Избор на телевизор

• 68 359
  • 464
  •   1
Отговори
# 360
The Stranger, може ли да спреш да тролиш след всеки пост с този Емаг?

Първо, това че някой слага линкове от Емаг, изобщо не означава, че ще купува от там! На сайта на Емаг качват най-много информация за продуктите и аз лично затова дадох линкове оттам, уж да улесня хората, които питам за мнение. В другите сайтове ги мързи и една снимка да качат.
Второ, това със "спонсорирането" на нечия "икономика" е толкова наивно, че изобщо не ми се влиза в обяснения, ама ... Не "спонсорираш" никой друг, освен собствениците на магазините. Кой по-точно от нашите убавци да си избера да "спонсорирам" - Пеевски, дето е собственик на Техномаркет или генералите от Държавна сигурност, които са собственици на "Зора", или пък всички други с офшорни фирми, от данъците на които и един лев не остава в България? Аз, разбираш ли, с моите доходи, да съм се чувствала отговорна, че не им спонсорирам луксозния живот?!
Всичките продавачи на техника са "прекупвачи", тука производители нямаме. Затова купувам от тези, които са най-малко алчни и слагат най-малка надценка.  Т.е. интересуват ме тези, които ме спосорират мене и въобще не ми дреме, дали са от Румъния, или от Германия.

# 361
Здравейте, планираме да закупим нов телевизор за хол. В момента сме със 32 инча Сони, което е доста старо, но като цяло сме доволни от качеството на картината. Може би и изискванията ни не са големи. По-скоро е важно да издържи по-дълго във времето. Използва се главно за гледане на ЕОН Тв. Бих искала са Ви попитам с бюджет около 1500лв, според вас има ли телевизор, който да  се справя по-добре с приемане на SDR или HD сигнал и прилично разпъване на 55-инчовата 4К матрица и изображението да изглежда добре, а да не е зърнесто и размазано. Последното е копирано от ваш коментар, тъй като не съм особено наясно с нещата, но разбрах, че това е важно. Не знам дали е постижимо, тъй като с този бюджет е непосилно да вземем OLED. В друг форум ми препоръчаха този TCL, но сякаш сме резервирани към марката. Бихте ли споделили мнение относно тези или препоръчали други модели? https://www.emag.bg/televizor-tcl-miniled-55-139-sm-smart-google … M/?ref=fam#139-cm
https://www.emag.bg/televizor-sony-bravia-led-55x75wl-55-139-sm- … M/?ref=fam#139-cm
Не съм ги виждала на живо и двата телевизора, но по спецификации TCL е с доста по-добър дисплей от Сони-то. 144 херцова срещу 60 херцова матрица. Вярно е, че Сони имат един от най-добрите софтуери за обработка на сигнала, но се съмнявам, че в този случай ще компенсират с него разликата в качеството на матриците. Този телевизор не е от флагманите на Сони, даже е по-скоро към ниския им клас, та съвсем се съмнявам, че ще се справя с ъпскейлинга по-добре. Ако аз трябва да избирам за себе си по спецификации, бих избрала TCL. Разбира се, най-добре е да го видите и да прецените на живо дали ви харесва.

# 362
65" TCL с 10 битова матрица. За хол. Няма да съжалявате
Eon идва с андроид бокс и няма никакво значение на какво ще се възпроизвежда.
Иначе приложението EON е малко да кажем куцо, ама не зависи от телевизора. И на Самсунг и на LG ще работи по един същ начин.

# 363
Определено 5 годишната гаранция е изкушаваща. Но ме спира това, че нямат физически магазин в града. И ако недай си боже се наложи да използваме гаранцията ми се струва сложно как ще се случат нещата.
Така... получили сте счупен стол от Емаг и сега пак от там искате да купувате? Какво не разбрахте от първия път?
 Bros.bg може да няма физически магазин в града Ви, но да не би Емаг да имат? Достатъчно много магазини продават на по-ниски цени от Емаг, все някой ще има физически магазин във вашия град. Ако ми кажате в кой град сте, ще Ви намеря магазин с физически офис в града. Можете и сами да си направите справка за цените в pazaruvaj.com

