Новата 2021 Година Дойде, ЮНСКОТО Тумбаче не Спира да Расте (Тема 4 - 2021)

• 44 460
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря ви, момичета! Утре ще взема от тези прахчета да пия превантивно. И като си отида на прегледа ще се консултирам дали има проблем според него и какво да правя.
Не мога да кажа, че е болка, но е някакво неприятно усещане на моменти и си ме притеснява. Ако зачести преди прегледа може и до спешното да отида, но като знам там какви са.. най-много да ми се изсмеят..

# 106
Момичета, може ли да ми препоръчате магнезий, който приемате и сте доволни?
За сега съм на Диаспорал 300 2х1. Той се насишануж по-бързо. Миналия път почнах с него и после минахме на Магнерот 500. Опитай с някой, имай предвид, че чак след няколко дни може да усетиш облекчение, като се по насити. Аз имах разни болки всеки ден след разходка с детето, като почнах Диаспорала на 4-5 ден забелязах, че ги няма.
В болнични условия действа по-бързо, защото е по-концентриран и се насища организма по-бързо. Аз въпреки, че бях на конски дози миналата бременност, щом влезе в болница за вливки, за 1 ден и отшумяваха контракциите.

# 107
Здравейте, дами. Честита Нова Година! Нека бъде здрава, спокойна и успешна за всички нас.
Искам да попитам някоя от вас дали ще прави втора фетална пти Даскалов в Пловдив или има впечатление? Мами от Пловдив вие за къде сте записали час ?
Според вас коя е оптималната седмица ?
Здравейте, аз бях при Даскалов. Но може би няма да отида при него. Беше изчерпателен и ми обясни и показа много неща, но още от вратата започват да те навиват за пренаталните тестове. Поне 7-8 пъти ми го повториха колко е хубаво да се направи. Дори ми бяха дописали на резултата от БХС, че е препоръчително да го направя. Другото, което ме ядоса е, че излъгаха, че пращат материала за изследване в Майчин дом в София, а щом го получих резултатите бяха от Св. Георги. Беше доста глупаво да лъжат. Та, няма да повторя.Много се разстроих, че всичко се превръща в печалбарство. След него бях при проф. Малинова, преглежда в Селена. Тя ми направи ФМ. Лекар с име и достоен човек. Много внимателна и разяснява  всички показатели.

# 108
Честита Нова година мами, желая на всички много радости през 2021.
Голямо четене падна, бях забила на 36та страница на миналата тема...
Аз пия магнерот от поне 2 месеца, имам гадно напрежение от дясно на корема почти постоянно. На преглед бях на 29.12 при Д-р Партенов в Плевен и каза, че няма нищо притеснително. В кабинета имаше още двама стажанта и им каза, че през цялата си практика не е виждал подобно нещо, само е чел в учебниците за него, половината ми матка била твърда на камък, а другата половина мека.
Записах си час при доц. Марков за втората ФМ.
Аз не мога да спя нито на лявата страна, нито на дясната, само по гръб и ММ казва, че хъркам много😂
П.с Лиси ще ме добавиш ли във фб групата?

# 109
Прати ми профила си на лично и ще те добавя. Wink
Странна работа това с матката, но щом всичко е наред - това е най-важното.
Аз си взех сега от тези дълги U-образни възглавници и ще се пробвам с нея. Иначе голямо въртене пада нощем. Добре че ни е голямо леглото...

Честита Нова година мами, желая на всички много радости през 2021.
Голямо четене падна, бях забила на 36та страница на миналата тема...
Аз пия магнерот от поне 2 месеца, имам гадно напрежение от дясно на корема почти постоянно. На преглед бях на 29.12 при Д-р Партенов в Плевен и каза, че няма нищо притеснително. В кабинета имаше още двама стажанта и им каза, че през цялата си практика не е виждал подобно нещо, само е чел в учебниците за него, половината ми матка била твърда на камък, а другата половина мека.
Записах си час при доц. Марков за втората ФМ.
Аз не мога да спя нито на лявата страна, нито на дясната, само по гръб и ММ казва, че хъркам много😂
П.с Лиси ще ме добавиш ли във фб групата?

# 110
Лиси, пишете за тези U-образни възглавници дали са удобни, че и аз ги гледам и им се чудя 🙂 ако някой друг има такива, нека сподели 🤰

# 111
На мен хич не ми беше удобна тази възглавница, защото аз спя основно на ляво или дясно и трябва да си опъна съответната ръка напред, но заради възглавницата се получаваше притискане и ми изтръпваше. Освен това е огромна и заема много място, ставаше ми топло като ми е залепена на гърба и накрая я занесах на шивач и стана на 2 Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 15:10 от sheli2005

# 112
Здравейте, имам един въпрос, понеже се оглеждам за количка ме интересува мнение за Loreli - Mia , някой има ли я и мнения ако може. ☺️

# 113
Здравейте, имам един въпрос, понеже се оглеждам за количка ме интересува мнение за Loreli - Mia , някой има ли я и мнения ако може. ☺️

Преди 3 години взехме подобна- Lorelli Kara. Доволна съм, използвах я активно повече от година и не е мръднала, само гума спуках веднъж, но бързо я оправиха. Живи и здрави с бебето ще си я ползвам отново, като нова е.

