Модни консултации - 51

• 55 479
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Имам три чифта от GiАnni и са супер здрави години наред. Толкова бой и ходене са яли и нито шев е мръднал, нито подметката. Кожата им също се износва съвсем равномерно и без забележки.
Аз имам 2 чифта техни ботуши и 4 чифта боти. Всички са ми удобни. Но, тези кухи пластмасови токове ме побъркват. Едните боти са лак от миналата зима. Много са меки и удобни, но вече са за контейнера. Лакът се нацепи целия. Пластмасовият ток е ходил на обущар и пак е разбит. Едните ботуши са велур - отново много мек и удобен, но доста захабен и отпуснат за зима и половина нерегулярно носене. Отпред подметката е отлепена. Те също са за хвърляне. Кожените ботуши от миналата зима, в момента са при обущар  за оправяне на токовете. Два чифта от ботите са като нови, но едните са с квадратен ток, който нещо не ми пасна и обувам много рядко. Другите са от тази есен. По-високи са по крака отпред и имат цип, който унищожава чорапогащи за нула време, затова отбягва да обувам.
Иначе, кожата им е мека и удобна, визията добра и пазарувам техни неща.
Може би трябва да уточня, че обикновено вървя 10 - 12 хил. крачки ежедневно и на обувките ми определено не им е лесно в калта и дупките на Манастирски ливади Joy

# 616
Става въпрос за ток 5 см, не по-висок, това не уточних.
Толкова много искам да си намеря удобни обувки, защото обожавам строго елегантна визия, работата ми е подходяща за такова облекло и такъв тип обувки.
Отделно, много ми оттичат краката и това също е проблем.
Според вас възможно ли е да се намери нещо добро и качествено, естествена кожа, за около 50 лв.-70 лв.

Högl преглеждай в немския амазон. Излизат оферти на подобна цена.
Имат удобна извивка, мека стелка и не смачкват пръстите.
Подобни са моите, но с 5 см ток и гладка кожа..
https://www.hogl.co.uk/women-s-footwear-c70/h%C3%B6gl-9-10-6124- … ack-patent-p17939

Обожавам високи обувки. Имах немалка колекция, която почти разпродадох. Оставих си само няколко чифта за изключителни ситуации. Преди ходех само на 10см, но след няколко злополуки с краката, НЕ с високи обувки, вече ги избягвам. Не нося, освен по повод. Все още си го владея изкуството да ходя на високо, но после среднощните крампи ми убиват желанието. Последния път, когато носех високо, изненадващо ми се наложи да изкарам  с тях около 14 часа. Удобна извивка, мека кожа, 7см ток, широк. Проблем нямаше, но когато легнах да спя, просто исках да умра. Още 12 часа стоях будна.

# 617
  • Lost in a fairytale ...
Аз пък не мога да ходя на нисък ток. Това 5-6-7 сантиметра ми идва толкова средна височина, че тотално ми скапва походката. Виж, с високи токове нямам проблем - стойката си идва от самосебе си, но с по-ниски се чувствам като патица. По принцип съм леко прегърбена,  заради комплекс от височина в тийн възраст, и заради същия комплекс токчета обувам веднъж на високосна, понеже стърча над всички. Но пък толкова обичам и си купувам от време на време Simple Smile

# 618
  • Виена
Тамарис са удобни на много хора, на мен обаче са ми едни от най-твърдите и непригодни за моето ходило. Аз купувам Петер Кайзер, меки, кожени отвън и отвътре, с извивка, която отговаря на моя свод. С Петър Кайзер на 10 см ток мога да ходя часове. Купувам и Ара, моделите са им много немски, но са супер удобни. Хогъл също купувам, но не са качествени, направени са да си ги носи човек на сухо и гладко. Формата им също не е оптималта, все отнякъде се отварят. Габор не са лоши, има и една марка немска Каприз- тежи са невероятно удобни дори на 8 см ток все едно си бос. Хиспанитас купувам много, нямам спомен да са ми запарвали. С хиспанитаси мога и 24 часа на крак да изкарам. Важното е човек да познава ходилата си, да познава и асортиминта на производителя на обувки и да е наясно с какъв тип обувка и изнивка се чувства най-добре. С онлайн покупки от непознати производители обаче това не сработва.

