Избор на телевизор

• 68 401
  • 464
  •   1
Отговори
# 330
Все пак се стремях да се придържам към долната граница, а не към горната. Затова и предложението е това, а не друго.

Два и половина пъти не го превъзхожда. По-скоро към 10-15%. Производителността може и да е по-висока с 15%, ако потребителката иска да си пуска синтетични тестове и да гледа цифрите в резултатите.

Реалното усещане за плавността на интерфейса е друг въпрос обаче и то е в полза на кутийките. Това се дължи на редица причини различни от хардуерните способности на чипсета.

Мога да сравня поведението на MediaTek MT5895 в телевизор с Андроид от 2022-ра с това на Nvidia Shield (2015) / Shield Pro (2019) и сравнението не е в полза на първия. Този чипсет използван от телевизор е на нивото на стария Chromecast 4K или стария Amazon Fire Stick, дори не новия Fire Stick 4K Max.
Сравненията са от личен опит.

# 331
На 65" с тази ценова граница? Thinking
Ще свали размера.

# 332
Два и половина пъти не го превъзхожда. По-скоро към 10-15%.
...
Мога да сравня поведението на MediaTek MT5895
Сравни моля те. Теграта няма хардуерно декодиране на AV1.
Колкото до производителност, 15% ама някой друг път. Няма кутийка в твоя диапазон която да превъзхожда процесора на който и да е телевизор от пентоник серията на МТ. Това са специализирани чипове които имат за цел да обработват картината по най-добрият възможен начин, дори имат отделни ядра за обработване на подсветката.
Твоите кутийки минават през HDMI. Няма спор, че са полезни, ама да твърдиш, че
дори в най-евтините кутийки, са по-бързи от тези в телевизорите?
е малко смешно

# 333
Да. Няма HDR на YouTube, което е единствения недостатък на 6 годишния хардуер. Дори с липсата на хардуерен AV1 декодер, Тегра-та има доста повече съвместимост от повечето модерни телевизори откъм кодеци за аудио и видео. В случая не сравняваме едно единствено устройство с друго обаче. Има достатъчно варианти. Apple TV, например.

Да го сравня как? Видео тест ли да направя за демонстрация? Вие ще покажете ли такава в подкрепа на твърденията до момента?
Изказванията Ви са доста уверени. Предполага се, че сте правил тестовете лично. Не би трябвало да е нужно подобно визуално сравнение от трето лице. И точно защото се предполага, че сте правил тестовете лично, не доумявам защо изобщо дискутираме нещо, което е очевидно дори за хора, които не знаят какво точно гледат.

Вашият личен опит в какво се изразява, защото от одеве говорим само за цифри. Които цифри показват 15% разлика при безсмислените в случая синтетични тестове, между другото.

Процесорите на телевизорите, които се използват за обработка на сигнала/картината/подсветката/моушън процесинга се използват и при подаване на сигнал през HDMI, не само при подаване на сигнал от смарт платформата, та функционалността им не е загубена с добавянето на кутийка. Дори е по-добре, защото се освобождава ресурс за контролиране на картината, който иначе се ползва за контролиране на приложенията.

А и като забива дистанционното (като при потребителката), приложенията са по-бавни дори в интерфейса, каква е ползата от по-бързия (на цифри) чипсет? Резултатите в Гийкбенч?

# 334
Вие ще покажете ли такава в подкрепа на твърденията до момента?
Показах. Само това, че сравнявам два различни SoC е достатъчно. Освен това кутийката не декодира аудиото, не управлява подсветката, т.е. една трета от работата се върши от чипа в телевизора. Ако питаш как да направиш сравнение накарай кутийката да върши цялата работа на процесора и сравнявай.
Повечето имат eDP свържи кабел директно към 65" матрица и се наслади на гладка качествена картина.
П.с. много се отклонихме. Дамата пита за телевизор все пак, а не за кутийки
Скрит текст:
Личен опит. Един от операторите предоставя услуга през един андроид бокс. Излъчват на 4к формула 1. Насича видимо. Със закъснение около две секунди спрямо другата им платформа която е HD. Приложението им за гугълтв работи в пъти по-добре на чипа на телевизора. И там има артефакти и замазване, но тук става дума за нещо съвсем различно. 4k 10bit Dolby Vision от флашка на Mi Box върви поносимо гладко и маже само на значителни разлики в контраста на Dune 2. Същата флашка възпроизведена директно на телевизора е без забележки.

# 335
Супер. Съвременните TV китайци от нисък към среден клас изпозлват процесори MT5895, а тази кутийка използва MT8696. Първият превъзхожда вторият по производителност около два и половина пъти което е нормално. Все пак сравняваме Cortex-A73 срещу A53. Други предложения?

Очаквах между другото по-добро предложение за кутийка.
Съгласен съм със Санди, разликата е близо два пъти повече изпълнени инструкции при една и съща тактова честота 18к срещу 34к за МТ8996.
Единствената слабост на смарт-телевизорите е малкото количество рам , но това не пречи функционалността на телевизора. Телевизорите с Андроид изискват малко повече, защото производителите оставят скоков Андроид с техен си скин. Тези с WebOS (LG), ViDAA (Toshiba, Hisense)  се оправят и с по-малко. Истината е,че кристалната картина зависи от източника , а той често в Бг е компрометиран заради много високо ниво на компресия. Ако автора ще ползва приложения  YT, HBO MAX , Netflix по добре да го прави директно на телевизора. Ако ще иска игри и други приложения (Skype ако е набор и все още го-ползва) кутийка но пак да каже какво ще иска да прави на нея. Аз си ползвам и двата варианта - 50 инча LG на което гледам филми предимно и едно 43 за игри, nas , pvr  на кутийка.

# 336
Вие ще покажете ли такава в подкрепа на твърденията до момента?
Показах. Само това, че сравнявам два различни SoC е достатъчно. Освен това кутийката не декодира аудиото, не управлява подсветката, т.е. една трета от работата се върши от чипа в телевизора. Ако питаш как да направиш сравнение накарай кутийката да върши цялата работа на процесора и сравнявай.
Повечето имат eDP свържи кабел директно към 65" матрица и се наслади на гладка качествена картина.
П.с. много се отклонихме. Дамата пита за телевизор все пак, а не за кутийки

Съгласен съм, че доста се отклонихме. Все пак моето предложение беше с цел осигуряване на по-дългосрочно решение и спестяване на значителна сума пари, ако подмяната на телевизора не е наложителна.
Само да допълня.

Декодира аудиото ако ѝ кажеш да декодира аудиото. И имат повече декодери от голяма част от телевизорите. Та LG доскоро нямаха DTS. Кой гарантира, че от следващата година пак няма да липсва? Тогава какво? Сменя се телевизора?
Моите кутийки вършат цялата работа на телевизора. Телевизорите са ми само монитори. Единият телевизор е доста стар, която е и доказателство за това, че смарт системите на телевизорите спират да вършат работа в един момент, а кутийката ги съживява и позволява да се ползва телевизорът като такъв, а не като смарт платформа, която трябва да подменяш през 5 години, защото е спрял да работи Нетфликс.

Кутийките се справят чудесно. Щом може да пусне 60-70GB 4k DV REMUX DTSHD файл по мрежата без да се замисли, какво повече се иска от кутийката?

# 337
Айнщайн, Нютон, Моцарт и Микеланджело са били аутисти, и те ли са увредени от ваксините?

# 338
здравейте, във връзка с дефектна бройка на Самсунг 55Q80D, за която ни бе удовлетворена жалбата за замяна, моля за препоръка относно избор на телевизор до 1600 лева, като принципно вече сме предубени към Самсунг. Предварително благодаря на отзовалите се Simple Smile

# 339
здравейте, във връзка с дефектна бройка на Самсунг 55Q80D, за която ни бе удовлетворена жалбата за замяна, моля за препоръка относно избор на телевизор до 1600 лева, като принципно вече сме предубени към Самсунг. Предварително благодаря на отзовалите се Simple Smile
Ето едно доказателство на твърденията ми, че Самсунг имат големи проблеми с матриците.
bumbata, няма да сгрешите ако изберете LG.

# 340
Ето едно доказателство на твърденията ми, че Самсунг имат големи проблеми с матриците.
bumbata, няма да сгрешите ако изберете LG.
Още един глас за LG.

# 341
И аз съм за LG, но когато ние имахме проблем и замяна преди 15-16 години това, замяната трябваше да бъде отново със Самсунг, по- нов и скъп модел, но Самсунг, а не каквато марка искаме

# 342
# 343
Какъв е бюджетът? Пиатам, защото от гореизброените не мога да кажа кой бих избрала. Всичките са средна работа.
Не знам от кой град сте, но гледам, че има ограничени наличности от този телевизор, със 100лв повече от Сони-то.
https://www.technomarket.bg/televizor/lg-oled55c31la-oled-smart-tv-09213772
100те лева отгоре са напълно оправдани.

# 344
Искам да се вместя в максимален бюджет до 1800 лева. Не сме телеманиаци и затова не ми се инвестират повече пари.
Казвате, че предложеният от вас модел е по-добър, а ще ми кажете ли и защо, понеже новостите в този вид техника не са ми ясни.
Това ми излиза като разлики:

Съществени ли са за около 300 лв. разлика?

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 15:48 от Djordja

Общи условия

Активация на акаунт