Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 44 445
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
За БХС не знам да се плаща, аз ходи в Марковс на ранна ФМ, платих 130 лева и ме изпратиха за вземане на кръв БХС в Майчин дом и не съм плащала една стотинка,така като е безплатно в момента. Simple Smile

# 91
Здравейте всички ! Честита Нова Година Flowers Four Leaf Clover да ни носи здраве и късмет - че ще имаме нужда Simple Smile

Нямам търпение до следващия преглед и да се уверя че всичко е нормално.

За Фемина, аз имах лична драма и много лошо преживяване на пирвия преглед. От болница Надежда лекарките потвърдиха, че от Фемина са ми дали грешна диагноза и насоки относно кистата.  Не бих препоръчала повече тази клиника. Според мен набират клиенти за новата им болница и се опитват да насочат пациентите за излишни процедури и операции. Преди 6-7 години много им се доверявах и бях доволна. Явно се променят нещата. Не бяха никак отзивчиви и коректни при моята ситуация. Всеки решава за себе си разбира се. Препоръчвам с две ръже болница Надежда  и отделно клиника Надежда в Парадайс мол. Редуват се едни и същи специалисти според график.

# 92
Привет дами, БХС изследването е напълно безплатно ако го направите тук: https://genetika.maichindom.com/
Аз съм от Варна, дадох кръв в тукашния филиал на лабораторията и не са ми взели нито стотинка, по някаква Евро програма се финансира.
Аз не съм много добре тези дни, вчера лежах само, тормозеше ме тъпа болка долу в дясно, днес вече не я усещам. На работа съм, надявам се да издържа, леко нагорно ми идва. Хубава седмица.

# 93
Здравейте, дами. Честита Нова Година! Нека бъде здрава, спокойна и успешна за всички нас.
Искам да попитам някоя от вас дали ще прави втора фетална пти Даскалов в Пловдив или има впечатление? Мами от Пловдив вие за къде сте записали час ?
Според вас коя е оптималната седмица ?

# 94
За БХС не знам да се плаща, аз ходи в Марковс на ранна ФМ, платих 130 лева и ме изпратиха за вземане на кръв БХС в Майчин дом и не съм плащала една стотинка,така като е безплатно в момента. Simple Smile
Да, но аз не съм здравно осигурена, знам, че раждането е напълно безплатно при всички обстоятелства, но не вярвам за БХС.

Записвам се с момче 💙 Не си го представях до последно, или поне до преди дебел черен косъм да ми излезе на брадата 😂.
Изглеждаше чудесно, добър пулс (170) и кистата не се видя. ☺️
Кръвните ми резултати са повече от чудесни, никога не съм имала толкова добър хемоглобин.
Пуснаха ме да летя съвсем спокойно. 💙

# 95
  • Замък сред облаците
Да, но аз не съм здравно осигурена, знам, че раждането е напълно безплатно при всички обстоятелства, но не вярвам за БХС.

Записвам се с момче 💙 Не си го представях до последно, или поне до преди дебел черен косъм да ми излезе на брадата 😂.
Изглеждаше чудесно, добър пулс (170) и кистата не се видя. ☺️
Кръвните ми резултати са повече от чудесни, никога не съм имала толкова добър хемоглобин.
Пуснаха ме да летя съвсем спокойно. 💙

Честито момченце! Иначе БХС в НГЛ трябва да е безплатно за всички. В декларацията не се упоменава и не се търси здравно осигуряване. В най-лошия случай е 45 лв. плюс 3 лв такса пробовземане. Вече ФМ в Майчин дом се заплаща по ценоразписа на болницата 80- 100 лв.

ЧЗВ - Генетична лаборатория: http://genetika.maichindom.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%86%d … 0%be%d1%81%d0%b8/

Ценоразпис МД: https://maichindom.com/wp-content/uploads/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0% … 1%81-21042020.pdf

# 96
Много благодаря, Андреева ☺️ Прекрасна нова година ти желая. 💕

Ако трябва да съм честна не ми се дават много пари за изследване (260лв. явно), което две седмици по-късно така или иначе ще ми бъде безплатно тук. Ще го помисля, имам време. 💙

# 97
Здравейте, днес бях на консултация и всичко е наред, върви с почти седмица напред моя юнак и ми дадоха дата за фетална морфология за 19 с и 4 дни, дано да не е рано. Ако някой също е насрочен вече може ли да сподели кога ще бъде неговата?
Интересува ме и дали има други дами, които ще правят ехокардиография по мой спомен беше между 22-24 седмица?

# 98
Моята ФМ е за 20г.с и 6дни.
Също мисля да правя фетална ехокардиография около 21-22г.с все още нямам час
Здравейте, днес бях на консултация и всичко е наред, върви с почти седмица напред моя юнак и ми дадоха дата за фетална морфология за 19 с и 4 дни, дано да не е рано. Ако някой също е насрочен вече може ли да сподели кога ще бъде неговата?
Интересува ме и дали има други дами, които ще правят ехокардиография по мой спомен беше между 22-24 седмица?

# 99
Пумпалче, честито юначе!
Днес и аз бях на преглед, госпожицата се пофръцка и не даде да ѝ направят хубава снимка (брат ѝ беше същия!). Почти 200гр. е, кръвотоците са добри. Най-важното шийката не е мръдна и за сега ми се разминава серклажа (малко със смесени чувства съм за това, но вярвам напълно на док).
ФМ ми е записана още преди месец за 19+6. След 2 седмици съм на нея.
Фетална ехокадиография ще правя (влиза ми в пакета, миналия път пак правих) щ, но още не знма кога, сигурно към 22-23г.с. Ще е. Трябва да видя със сина ми кога сме я правили. Преди 25 се прави, Сао това помня.

# 100
Момичета, може ли да ми препоръчате магнезий, който приемате и сте доволни? Отвреме навреме усещам някакви леки спазми и това ме притеснява. Моят проследяващ ще е на работа чак края на месеца... и тогава съм при него. Междувременно се консултирах с акушерката, но не можа да ми каже какъв магнезий да приемам.

# 101
На мен ми предписаха Алеракт 2х1

# 102
И на мен алеракт, както и диаспорал от 300 мг.

# 103
  • Германия
За много години момичета, пожелавам на всички една прекрасна година!

Днес и аз бях на преглед, гледахме шийката, за щастие всичко е наред и аз се чувствам добре, нямам болки. Бебето видяхме за малко, беше с отворена уста. След 3 седмици съм на ФМ, вече искам да знам дали всичко е наред и пола разбира се. Тогава се пада да съм 20+2. Последно в края на ноември беше с една седмица напред, но аз си смятам по МЦ.

# 104
  • София
Момичета, може ли да ми препоръчате магнезий...

Моят лекар препоръчва единствено прием на магнезий венозно (и в болнични условия), ако става въпрос за овладяване на преждевременни контракции. Цитирам по памет, че матката не разполага с достатъчно рецептори за усвояване на магнезий приет през устата, макар и това да е рутинната практика поне в България.

Знам, че има и други варианти за овладяване на подобни конкракции и без болничен престой, но не се наемам да коментирам. Горното също е цитат, без да имам съответните задълбочени познания Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт