Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 428
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Със сигурност могат да го видят, стига да се покаже бебока. Аз преди 2 седмици като бях в края на 17 и вече беше категорична док, че е момиче. В 14 пак каза момиче, ама много бързо си сви краката и на мен не можа да ми покаже, само тя го видя.
Аз съм ходила във Фенина при Славкова, бях доволна. Ама това беше преди 4 години. Сега ще видя дали да запиша още един час.

# 346
Аз и на миналата ходих във Фемина при доц Димитрова и др Чучумишев в Малинов. Сега обаче се доредих и при др Сигридов. Малко повече стават, но пък този преглед е важен. Миналата седмица бях при др Чучумишев и беше доволен, но чак като минат и другите ще се успокоя.
Jessito, моля те сподели като ти мине прегледа при Сигридов как е протекъл!

# 347
Ще пиша Bels! Аз веднъж ходих при него и гледа доста подробно всичко, бебета, кръвотоци, плацента и тн. Като ехографски преглед, това беше най-подробният на който съм била досега.
Даде ми много съвети понеже бременността с еднояйчни близнаци си има разни специфики и сега ще му занеса изследвания които ми назначи. Много съм доволна от срещата с него. 
Сега само се надявам да каже хубави неща.

# 348
Интересно ми е дали се припокриват нещата с казаното и от другите лекари? При мен има разминавания и сега ще ходя и на 3то мнение.

# 349
Аз също наредих доста прегледи - три фетални морфологии - при Чачева, Вецев и Сигридов. Надявам се всичко да е наред и да мога да си отдъхна малко и да ги разредя занапред.

Тези размери с грамчетата не знам защо изобщо ги споменавате или се притеснявате за тях. Те са супер ориентировъчни. На този етап други неща са важни за проследяване развитието на бебето. Аз съм ходила на прегледи с разлика три дни и разликата в измерените грамчета беше абсолютно невъзможна. Това е последното нещо, което ме интересува на един преглед.

# 350
  • София
Момичета здравейте!
Следя ви от първата тема, но все не се престрашавам да се включа. С някой от вас се знаем от други теми, това хем ме радва, хем не ми се иска да има момичета в темите за рискова бременност.
Аз съм 17 седмица с термин 29.06.2021г.
На 37г. съм, това ми е 4та бременност, имам едно момченце на 1г.10м. и два миседа- преди и след раждането.
Тази бременност от самото начало е шантава. Първо тръгна с не добре удвояващо се чхг, после изкарах ковид между 8ма и 10та седмица (сравнително леко), после на ранния скрийнинг Сигридов ми наговори толкова много ужасии, че едва си излязох от центъра. Добре , че бях правила друг скрининг 3 дни преди това във Фемина,  това разбира се не ми помогна да се успокоя и се консултирах на още 2 места.
С тромбофилия съм, на терапия фраксипарин и аспирин, отделно съм на терапия за кръвно налягане,  на горна граница на гестационен диабет и лек дефицит на желязо. Да е по-интересно 🙃
Сигурно пропускам нещо, витамините  и техните дефицити не ги броим нали 😊
Явно ще си отдъхна чак след раждането, но то и при първото беше така.
Бебето е момченце и от няколко дни усещам леки потупвания.
Следя се на няколко места , пускам контроли и вярвам ,че всичко ще бъде наред!
Поздрави на всички!🌺🍀☀️

# 351
Хулиганката, спокойно, и мен Сигридов доста ме уплаши при първия преглед при него. И аз като теб съм с фраксипарин. Излезе ми страшно висок риск от прееклампсия и съм на аспирин от 150 мг, на всичкото отгоре бях изключително влошени кръвоток и и артериите ми работеха на 14%  при което Сигридов ми заяви, че до 24-та седмица бебето ще започне да изостава, ако не се отворят артериите. Изписа ми безумни изследвания, които направих, както и сумати добавки  които все още пия. Но при преглед при него преди две седмици имах значително повишаване в кръвотоците. Само дето сега за капак съм с плацента превия тоталис... след инвитро и мен голям страх ме е обзер и докато не го гушна живо и здраво, няма да се успокоя, така че те разбирам напълно. Не си сама в страховете си.

# 352
  • София
Шели, всичко ще бъде наред, просто ще родиш секцио, не е голяма драма, важно е да сте добре с бебето ❤
 Моят кръвоток не е толкова зле, колкото го изкара Сигридов, едната ми маточна артерия(лявата) е по-резистентна, но от аспирина гледам ,че има подобрение след всеки последващ преглед. Пък и плацентата е завъртяна по-надясно, та засега не е проблем. И аз съм на аспирин от 150мг , но почна да ми тече кръв от носа, та ще трябва да ида до Паскалева за коагулация, да видя и тя какво ще ми измисли.

# 353
Да, мини през Паскалева. Аз бях тази седмица и ми вдигна фраксито на 0.6, но за аспирина тестът излезе идеален и оставам на 150 мг.
Иначе страховете ми са от кръвоизливи като натежи бебчето, че ще лежи директрно върху плацентата, иначе секциото ще го преживея, само бебо да е добре 🙏 Иначе се права за аспирина, откакто го пия и аз имам подобрение в кръвотока.

