Модни консултации - 51

• 54 264
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Писна ми от якета с вата, с които умирам от студ и при пране ватата да ми се събира на топки. Вече се чудя какво да купя, с което хем да ми е топло, хем да не бера ядове след всяко пране. Снощи си изпрах едно любимо яке с вата и сега ще се наложи за пореден път да му разпоря цялата подплата, защото ватата се събра на топки.
Аз пък точно по същата причина предпочитам якетата с вата. Топлят не по-малко от пухените и при пране не се събират на топки, поне тези у нас. Само едно Зара на сина ми става на топки при пране, но се разбухва бързо и лесно. За сметка на това, пухените ми разказват играта и се занимавам по сума време да разпределя равномерно глупавата перушина след пускане в пералнята. Да не говорим, че при някои перцата се измъкват от шушляка и правят седалките на колата да изглеждат като курник. Дори изрично чета състава на пълнежа преди покупка, за да съм сигурна, че няма да си причиня поредното яке с естествен пух.
Зависи от типа вата. Моите всички се оказаха с онази, която не е под формата на силиконов пух, а като парче плат. Даже не знам как да го обясня точно. Този плат става на топки и само с разпаряне на подплатата се оправя. Не е като силиконов пух. Имам елек с пух и перушина, пера го в пералнята и като го извадя всичко е събрано на топки. Но като изсъхне започва голямото чепкане и се оправя. А тази вата конкретно няма оправяне.

# 166
# 167
Стрина Калина, пускай с пухените дрехи няколко топки за тенис.
В някои от магазините за дом. потреби има такива специални препарати и топки за пух.
Значи силикона запарва, не топли като пухения пълнеж. Като от съществено значение и хастара на дрехата от пух.
Ако е пак найлонов пак спарва.
На мен показаното яке ми харесва. За работа. И като цвят носи на мръсотия.
 Черното най - не носи, и най - много си личи мръсното, противно на мненията тук

# 168
  • в Кошера
За да има минимални щети при поддръжката на пухените дрехи (с пух, пера, силиконов пух, вата и пр.), е важно да са добре капитонирани (прошити). Колкото повече (по-гъсто, с повече геометрия...) - толкова по-добре. Peace

# 169
Аз съм установила, че и най- дебелото яке със силиконов пух не топли, ако отвътре подплатата не е тип полар , а държащите студено лъскави хастари.
Напоследък трудно откривам такива.

# 170
Здравейте момичета, скоро попаднах на темата и ще се радвам, ако ми помогнете, защото определено сте high level. На 38г. съм и май 90% от времето досега съм носила дънки и блуза и някакви спортни обувки ( вероятно и заради липса на пари, а и мама не ме е научила...). Сега имам две терзания:
1. Може би повтарям тази грешка на мама с моята дъщеря (11г.) и не и давам нужните насоки, а освен това ни дават много дрехи. Какви конкретни стъпки препоръчвате за да изгради собствен стил?
2. Нямам вкус, не умея да съчетавам. Но имам нужда и желание да разнообразя гардрероба си и от известно време купувам разни неща, които обаче трудно съчетавам, чудя се дали за мен - приятелки казват, че е супер, а аз не се чувствам добре, лутам се в Pinterest, освен това съм леко закръглена с крушовидна фигура и не всичко, което искам става за мен. Ще започна скоро с конкретни снимки за коментар, но какъв е вашия съвет как да достигна до някакъв capsule wardrobe за повече офис стил, а и като цяло как да започна да ги разбирам повечко тези неща? Мразя да пазарувам, но в момента имам възможност да отделям повече средства и време в тази насока.
Извинете за дългия пост и вероятно не всичко съм обяснила разбираемо, но толкова си мога.
Благодаря! Simple Smile

# 171
Recycle, според мен започни от базови неща,класически дамски дрехи, които са издържали проверката на времето. Тях лесно съчетаваш с нещата , които вече имаш и така се получава една по-съвременна визия. Например ,инвестирай в класически черен блейзър и го съчетай с дънки , тениска и сникърси, които вече притежаваш. Можеш да опиташ и обратното-един класически панталон/пола да съчетаеш с пуловер или тениска.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 09:33 от Sissy

# 172
Recycle, според мен започни от базови неща,класически дамски дрехи, които са издържали проверката на времето. Тях лесно съчетаваш с нещата , които вече имаш и така се получава една по-съвременна визия. Например ,инвестирай в класически черен блейзър и го съчетай с дънки , тениска и сникърси, които вече притежаваш. Можеш да опиташ и обратното-един класически панталон/пола да съчетаеш с пуловер или тениска.
Скрит текст:
Благодаря! Ако имате възможност дайте линк за черен блейзър направо Simple Smile

# 173
Не знам с какъв бюджет разполагаш,но този е  хубав на прилична цена
https://m.zara.com/bg/bg/%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D0%B7%D1%8A%D1 … 56&v2=1693896

# 174
Здравейте момичета, скоро попаднах на темата и ще се радвам, ако ми помогнете, защото определено сте high level. На 38г. съм и май 90% от времето досега съм носила дънки и блуза и някакви спортни обувки ( вероятно и заради липса на пари, а и мама не ме е научила...). Сега имам две терзания:
1. Може би повтарям тази грешка на мама с моята дъщеря (11г.) и не и давам нужните насоки, а освен това ни дават много дрехи. Какви конкретни стъпки препоръчвате за да изгради собствен стил?

Благодаря! Simple Smile

същият проблем и при мен, ще ми бъде интересно!

# 175

A step by step guide for adding accessories to your basics

# 176
Не знам с какъв бюджет разполагаш,но този е  хубав на прилична цена
https://m.zara.com/bg/bg/%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D0%B7%D1%8A%D1 … 56&v2=1693896
Щом дамата е с крушовидна фигура, вероятно повече ще й отива къс модел (до средата на дупето) и втален, отколкото прав и дълъг до бедрата. Трябва да успее  да пробва на живо, преди да купи. Иначе много хубав съвет. Hug
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 12:29 от Barbabeau

# 177
Здравейте и извинявайте, че цопвам така. Имам нужда от съвет за това яке дали стои добре или да не го нося?
https://prikachi.net/image/7Qrcr
Шиха ми го по поръчка, но стана огромно и го носих 2 пъти на други места за корекция. Раменете бяха  с цели 5 см по-широки и сега вече пасва там.
https://prikachi.net/image/7ALW3

Скъсиха и дължината отпред.
Само около талията е свободно и там казаха да не пипам.

# 178
Носи си го, стои ти добре.

# 179
Хубаво яке, неостаряващ модел, носи си го.

Общи условия

Активация на акаунт