# 619
  • София
Ей, много мнения, много драми с обувките. Simple Smile Трагично и болезнено отвсякъде.
Аз в последните години наблягам на комфорта, мога да ходя на токчета, но не знам защо само сандали или боти/ботуши. Удобна обувка на ток не съм намирала. В магазина са чудесни, в къщи да разтъпча - също, но на втория час усещам краката си като в менгеме в предната част, а отзад  широки. Стелки всякакви съм опитвала - не става.
Междинните сезони са ми мъка, защото обичам да нося поли и рокли и трудно намирам удобни и елегантни обувки, особено за пролетта.

# 620
  • София
Geox са ми най-удобните обувки с ток 8+. Напоследък експлоатирам едни Марко Тоци, които купих по принуда заради един тоалет. Изкуствени (а нося само естествена кожа), но се оказаха безкрайно удобни. Но аз предпочитам стабилен ток. Иначе съм влюбена в ей тези, но трябва да ги меря наживо http://sarapenbg.com/w/p/a/1/7/2936/bg#1

# 621
Това колко време ще издържат едни обувки зависи много и от носещия ги. Има хора, които ги скапват за норматив. Имах една съученичка, беше им чумата на обувките. Купува ги и след седмица вече приличаха на обувки, носени с години - обелени носове, ожулени токове, изкривени, разлепени. Даже заедно си бяхме купили еднакви ботуши. За две седмици им разказа играта, направо им падна подметката. Моите ги носих две зими и накрая ги изхвърлих непокътнати, че им мина модата. Аз обувки не късам, всички са ми като нови, затова и не ги хвърлям, а само трупам, трупам, че модата се върти и се връща. Аз на висок ток съм като новородено теле, затова и не се качвам на такива, че е смешно. На ток мога да ходя само ако са боти, или ботуши, с обувки горе-долу, но на сандали с ток изглеждам покъртително.

# 622
  • София
Аз със боти издържам към година /два три сезона/ и след това единият "иска да яде".  Не помня левия или десния беше.

# 623
Търся това или подобно -

# 624
Тамарис са удобни на много хора, на мен обаче са ми едни от най-твърдите и непригодни за моето ходило. ... Купувам и Ара, моделите са им много немски, но са супер удобни. ....., има и една марка немска Каприз- тежи са невероятно удобни дори на 8 см ток все едно си бос. Хиспанитас купувам много, нямам спомен да са ми запарвали. С хиспанитаси мога и 24 часа на крак да изкарам.  С онлайн покупки от непознати производители обаче това не сработва.
Абсолютно съгласна! Всеки има предпочитания според ходилото си и начина на живот. И от модел до модел на една марка има разлика също.
Ara и Caprice също нося и са ми много удобни. Хиспанитас поръчах онлайн насляпо и явно не улучих моите.
Geox и Еcco са ми другите в списъка с любими.
Това колко време ще издържат едни обувки зависи много и от носещия ги.
И с това съм много съгласна. Затова си позволих да изкажа негативно мнение за Gi Anni, въпреки че  съм техен редовен клиент заради другите предимства Blush Сравних с останалите обувки, които имам. След два сезона повечето все още са в съвсем прилично състояние.
Ужасен мрънкалник съм аз на тема обувки, признавам. Ако не са ми удобни, целият свят ми е крив Smiling Imp

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 20:48 от Light Beam

# 625
Аз така и не мога да харесам обувки с ток под 10 см, а тези с ток 5-6 са направо ужасни за мен. Ако ще носа ток, да е висок, иначе предпочитам равна обувка. Последно време обаче нямам много поводи за носене на ток, а и с малко дете не бих си го причинила.