GG, Съгласен съм, че те спонсорират тези, които предлагат по-ниска цена, но Емаг не са от тях защото са следващите прекупвачи след магазините в България. При това прекупвачи само по документи без стоката да минава физически през тях. Това е паразитен бизнес, печелят пари без да влагат никакъв капитал и съответно без никакъв риск. Единствената им инвестиция е направения сайт. През сайта намират клиенти за показаната стока, после се обаждат на физическия магазин, дават адреса на купувача и си взимат комисионна, която се плаща от купувача. Купувача плаща обявената на сайта цена, която е по-висока от цената в реалния магазин. Купувайки от Емаг ние спонсорираме не само Пеевски, но и тарикатите от Румъния. Толкова е просто.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 20:52 от The Stranger

# 364
И ако недай си боже се наложи да използваме гаранцията ми се струва сложно как ще се случат нещата.
При мене нещата се случиха по следния начин. Закупено на Черен петък LG загуби картина месец преди да изтече гаранцията.
Подадох заявка, уговорихме се кога ще дойде куриер. Опаковах телевизора. Около 3 седмици след като куриерът взе пратката, отново по куриер ми върнаха телевизора със сменен панел. Четвърта година след ремонта телевизорът си работи.
Скоро ми изгоря електрическа кана на 3 години (с 5 години гаранция). Отново я изпратих по куриер за тяхна сметка (еМаг изготвят товарителницата). Явно не е била пригодна за ремонт. Върнаха ми парите по сметка.
Купувал съм от еМаг компютър, монитор и какво ли не още. Всички стоки пристигаха от Румъния.
При монитора направиха гаф като ми изпратиха вместо това телевизор.
Там имаше малко нерви, докато се оправи недоразумението.
Ако бях недобросъвестен, щях да си прибера по-скъпия телевизор, който навсякъде по документите се водеше монитор.

И аз съм патриот и съм за родното производство (остана ли такова?), но нека не пишем небивалици как едва ли не еМаг са останали на снабдяване от нашите техно вериги.
А относно това как единственана им инвестиция била сайта... не знам какво да кажа. Досега оставяхте впечатление на сериозен човек.
https://money.bg/investments/emag-investira-eur100-miliona-v-izg … -park-v-tsie.html

# 365
bashtatko, аз съм поръчвал няколко неща от Емаг и са ми пристигали все от български търговци. Колкото до споменатата по-горе инвестиция за 100 милиона евро, в нея Емаг нямат лично участие: теглят 30 милиона мостов заем, останалите 70 милиона са от Алфа Банк. Иначе поздравления за начинанието и за идеята да печелят от онлайн продажби.
Поправи ме ако греша, но Емаг нямат в наличност стоките, които предлагат.

# 366
The Stranger, живееш в някакви големи заблуди. Емаг не само, че имат стоките в наличност, но имат и едни от най-големите складове и наличности в Европа. Това на снимката е само единият от складовете им:

https://baupartnergroup.ro/en/2021/11/09/the-second-emag-warehou … southeast-europe/
В линка пише, че само в този склад има 2 милиона продукта, сортиращата им система обработва 7300 продукта на час и за ден 45 000 продукта напускат склада.

Защо нещата са ти пристигали от бг търговци - защото Емаг освен продажбата на собствените си стоки, предоставя интернет платформа и на всякакви други търговци да продават техните си продукти.  При поръчката на всеки продукт се вижда дали ти го продава Емаг или друг търговец. Но обикновено цените на Емаг са най-ниски, което няма как да се получи, ако купуват не от производителите, а от други посредници.
И няма много общо с Румъния, собственост е на датско-южноафриканска мултилимионна компания.

# 367
Защо нещата са ти пристигали от бг търговци - защото Емаг освен продажбата на собствените си стоки, предоставя интернет платформа и на всякакви други търговци да продават техните си продукти.  При поръчката на всеки продукт се вижда дали ти го продава Емаг или друг търговец. Но обикновено цените на Емаг са най-ниски, което няма как да се получи, ако купуват не от производителите, а от други посредници.
И няма много общо с Румъния, собственост е на датско-южноафриканска мултилимионна компания.
Не знам кой е собственика, но фирмата е румънска, това гo потвърждава и Гугъл. Не искам да споря, но няма да се съглася, че цените им са най-ниски. Справка с преждеспоменатия телевизор Sony BRAVIA LED 55X75WL.
Емаг - 1449 лв,
Бросбг - 1385 лв
xtreme.bg  - 1407 лв
Xmail.bg - 1407 лв
technik store - 1429 лв
data com - 1434 лв
Allstore.bg - 1435 лв
GTcomputers - 1441 лв
Справката е от сайта pazaruvaj.com
Нормално е да има и по-скъпи оферти, но видно от справката, Емаг не държат най-ниските цени.