# 354
Белс, при мен всички са съгласни за терапията ми от клексан 0.4. Само доц Димитрова иска вместо него да съм на АП 150 без клексан, но миналата бременност цялата бях на АП 150 от трансфер и свърши зле, така че в моят случай това не е правилно.
Иначе само Сигридов ми даде съвети за диетата и още доста насоки. Едното бебче имаше една незатворена част на сърчицето и той каза да пия вит Б6 и че ще се оправи. Бях на фетална ехокардиография мин седмица и сърчицето беше вече добре. То и преди не беше проблем и поправимо, но сега ми е по-спокойно разбира се.
Аз още отначало и с препоръките на др Калчев следвам горе това което др Сигридов предписва като храна и витамини и за щастие плацентата е много по-добре от предишния път.

Ходя и при Паскалева за кръвните показатели, но тя ме вика страшно рядко защото съм била слаба и не може да ми вдигне дозата. Ходих в 7гс, каза ела в 20...отидох в 18гс и ме вика в 24гс. Общо взето не мога да кажа че ме следи истински.

Добре дошла в групичката, huligankata!

# 355
И при мен го има това със сърчицето. А не го видяха на първата ФМ, след това бях при Сигридов и той ми го каза. Затова се учудих дали е реално така или не....

# 356
Хулиганката, добре дошла, ние сме с много близки термини, аз съм за 27.06 🙂 Пожелавам ти всичко да е наред чааак до слънчевия юни, когато да гушнеш сладко вързопче.

# 357
Сигридов не е за всеки и си има и плюсовете и минусите, аз насъбрах стаж при него в последните 2години... Много интересни неща научих от него. Говори докато преглежда, какво вижда, защо, как, детайлно, не е само да брои пръстчета и да ти показва неща, които са интересни на родителите.
Но си има и черната страна, че като имаш много информация, имаш и много притеснения.
Моите наблюдения са, че в новата клиника е склонен да ти каже по-страшни нещата, отколкото са, с цел да се застрахова и за не сбърка. Личното ми мнение е, че е чел по форумите, за пропуските си и според него е очернен несправедливо. Беше споменал, че за да получи лиценз или нещо подобно за фетален морфолог, не трябва да имаш родени деца със синдроми, а той имал изпуснати (недиагностицирани) 2 случая. Всичко това го спомена с голямо огорчение, но вече ме беше стресирал с проблеми с бебето и не запомних какво точно ми говори.
Моята тромбофилия си я открих, чрез препоръчаните в неговата група изследвания. Всички витамини, които пускам са пак от там... При предната бременност, Аг-то, което ме следеше се чудеше защо си пускам всички тези изследвания... Въпреки, че знаеше за тях, не ме съветваше, според стойностите за корекции... При Паскалева бях в 12г.с., тя каза, че отговарям перфектно на терапията и да отида в 27г.с. за контрола...е, в 26-та бях с тромб и в болница по спешност... затова реших по време на тази бременност да не я посещавам.
Финално, много четене и информация от различни източници са важни за мен, предполагам, че момичетата, които са минали през инвитро ще ме разберат, и всичката събрана информация сам си я синтезираш и взимаш решенията за себе си с мнението на кой доктор ще се съобразиш.

# 358
  • София
На Сигридов както знаете първата специалност е кардиология, този факт, съчетан с голямото му его обясняват често поставяните кардиологични диагнози в ранни етапи на бременността, на мен при предишната ми бременност (2018) в 12г.с. ми каза , че бебето има шум в сърчицето, вероятно поради вит.б6 дефицит. Ами притесних се доста, знаете че ФЕ се прави след 20г.с и това не е случайно.  На скоро на една позната пак беше казал за този шум, но я беше успокоил ,че го има на 9 от 10 бременни. Щом е така, защо трябва да се споменава изобщо? За мен щом има такава статистика , това не е патология, а физиологично състояние отговарящо на срока на бременността.
Това към Bels.  Ако искаш отиди при др. Маринов за твое спокойствие.

Jessito, аз също ходя при доц.Димитрова, но вече не и обяснявам за фраксипарина, тя си има популярно мнение (донякъде е права да ти кажа). Аз в петък бях при нея на ранна фетална, сигурно ми е забелязала буците и синините по корема, но нищо не каза де.
Ти ФЕ при Спасов ли прави? Доволна ли си? Аз имам час при него на 17.02. (Димитрова сама ми го записа 😁)

# 359
Едит: в крайна сметка всичко се оказа наред, просто бебенцето се е завъртяло и предизвиква въпросните усещания, а не както мислих, че е нещо с шийката
Здравейте, момичета!
Влизам вече в 20 г.с. и тъй като е дълго очаквана и първа бременност (до толкова далеч) се чудих дали си внушавам някои неща.
На някоя дали й се е случвало или да усеща разширение "там долу" - като след секс обаче без секс 😂? И дали е нещо нормално?
 Иначе нямам други неща - като болки, кървене. Просто се чудя дали да посетя лекар или си внушавам нормални неща 🙈

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 19:30 от mrst

Общи условия

Активация на акаунт