Търся филм, сериал... Тема 11

• 67 403
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Да, почти същата конфигурация е откъм родители и деца, но със сигурност не е Стъпка по стъпка. За него веднага се сетих Simple Smile Определено бяха в Африка, с типичната флора и фауна, както и с местното население.

# 691
  • плевен
Да, почти същата конфигурация е откъм родители и деца, но със сигурност не е Стъпка по стъпка. За него веднага се сетих Simple Smile Определено бяха в Африка, с типичната флора и фауна, както и с местното население.
Сещам се за един сериал,Диви сърца май така се казваше.Сем. от Англия се преместват в Африка с децата и се грижиха за животните.Май бяха ветеринари.Друго не помня.

# 692
  • Варна
Порових в нета, възможно е да е той, ще си пусна няколко серии тия дни и ще видя. Но сякаш имам спомен, че повече деца имаха, не само три...

# 693
Търся някаква драма, филм тип "с дълбок смисъл", но правен през последните години.

# 694
Сложно е, защото не си спомням много добре.
Търся един италиански сериал от 90-те години (може би края на 90те). Помня, че един от героите се казваше Матео - момче на около 20 години, с черни очи и коса (мисля, че беше къдрав или с чуплива коса). Караше мотор. Беше 'луда глава' и майка му му се караше или му правеше забележки относно това. Имаше си май гадже и ако не ме лъже паметта, имаше и брат, който беше по-умерен и спокоен. Мисля, че дори и имаше някаква  катастрофа с този мотор.

Дали някой се сеща?

# 695
Не можах да намеря темата,затова го пускам тук:
https://www.forumnauka.bg/topic/23421-tri-istoricheski-filma/#comment-542532

# 696
Търся някаква драма, филм тип "с дълбок смисъл", но правен през последните години.

Чак с дълбок смисъл не знам дали е, но можете да погледнете Scenes of a Marriage дали ще ви допадне.

Гледа ми се нещо за криминални престъпления/ деяния, но по истински случаи.
Отвличания, машинации, измами.
Нещо от типа на онова момиче с майка й, които лъжеха, че е болна, а реално живееха от помощи от държавата и съседи, накрая дъщерята се свърза по интернет с някакъв друг психар, уби майка си... нещо такова беше.

От 2 до 4 септември Бтв излъчват мини сериала "Аферата Стани Богат" от 22:30. Иначе не по истински случай, но е добър, може да потърсите Mare of Easttown.

# 697

Привет,група!
Ако някой може да ми каже имената на първите два филма,с които е направен този сборен клип,ще му бъда много благодарна. Kissing Heart  Heart

# 698

Привет,група!
Ако някой може да ми каже имената на първите два филма,с които е направен този сборен клип,ще му бъда много благодарна. Kissing Heart  Heart
1  - endless love
2 - 2:22

# 699
  • Варна
За заглавие не мога да кажа, но мисля, че мъжът във втория филм е онзи, който изигра Даарио Нахарис в Игра на тронове. Втория Даарио. Актьорът май се казваше Мишел Хюсман или нещо подобно. По филмографията му може да се ориентираш за този филм.

# 700
Здравейте, търся всякакви филми с исторически характер. Препоръчайте нещо свързано с рицари, Франция, Великобритания, скандинавието. Благодаря предварително!
Смело сърце, Тюдорите, Мерлин (филма от 2 части), Mists of Avalon, Гости от миналото, Outlander, Mary Queen of Scots, The virgin queen... Има още толкова много. Виж някой лист, например: https://www.imdb.com/search/title/?genres=history&title_type … mp;explore=genres

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 08:36 от Spring is my season

# 701
  • Варна
Reign.

# 702
Възползвах се от препоръката на  Almond12 за Scenes of a Marriage. Допадна ми. Много ми се иска да видя и оригиналът на Бергман. Дали го има някъде с бг. аудио или субтитри? Не успях да открия.

# 703
  • IC 1101,Abell 2029
За оригиналът от 1973 г. субтитри или бг аудио едва ли има,но има филм от 1974 г.,който изглежда е някаква съкратена версия на мини сериала,защото е със същите актьори и режисьор и за който си има субтитри при това за рилийз 1080p.

# 704
Покрай наводнението в Карловско се заинтересувах повече за подобни катастрофи, най-вече големите свлачища. Като се порових открих един интересен сайт за всички големи случили се досега от праисториески времена - тук https://wikibgbg.top/wiki/List_of_landslides освен една таблица в които са сложени със кратки описания, жертвите и някои мащаби, във повечето има и линкове които отвеждат към много подробни описания (в същия сайт )вкл. със геоложки, хидроложки и разни други данни от много свързани дисциплини.
Една от най-известните е изригването на вулкана Невадо дел Руис през 1985 на 13 Ноември и съдбата на 13 год. Омайра Санчес.

Освен разните документални има и игрален филм / на исп. ,,A Tragédia de Armero 2017" , има го и като ,,Армеро" / но отникъде не мога да го гледам нито да го сваля. Макар че имам нищожни познания по исп. няма значение, или дали има някакви субтитри на друг език, просто ми се иска да видя самия филм.
Не искам да ви казвам подробности но е било страшно. Неописуема трагедия.

Общи условия

Активация на акаунт