# 368
От линка в емаг, долу в ляво има цена 1368.84 + 20лв. доставка. В брос цената е с три лева под тази в емаг, но без доставката. Т.е. ако брос успеят да го доставят до Варна за под 3 лева, ще държат най-ниска цена

# 369
Това е разопакован продукт!
Не бих дала над 1000 лв за разопакован продукт ако разликата с нов е под 10% от цената!
Емаг НЕ ВИНАГИ държат най ниски цени. .това заключение е абсурдно!
Проверява се винаги по сайтовете и така се намира най-изгодната цена!

# 370
Здравейте,
След закупуване на смарт телевизор (LG 55”, C4), влизам със следващото си питане — кой е най-удачният вариант за свързване?
Доставчикът е А1.
Вариантите са:
1. Чрез приемник и кабел към TV (това е настоящата ситуация);
2. Чрез карта. Тук също май има нужда от приемник, но без свързващ кабел;
3. Чрез Wi Fi. При този вариант приемникът се маха, нали?

# 371
Здравейте,
След закупуване на смарт телевизор (LG 55”, C4), влизам със следващото си питане — кой е най-удачният вариант за свързване?
Доставчикът е А1.
Вариантите са:
1. Чрез приемник и кабел към TV (това е настоящата ситуация);
2. Чрез карта. Тук също май има нужда от приемник, но без свързващ кабел;
3. Чрез Wi Fi. При този вариант приемникът се маха, нали?
Да ви е честит новият телевизор, много добър избор сте направили.
1. Чрез приемник и кабел към TV (това е настоящата ситуация) - най-често използваният вариант, няма нищо по-добро от добрата стара жица Simple Smile
2. Чрез карта. Тук също май има нужда от приемник, но без свързващ кабел - само в този случай приемникът се маха, а се използва  CI/CI+ карта. Преди години, когато кабелните оператори предлагаха дървени приемници със скапани тунери, като си купиш нов добър телевизор,  CI/CI+ картата беше най-добрият вариант за по-качествено изображение. Сега май приемниците не са толкова зле или поне при IP телевизията техният хардуер не е от толкова съществено значение.
3. Чрез Wi Fi. При този вариант приемникът се маха, нали? - това е вариант, подобен на 1. Не се маха приемникът, а връзката между приемника и телевизора е безжична, а не с HDMI кабел.

# 372
На мен лично само през wi-fi доста ми забиваше телевизията на А1. Ама аз плащам за най-евтиният им пакет, та може и от това да е.

# 373
Насичането на телевизията през WiFi много зависи от услугата за интернет, а отгоре на всичко и по принцип WiFi се влияе много от странични смущения, та за това смятам, че по-добро нещо от жицата няма. WiFi е за да не се дразнят естетическите ни възприятия с разни кабели, опънати тук-там по къщята.

# 374
Проверява се винаги по сайтовете и така се намира най-изгодната цена!
Леле, за това никога нямаше да се сетим! Добре, че се включи тета75 да просветли народа. Двойно точки и звездички!

Допълнителни уточнения за тези, на които им е по-важно да се изкажат, отколкото да разберат какво е написано:
Обяснявах на Стрейнджър за сайта на Емаг, на който за една и съща стока излизат няколко оферти - освен тази на Емаг, и на други търговци, които продават там. Та там като първа излиза офертата с най-ниска цена и доставка, която обикновено е на Емаг - обикновено, но не винаги, но пък по време на промоции почти винаги, щом трябва да сме толкова точни. И всичко това беше в контекста, че щом понякога цените на Емаг са най-ниски, то няма как те да купуват стоката от другите търговци, които продават при тях. Всеки знае как и къде да провери цените и никой в темата не търси информация по този въпрос.  

Стрейнджър, аз също от Гугъл черпя информация чия собственост собственост е Емаг и навсякъде излиза, че 70% се притежава от Naspers (международна компания със седалище в РЮА). Това, че седалището на Емаг е в Румъния, не я прави румънска компания.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 21:07 от GG*

Общи условия

Активация на акаунт