# 114
Като сме на тема бебешки продукти..
Тези, които чакат 2-ро дете, мислите ли да оставите бебето да спи в детската стая с другото дете или в началото ще го гледате само във вашата стая. Притеснявам се и се чудя как да обзавеждам детската стая и дали е рано ? Може би като за начало ще купим само легло-кошара за спалнята ни. Първото дете спеше отделно в детската стая още от 1ви ден, разбира се с помощта на  бебефон с екран.

# 115
  • Замък сред облаците
Като сме на тема бебешки продукти..
Тези, които чакат 2-ро дете, мислите ли да оставите бебето да спи в детската стая с другото дете или в началото ще го гледате само във вашата стая. Притеснявам се и се чудя как да обзавеждам детската стая и дали е рано ? Може би като за начало ще купим само легло-кошара за спалнята ни. Първото дете спеше отделно в детската стая още от 1ви ден, разбира се с помощта на  бебефон с екран.

Purplesky, аз към момента нали нищо не чакам и нямам Grin , обаче ще ти споделя опита на две мои приятелки. При тях разликата с големите деца беше 4-5г. И при двете бебето първите месеци спеше в спалнята на родителите, но още преди раждането на второто преобзаведоха детската стая (двуетажни легла), допълнителни шкафове, гардеробчета според случая. Плюсът беше, че големите деца се накефиха на макс на новите неща и имаха време да им се нарадват, да си избират легла, да щуреят още преди появата на бебето и т.н.
Защо избраха да спи второто бебе при тях? Главно заради нормалния сън на първото дете и да не се разхождат постоянно из апартамента нощно време. Ако спят в една стая и  бебето се буди от 2-3 до 10 пъти нощем първите месеци, а ти влизаш и излизаш постоянно, помисли как това ще отрази на съня на голямото ти дете? Ти самата ще си уморена от недоспиване, ще вожеш ли да се справиш и с по-голямо и кисело дете, което не се е наспало редовно? Освен това, ако голямото дете се буди съответно (то вече зависи и на коко години е), още през първите 1-2 месеца след раждането бебето ще му изглежда като любопитна играчка и да не стане някоя беля докато вие с ММ спите сладко, пък макар и с включен бебефон... Иначе и при двете ми приятелки вече сложиха бебето (второто) в детската стая към първата годинка. Това е, което сме го коментирали и мога да ти споделя като някакви странични наблюдения съответно.

# 116
  • варна
Момичета , нали бях ви казала , че преди три седмици лежах в болницата заради прокьрвяване - е днес отново ме приеха ....! Направо не издържам вече с това постоянно лежане и пазене....

# 117
Момичета , нали бях ви казала , че преди три седмици лежах в болницата заради прокьрвяване - е днес отново ме приеха ....! Направо не издържам вече с това постоянно лежане и пазене....

Ех, Мими, желая ти от сърце бързо за овладеете кървенето и скоро да си у дома. Ако трябва, ще си лежиш стриктно, защото целта е най- важна Heart Exl
Стискам палци всичко да е наред!

# 118
purplesky, моята дъщеря е на 3г. Не мисля бебето да го слагаме при нея главно заради съня ѝ. Тя се будеше по 373626 на нощ от колики, не си представям, ако и малкото се буди така тя как нщби могла да се наспи и да я събудя в 7 за детска градина. После като тръгнаха и зъбите беше същата драма, а няма как и аз по цяла нощ да тичам между стаите и да съм адекватна за грижите за децата, пък и за домакинската работа вкъщи. Та бебето ще е при нас.

Мими, дано бързо го овладеете и да се прибереш. Тежко е с лежането, но пък няма по- прекрасна цел Heart

# 119
purplesky, и ние го мислихме кой къде и как и финално решихме, че бебето ще спи при нас, а баткото (на 1.2г. в момента) ще си остане в неговата стая, която по-късно ще споделят.
Освен обсъжданите вече причини - съня на по-голямото дете, нашият сън, отчитам като нещо важно, особено при малка разлика във възрастта - ревността. Синът ни ще е на година и половина и едва ли ще разбира добре какво се случва и защо цялото внимание не е към него, както досега... и за да намалим стреса, ще се опитаме да му запазим режима, пък дали ще стане както го мислим ... ще си покаже... по-нататък ще сложим двуетажни легла или от тези високите със стълби, а отдолу - бюро или кът за игри, така ми се струва най-оптимизирано пространството...

mimi_82, много е неприятен престоя в болницата, но поне си на сигурно място, пък и е за добро. Някоя хубава книга си изтегли, на мен така ми минаваше най-бързо времето. Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт