Избор на телевизор

• 61 111
  • 404
  •   1
Отговори
# 390
  • тук-там
Питах и в другата тема..... Има ли такова чудо - телевизор, който да сваля филми от ... Замунда примерно, на флашка и да го възпроизвежда после?
Повечето смарт телевизори имат и приложения за гледаш филми от торенти, без да е необходимо да се свалят на флашки.Какъв е моделът/операционната система на телевизора?

Ей  този: Телевизор TCL QLED 85C745, 85" (214 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, 100Hz

# 391
  • Разпиляна във въображението
Насочила съм се към 55-инчов LG QNED AI QNED80 4K Smart TV 2024. Гледах в различни сайтове вкл. и LG, но никъде не виждам ъгъл на видимост. Моля, за мнения?

Ние си го купихме миналата седмица. Доволна съм.

# 392
Благодаря на всички за отговорите!

# 393
  • Брюксел / София
Търся не много скъп телевизор за майка ми, който ще се ползва предимно за гледане на филми, новини и публицистични предавания.
Спряла съм се на този:

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-LG-43QNED80T3 … ab=descriptionTab

Предимно защото старият й телевизор е от същата марка и тя е доволна, няма да се налага да свиква с ново дистанционно.

Може ли мнения дали този телевизор е добър?

# 394
За майка ти е идеален.

# 395
bat
телевизора е даже идеален, но все пак погледнете дали новото дистанционно е като старото. можете и от интернет да видите като знаете стария модел. все пак телевизорите стават все по-смарт и с повече възможности и оттам има промяна и в дистанционното. затова моя съвет е да погледнете двете дистанционни. виждал съм възрастен човек да се дразни много от промяна и разместени бутони. и ако не е спешна покупката всяка година около Великден техноверигите пускат промоции и отстъпката за този телевизор може да е и над 100 лева.

# 396
Ако са една марка- може да си ползва старото дистанционно. Това е в случай, че новото е различно.

# 397
  • Пловдив
Здравейте,
някой с мнение за този телевизор https://www.emag.bg/televizor-tcl-qled-55-139-sm-smart-google-tv … ?ref=fav_pd-title 
В момента е с 20% отстъпка и се чудя?

# 398
Здравейте,
някой с мнение за този телевизор https://www.emag.bg/televizor-tcl-qled-55-139-sm-smart-google-tv … ?ref=fav_pd-title 
Вероятно е стар модел, защото не го намирам да се предлага в други магазини. Което ме навежда на мисълта, че може да е върнат в гаранция и впоследствие ремонтиран. В Технополис има 55" TCL за 619 лв, винаги е добре да видиш какво купуваш преди да си дадеш парите. По тази причина не препоръчвам Емаг, а ако се случи да даде дефект докато е в гаранция - тогава влизаш във филм.

# 399
То си пише в сайта на емаг. Модел 2025 година

# 400
Вероятно е стар модел, защото не го намирам да се предлага в други магазини. Което ме навежда на мисълта, че може да е върнат в гаранция и впоследствие ремонтиран.

Пълни фантасмагории.

# 401
Здравейте,
Не съм го виждала на живо, характеристиките му са прилични. Панелът е HVA, сравнително добър. Произвежда ги TCL CSOT. Далеч е от качеството на IPS панелите, но пък според мен е по-добър от TN. С 2 думи - среден клас телевизор, може да се окаже с добро съотношение цена:качество.

# 402
HVA вадят много по-добър контраст

# 403
О, Боже!
Когато купувате телевизор, марката няма никакво значение. Гледайте да сте в бюджета си:  200 - 500 - 1000 - 50000 лв
Матриците и чиповете се произвеждат само отняколко фирми в света. Схемните решения и софтуера също се правят от няколко фирми.  По-ниските цени идват от качеството на влаганите материали и/или компоненти, които още при производството са дали по-лоши показатели. Няма как един телевизор за 1000 лева да е 5 пъти по-добър от друг за същата цена. Всичко, което чете в брошурите, е маркетингова информация :- ), ако искате реална техническа информация -  търсете процесорите вътре, производителя на матрицата и др.

# 404
така е. най-важната е матрицата, после процесора, реалните херца на опресняване. всичко друго е софтуерни подобрители на картината. и вече едно от най-важните неща какво ще пуснете да гледате - няма как некачествена SD телевизия да изкара качествена картина или някое старо видео с ниска резолюция и битрейт, ако ще и 5000 да дадете. Има китайски производители субсидират цените на телевизорите - Гугъл също ги подпомага да инсталират андроид за да печели от реклами и да следи.

Общи условия

Активация на акаунт