# 626
  • Пловдив
И аз съм от тези, които не могат да ходят на ток - максимумът ми е 5-6 см.
Много харесвам жени, които умеят да ходят на тънък висок ток, но за мен е мисия невъзможна Stuck Out Tongue Closed Eyes
Преди 2-3 г. за повод бях си взела уникални Геокси - мека кожа, идеална извивка, около 7-8 см. ток, не най-тънкия... Еми само успях да се кача на тях и едва ходех из къщи, помъчих се няколко дни и това беше.

За боти - най-удобното на 6 см. стабилен ток, което имам е на Бугати - родих се с тях и колкото и да търся не ги пускат отново в Амазон.

За жълтите ми кожени бързоходки, които показах назад - смятате ли, че трябва да имам и друг акцент в същия цвят или и те са достатъчни? И според вас с чино панталон (в тъмно каки/тъмносиньо) биха ли стояли добре?

# 627
Понеже сте (били) на тема обувки и токове:
Това, което бях чела някъде и ми беше много полезно - при меренето на обувка на ток се опитайте да се изправите на пръсти, както сте си в обувката (и в двата варианта - като вдигнете и петата/тока на обувката, и като вдигнете себе си на пръсти, но без тока на обувката). Обувки, които ще са ви удобни, позволяват такова вдигане на пръсти.

Аз си намерих в едно случайно малко магазинче модел, който много ми хареса. Обожавам велур, дори да не е естествен, а комбинация ''черно върху черно'', но различни материали направооо Heart Eyes
(Примерно, нося черна тънка плетена блуза, червен кожен клин, и черни велурени ботуши).После почти същия модел открих и в Тенденз. Така от въпросния модел имам 3 чифта (почти) еднакви общо. (На Тенденз техните са маалко по-плитки на пръстите, което обаче се усеща при ходене).
Та, освен вдигането на пръсти, бих казала, че е добре обувката да хваща повече от пръстите, да не е твърде ниско изрязана. Горе-долу, това е моделът, който купих в 3 бр. Много са ми удобни, дори и за повече часове. Пише 8 см, според мен е 6-7:
https://www.megias.bg/bg/elegantni-obuvki/15419-lady-shoes-16303-black.html

Също така, самата височина на обувката от подметката до над пръстите варира. При някои е доста малка, което сплесква пръстите и отгоре, не само отстрани. (наскоро чупих пръст на крака, и сега ми е много осезаемо при някои модели точно това стягане).
Имам предвид това:
Скрит текст:

Скрит текст:
при мен едно убиване и смазване на пръсти, оттичане на крака, то е страшно.
Купувайки си такава обувка, уж гледам да пробвам следобяд на вече оттекли крака. Уж са ми по мярка, уж удобни и като се наложи да изкарам повече време с тях ми иде да ги запаля 😁
Имам точно 1 чифт що-годе прилично удобни, но искам още поне 3-4 чифта, различен цвят и максимално удобни.
[/spoiler]

ОнДин, взе ли някакъв сутиен?
И някой изобщо ползвал ли е това тиксо? Замислих се като го видях в поста на Кукумицинка. Или от другите лепящи се ''сутиени'', дето имат като връзка за набиране и стягане? Отзиви?
(Имах от тези, силиконовите, без гръб, дето се лепят за бюста. Но моят е някакък тежък, С нося, и не изглеждаше красиво. Моя прителка буквално носеше такъв на спорт - 1 час тичане, никога не й се отлепи.)

# 628
Момичета, здравейте 🌸
Имам питане - някоя случайно да знае каква марка е екипчето на Алекс ?
Благодаря !

Попитай я, може да ти отговори.

# 629
Веднага го направих, но дори не чете съобщенията, ако изобщо го получава.
Харесва ми много, подозорим,че е бг бранд и дори писах на Зорница Барва, Клиша и СК фъшън,но не са техни🧐

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 20:29 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт