чувал за ПИД, то това може и да е било някога в Меричлери, но в 2021 ми се струва невероятно.😳
Абсолютно не съм съгласна, че "ще стане със затворени очи", ако беше така щях да забременея естествено. Много зависи от проблема на двойката, а за Щерев и Надежда няма да коментирам. На първата спермограма в Щерев съпругът ми беше с азооспермия и д-р Савова се държеше изключително арогантно, като ми каза, че първото му дете от предишен брак може изобщо да не е от него и ми намекна да си помисля дали изобщо искам да остана с този човек. Бях втрещена! Това отношение в Турция никога не го срещнах, винаги подхождаха добронамерено към нас и дори и да имаше проблем така ни казваха, че бяхме сигурни, че ще го преминем. Така че.... да ТУРЦИТЕ СА 20 ГОДИНИ ПРЕД БАЙ-ГАНЬО. Да не говорим, че във Щерев ми съобщиха, че имам запушени тръби на ЕХОГРАФ, а на цветната снимка в Турция се оказа, че съм с една тръба по рождение-  НАПЪЛНО ПРОХОДИМА. От турците до момента ГОВОРЯ ЗА МОЯТ СЛУЧАЙ, никога не съм срещала грешка в диагноза или назначено лечение. Така че... да ТУРЦИТЕ СА 20 ГОДИНИ НАПРЕД.

# 85
Здравейте, може ли да споделите къде си правите изследвания на втория ден на цикъла в България? От Мемориал ми искат да си изследвам естрадиол, прогестерон и ЛХ. Мислех си да ги направя в лабораторията на Надежда. Обаче не знам къде да си направя генекологичния преглед за установяване на дебелина на лигавицата, брой и размер на фоликулите. От Мемориал ми казаха, че може и обикновен генеколог, но в моя малък град всички работят следобед от 4 и е късно. Обадих се в Надежда да си запиша час за обикновен генеколог, но като им казах какво трябва да се изледва ми казаха, че обикновен генеколог не може да изследва това, а трябва репродуктивен специалист. Някакви идеи?

# 86
Момичета има ли някоя от вас, която е раждала секцио и е правила или ще прави отново трансфер? Въпросът ми е искат ли отново цветна снимка? Няколко пъти им писах, но точно на този въпрос не ми отговарят.

# 87
Това, което са ви казали определено не е така. Повечето от момичетата тук сме ходили при АГ за измерване на лигавицата и фоликули.

# 88
Това, което са ви казали определено не е така. Повечето от момичетата тук сме ходили при АГ за измерване на лигавицата и фоликули.

Благодаря! А някакви препоръки за АГ в София или Благоевград?

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 14:49 от Haley Scott

# 89
Привет група,
имам нужда от няколко лекарства от Турция, след трансфер съм.
 Та въпросът ми е, ако някой пътува за Турция тези дни и се връща до седмица и не му представлява трудност да ми ги закупи (естествено с мои финанси), пишете ми на лични 🙂
Ще съм ви адски благодарна 🙂

Общи условия

Активация на акаунт