Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 43 359
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Аз днес ще правя моята 19+4, но на предния преглед преди две седмици на жк ми казаха, че върви напред с 6 дни и затова ме записаха толкова рано.

# 376
20, 21 гс са моите ФМ.

# 377
Моята ФМ е на 26ти другата седмица, ще съм в 22г.с тогава.

# 378
Канди, всичко ще е наред, гледай да си спокойна. Близките ти ще се възстановят и този гаден период ще приключи. ❤️

По принцип единия лекар искаше да ме види на 21ви за ФМ, но за мен е прекалено рано. Все пак съм 17 г. с, а и на 28ми ми е прегледа по ЗК. Затова ще запиша час за ФМ за 20 г. с.
За момента няма нещо притеснително и не желая излишно да ходя в разни медицински центрове. Тук не е като в Сф, да си има специализирани клиники, има всякакви кабинети, респективно пациенти и искам да огранича посещенията на такива места.
Пазете се и бъдете здрави 🙂

# 379
Моята е на 04.02 (22г.с.)
Изобщо не ми се пътува Бургас-София,но ще стискам зъби.
Да се похваля-днес бях на лекар и освен,че всичко върви по план,раста само на бебе 😁,не съм качила килограми,само сантиметри.
Предстои ми един преглед при офталмолог и чакам резултати от кръвни изследвания и урина...

# 380
Пожелавам на всички , безпроблемно бременеене и сладък, пухкав финал Heart , аз съм в 19 г.с и в момента съм +5 кг Smile старта ми беше 48кг

# 381
Момичета, след 6 седмици в неведение, се видяхме с бебчо 😍 Всичко е наред засега и въпреки свалените килограми, то си расте. Чувството да го видиш след толкова време е неописуемо. 😍

П. П.: На 90% е госпожица и ще връзваме опашки. 🌺❤️

# 382
Аз утре съм на ФМ, в 19+6.

Канди, колко см е шийката? Сега ще овладеят контракции те, като те поналеят с кормагнезин и всичко ще е наред, стиска палци! Колкото и да е трудно ти гледай да се опиташ, да бъдеш спокойна и положително настроена.
Аз усещам контракции и болки ниско долу, ама ще видим утре до къде сме го докарали с моята шийка.

# 383
При мен всичко беше наред на прегледа . Казват , че има жени със зацапване и болки , други нищо подобно . Ще гледам да не се претоварвам , но е голямо търчане след малкия , а като заспи имам един куп домакинска работа .

Видяхме и пола , момиченце 💖 Доста трудно беше , не беше в добре позиция,но накрая се видя 😊

# 384
Ra4e1 (малко със закъснение)искрено съжалявам за загубата ви.Желая ти бързо физическо и най вече психическо възстановяване,и когато се почувстваш отново готова,да имаш най леката и безпроблемна бременност с най-прекрасния финал!

Днес мина моята ФМ  в 20г.с.
Понеже се следя в университетска болница ми се падна да ме гледа студентка,естествено под зоркия поглед на доктор.Милата се поизпоти цял час,голямо натискане падна и сега чувствам лек дискомфорт,а и бебето никак не съдействаше,беше се обърнално с гръб и почти до края не пожела да се покаже.Накрая само си показа профила и  успя да ми направи една снимка за радост на таткото тъй като трябваше да бъде с малкия и не успя да присъства.За щастие всичко изглежда добре.Оказа се,че съм с задна плацента което обяснява защо все още не усещам бебето.Има ли мами като мен които са решили да узнаят пола на бебето на финала?

Малко притеснително звучи това,с ходенето по няколко пъти на ФМ при различни доктори.

И накрая,силно стискам палци на CandyY всичко да е наред и скоро всичко това да е само лош спомен!

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 17:04 от narcissus

# 385
Здравейте! Днес бях на ФМ 20+6 гс във Фемина. Като цяло нещата са ок, 340 гр госпожица, която много мърда 😁
НО.. Чували ли сте за намален кръвоток в (лява) маточна артерия? Док каза, че тези органи се формират до 24гс, та е рано за притеснение, само да си следя кръвното да не е високо. Аз уж бях спокойна, но като се прибрах, започнах да се притеснявам. Утре ще ходя до АГ, която ме следи. ММ отиде за апарат за кръвно сега. Та да питам все пак знаете ли нещо по тоя въпрос? Благодаря!

# 386
Раче, ужас е това през което сте минали. Почивка и нужните изследвания и нещата ще се наредят.
Аз пък съм точно на обратното мнение за серклажа, за съжаление от близък много горчив опит.
Моя близка приятелка след една загуба в  35г.с. и последвала бременност с близнаци беше убеждавана как серклажа е най-добрият в случая, как е застраховка и тн. Съгласи се и го направиха. В 22г.с. на феталната се видя брутално скъсяване и не само, серклажът беше поставен на грешно място. Последва престой в болница, уж закрепиха положението, но след 2 седмици роди. Бебетата бяха с жестоко инфектирана плацентата и съответно... ясно какво последва. Оказа се, че със серклажа са вкарали инфекция. Абсолютно излишно.

# 387
  • София
Здравейте! Днес бях на ФМ 20+6 гс във Фемина. Като цяло нещата са ок, 340 гр госпожица, която много мърда 😁
НО.. Чували ли сте за намален кръвоток в (лява) маточна артерия? Док каза, че тези органи се формират до 24гс, та е рано за притеснение, само да си следя кръвното да не е високо. Аз уж бях спокойна, но като се прибрах, започнах да се притеснявам. Утре ще ходя до АГ, която ме следи. ММ отиде за апарат за кръвно сега. Та да питам все пак знаете ли нещо по тоя въпрос? Благодаря!
Здравей ,
аз съм с намален кръвоток в лява маточна артерия от самото начало. На аспирин от 150мг съм и се подобрява. Не се притеснявай излишно, дори и с една добре пропускаща артерия бебето ще си расте. Трябва да се прави доплер по-често и да се следи кръвотока и феталния растеж. Следи си кръвното, не е грешка, макар че според мен няма връзка.

# 388
Huligankata, мерси много за отговора! Ще видим дали утре и на мен ще ми изпишат аспирин.

# 389
Аз бях в 17та на ранна ФМ и ще ходя пак в 22ра.

И при мен кръвотоците не бяха добре, изписаха ми Акард 75, сега били идеални...

Общи условия

Активация на акаунт